Acasă » Stiri » Regulament de înscriere – Tradiții și Flori de Sărbători 2020

Regulament de înscriere – Tradiții și Flori de Sărbători 2020

 

ANUNȚ PRIVIND ANULAREA TÂRGULUI DE PAȘTI ”TRADIȚII ȘI FLORI DE SĂRBĂTORI”

 

Având în vedere deciziile făcute publice de Primăria Municipiului București la data de 9 martie 2020, în urma întrunirii Comandamentului de Urgență pentru adoptarea unor măsuri urgente în scopul prevenirii răspândirii COVID-19, hotărâri care prevăd suspendarea – până la data de 31 martie 2020 – a oricăror activități culturale și sportive organizate în București de instituțiile din subordinea Primăriei Capitalei,

Ținând cont, în acest context, de imposibilitatea demarării în termen a procedurilor  legale corespunzătoare  bunei desfășurări  a evenimentului ”Tradiții și Flori de Sărbători” ediția din 2020,

Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București se află în situația de a nu mai putea organiza Târgul dedicat Sărbătorilor Pascale.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

 

Regulament de înscriere

Târgul Tradiții și Flori de Sărbători

Ediția 2020

 

Prezentul document oferă informații și instrucțiuni persoanelor ce doresc să se înscrie la evenimentul Tradiții și Flori de Sărbători 2020, în calitate de expozant.

 

Informații eveniment

Locație: Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle

Perioadă desfășurare: 10 – 20 aprilie 2020

 

I. Informații generale

Ajuns la cea de-a unsprezecea ediție, evenimentul Tradiții și Flori de Sărbători este un târg dedicat Sărbătorilor Pascale din Capitală. Cei care doresc să participe la acest eveniment în calitate de expozant sunt așteptați să se înscrie, prin intermediul formularului de înscriere, cu produse dedicate Sărbătorilor Pascale, produse tradiționale românești, ouă încondeiate, decorațiuni de Paște, flori în ghiveci și aranjamente florale din flori naturale, aranjamente și produse din lavandă/pănușă, bijuterii, jucării hand-made, cosmetice naturale și produse de îngrijire, și altele asemenea.

Persoanele care doresc să se înscrie în calitate de expozant la evenimentul Tradiții și Flori de Sărbători pot fi meșteri populari, producători tradiționali, cât și entități juridice, de exemplu: SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociații și Organizații Neguvernamentale.

Înscrierea se realizează prin completarea unui singur formular de înscriere pentru o entitate fizică sau juridică și transmiterea tuturor documentelor solicitate de către Organizator. Alte solicitări scrise, fără prezența formularului, conduc la ineligibilitatea solicitantului de a intra în procesul de înscriere și selecție.

 

II. Condiții obligatorii de înscriere

– Entitățile juridice: SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociații și Organizații Neguvernamentale care doresc să se înscrie la evenimentul „Tradiții și Flori de Sărbători” trebuie să fie înregistrate la Registrul Comerțului de cel puțin 6 luni. De asemenea, entitățile juridice trebuie ca în ultimele 6 luni să fie înregistrate ca fiind active în domeniul comercial pe care doresc să-l desfășoare în cadrul evenimentului.

– Pentru toate categoriile de produse alimentare este obligatoriu ca expozanții să fi participat la cel puțin două evenimente în aer liber, criteriu exemplificat prin fotografii, dar și prin descrierea acestor participări în formularul de înscriere (numele evenimentelor).

– Expozanții care doresc să participe la evenimentul Tradiții și Flori de Sărbători (atât la categoriile alimentare, cât și nealimentare) sunt obligați să folosească materiale biodegradabile pentru vânzarea produselor comercializate (pungi biodegradabile, ambalaje pentru servit, etc.).

 

III. Documente obligatorii

  1. Pentru SRL, PFA, PFI, IF, II:

– Copie a cărții de identitate a administratorului;

– Certificat de Înregistrare Fiscală (CUI) înregistrat înainte de data de 1 august 2019 inclusiv;

– Certificat Constatator din care să rezulte obiectul principal de activitate care să coincidă cu specificul de activitate ce urmează să fie desfășurată în cadrul evenimentului. Acesta trebuie sa conțină: 1. Codul CAEN pentru partea de producție, depozitare, manipulare, etc. (în funcție de specificul activității dvs.) și   Codul CAEN pentru partea de comercializare a produselor prin standuri piețe și chioșcuri (pentru produse alimentare codul CAEN 4781, iar pentru produse nealimentare codul CAEN 4789);

– Documentul de Înregistrare emis de către Direcția de Sănătate Veterinară (în vigoare la data desfășurării evenimentului) ce trebuie să fie în conformitate cu activitatea pe care urmează să o desfășoare în cadrul evenimentului (pentru toate produsele alimentare);

– Certificate de calitate/garanție ale produselor;

– Minim 5 și maxim 10 fotografii ale produselor;

– Minim 3 fotografii ale standului de la un eveniment anterior;

– Minim 3 și maxim 6 fotografii ale locului /atelierului/laboratorului de producție.

  1. Pentru Asociații și ONG-uri:

– Copie a cărții de identitate a președintelui;

– Certificat de Înregistrare Fiscală (CUI) înregistrat înainte de data de 1 august 2019 inclusiv;

– Statutul din care să reiasă că scopul și obiectivele Asociației/ONG-ului corespund cu activitatea declarată în formularul de înscriere;

– Dovada modalității cum prezența la evenimentul Tradiții și Flori de Sărbători este benefică misiunii și cauzei susținute (scrisoare redactată de președintele Asociației/ONG-ului);

– Documentul de Înregistrare emis de către Direcția de Sănătate Veterinară (în vigoare la data desfășurării evenimentului) ce trebuie să fie în conformitate cu activitatea pe care urmează să o desfășoare în cadrul evenimentului (pentru toate categoriile de produse alimentare);

– Minim 5 și maxim 10 fotografii ale produselor;

– Minim 3 fotografii ale standului de la un eveniment anterior;

– Minim 3 și maxim 6 fotografii ale locului /atelierului/laboratorului de producție.

  1. Pentru persoanele fizice (doar Categoria B1 – Produse realizate de meșteri populari și Categoria A2 – Produse alimentare preparate în afara locației, dar doar cei care au un atestat de producător și doresc să comercializeze produse neprocesate (fructe și legume proaspete sau fructe uscate)*!

– Copie a cărții de identitate;

– Carnet de meșteșugar/Atestat de producător;

– Minim 5 și maxim 10 fotografii ale produselor;

– Minim 3 fotografii ale standului de la un eveniment anterior;

– Minim 3 și maxim 6 fotografii ale locului /atelierului/laboratorului de producție.

* Atenție! Persoanelor fizice care doresc să participe cu produse alimentare prezentând în dosarul de înscriere un Atestat de producător, le va fi permisă înscrierea doar cu alimente primare produse în gospodăria proprie. Nu vor fi înscrise persoanele fizice care vor dori să participe cu produse procesate fără a prezenta un Document de Înregistrare emis de Direcția Sanitară Veterinară.

 

IV. Depunerea documentelor

Formularul de înscriere împreună cu toate documentele solicitate, pot fi depuse fizic la sediul Creart din Piața Alexandru Lahovari nr.7, la etajul 1, biroul 1, în perioada 21 februarie – 08 martie, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-16:00, sau transmise pe adresa de e-mail targ@creart.ro. Persoane de contact: Elena Matei, Gina Mihai, Diana Tîrziu.

Ultima zi de depunere a dosarelor, atât la sediu cât și online, este duminica, 08 martieora 23:59. Nu vor fi înregistrate formularele de înscriere trimise/depuse după expirarea termenului de depunere.

Pentru a evita marcarea mail-urilor ca spam de către filtrele creart vă rugăm ca dimensiunea acestora sa nu depășească 20 Mb. De asemenea, vă rugăm ca în cazul în care arhivați documentele acestea să fie arhivate ca fișiere .RAR sau să urcați întregul conținut pe platforma de transfer wetransfer.com

Pe site-ul Creart vor fi centralizate și afișate zilnic numele tuturor solicitanților care s-au înscris, datele fiind actualizate la fiecare 24 de ore.

* Atenție!! Este obligația solicitantului să se asigure că documentele transmise au fost recepționate de Organizator. Nu vor fi înregistrate formularele de înscriere trimise la o altă adresă de e-mail decât cea specificată – targ@creart.ro sau primite pe e-mail după expirarea termenului de depunere (08 martie, ora 23:59).

 

V. Completarea formularului de înscriere

În funcție de produsele cu care solicitantul dorește să participe, acesta trebuie să completeze formularul pentru produse alimentare sau formularul pentru produse nealimentare.

Formularele conțin mai multe sub-categorii, însă solicitantul are obligația să se încadreze doar într-o singură sub-categorie dintre cele menționate.

Câmpurile de completat din formular care conțin simbolul * sunt obligatorii. Necompletarea acestora conduce la clasificarea aplicației expozantului ca fiind incompletă.

Solicitantul trebuie să completeze clar și concis întrebările deschise ce fac referire la descrierea produselor și să se asigure că a transmis toate informațiile necesare pentru ca Organizatorul să înțeleagă activitatea pe care o va desfășura.

Comisia de Analiză și Selecție poate reîncadra aplicanții într-o altă categorie, în funcție de datele prezentate în formular și de documentele puse la dispoziție. Totodată, Comisia de Analiză și Selecție poate decide descalificarea aplicanților dacă se constată următoarele: – Fals în declarații (de exemplu însușirea de fotografii ale altor expozanți sau de pe internet, declarații false pe propria răspundere a procesului de producție, neconcordanțe grave în documentele atașate); – Aplicarea unui formular în folosul altei firme.

 

VI. Comisia de Analiză și Selecție: 10 – 12 martie 2020

Selecția aplicanților va fi realizată de către o Comisie de Analiză și Selecție alcătuită conform prevederilor de organizare internă ale creart.

În cazul în care Comisia are îndoieli asupra calității sau veridicității produselor din modul în care au fost prezentate în formularul de înscriere, aceasta își rezervă dreptul să plaseze solicitantul înscris într-o altă categorie, să semnaleze materialele false și/sau să respingă dosarul.

Comisia își rezervă dreptul de a accepta un expozant doar cu anumite produse prezentate în formularul de înscriere al acestuia. În funcție de specificul evenimentului și de numărul solicitanților ce doresc să comercializeze același tip de produse, comisia își rezervă acest drept astfel încât să poată oferi publicului o paletă de produse cât mai diversificată și de o calitate superioară.

  1. Categoria produse nealimentare

Având în vedere valorile artistice promovate de către Creart și din dorința de a oferi publicului o gamă de produse calitative, al căror prim caracter este reprezentat de unicitate și originalitate, aplicanții care propun spre comercializare produse care vor respecta specificul și tematica evenimentului, vor avea întâietate. Analiza se va face la nivelul fiecărei categorii de produse, între fiecare aplicant din categoria respectivă.

Criterii de analiză și selecție:

– Originalitatea și expresivitatea produselor

– Unicitatea produselor

– Gradul de inovație și creativitate

– Materialele folosite în realizarea produselor

– Tehnica folosită în realizarea produselor

– Autenticitatea și apartenența la un anumit curent sau zonă

– Analiza standului din cadrul unui alt eveniment

– Analiza activității aplicantului într-un alt eveniment organizat de Creart (dacă a mai participat)

– Modul de prezentare al produselor – împachetarea produsului

– Modul de oferire a produsului către client: dacă expozantul oferă clientului pungă personalizată sau alt material personalizat pentru împachetare în urma achiziționării unui produs

– Gama de prețuri ale produselor

– Evaluarea Organizatorului din cadrul unor evenimente anterioare și punctajul obținut (unde este cazul)

– Filmulețe de prezentare a procesului de producție (unde este prezent)

  1. Categoria produse alimentare

Analiza va fi făcută la nivelul fiecărei categorii de produse, evaluând aplicația fiecărui solicitant din categoria respectivă. În funcție de numărul solicitanților, de specificul evenimentului și de posibilitățile de organizare,  pot fi selectați doar un anumit număr de expozanți din fiecare categorie.

Criterii de analiză și selecție:

– Statutul aplicantului: producător sau comerciant

– Documentele care atestă sursa de proveniență a materiei prime și a ingredientelor folosite

– Apartenența la o anumită zonă a produselor

– Tehnici specifice folosite în prepararea produselor

– Analiza standului din cadrul unui alt eveniment

– Analiza activității aplicantului într-un alt eveniment organizat de Creart (dacă a mai participat)

– Etichetarea produselor

– Ambalarea produselor

– Gama de prețuri ale produselor

– Prezentare unor certificate de conformitate, de calitate sau garanție a produselor finite

– Buletine de analiză ale produselor

– Evaluarea Organizatorului din cadrul unor evenimente anterioare și punctajul obținut (unde este cazul)

– Filmulețe de prezentare a procesului de producție (unde este prezent)

 

În data de vineri, 13 martie 2020 vor fi publicate pe site-ul www.creart.ro, listele provizorii cu aplicanții admiși și cu cei respinși.

 

VII. Comisia de Soluționare a Contestațiilor: 17 – 18 martie 2020

În urma selecției realizate de Comisia de Analiză și Selecție, aplicanții declarați respinși pot depune un formular de contestație care va fi pus la dispoziție de Creart în momentul afișării listelor provizorii cu expozanții admiși/respinși. Pentru a fi validă contestația, formularul de contestație poate fi depus fizic, doar în data de 16 martie 2020  la secretariatul Creart (parter), în intervalul orar 10:00 – 16:00, sau trimis la adresa de e-mail targ@creart.ro în perioada 14 – 16 martie, până la ora 16:00.

*Atenție!! Aplicanții nu pot depune documente/prezentări suplimentare față de cele trimise inițial, pentru a fi prezentate Comisiei de Soluționare a Contestațiilor.

Comisia de Soluționare a Contestațiilor este alcătuită conform prevederilor de organizare internă ale Creart, întrunirea acesteia având loc în perioada 17 – 18 martie 2020.

Aplicanții care vor depune contestație, indiferent de rezoluția Comisiei de Soluționare a Contestațiilor, vor primi răspuns în scris la aceasta pe adresa de menționată în formularul de înscriere. Persoanele care nu au adresă de e-mail vor putea să se prezinte la sediul Creart pentru a ridica răspunsul la contestație.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe site-ul www.creart.ro, în data de joi, 19 martie 2020.

 

VIII. Taxa de participare

Expozanții care au fost admiși în procesul de selecție au obligația contractuală de a achita taxa de participare stabilită de Consiliul de Administrație al Creart. În taxa de participare sunt incluse următoarele servicii achiziționate de Creart în folosul expozanților: căsuță (costuri de montare/demontare/întreținere), pază, electricitate, salubrizare, promovare, ș.a.

Taxa de participare trebuie achitată înainte de începerea evenimentului, în baza facturii emise de Creart și diferă în funcție de tipul produselor comercializate.

  1. Produse nealimentare:

– Categoria B1 – Produse realizate de meșteșugari populari – 600 de lei

– Categoria B2, B3, B4 – Produse realizate de artiști plastici, produse hand-made și aranjamente florale, produse naturiste de îngrijire – 900 de lei

  1. Produse alimentare:

– Categoria A1* – Produse alimentare de tip fast-food

1a. Taxa participare pentru van/rulotă/căruță – 2.800 lei

1b. Taxa de participare pentru căsuță – 3.400 lei

 

– Categoria A2 – Produse alimentare preparate în afara locației târgului

2a. Taxa participare pentru van/rulotă/căruță – 1.500 lei

2b. Taxa de participare pentru căsuță – 1.600 lei

 

– Categoria A3* – Stand de cafea și băuturi auxiliare

3a. Taxa participare pentru van/rulotă/căruță – 1.700 de lei

3b. Taxa de participare pentru căsuță 2.400 lei

* Numărul total de kilowați disponibili pentru expozanții înscriși la categoriile A1 și A3 este de 15 kw maxim instalați. Pentru toate celelalte categorii (B1, B2, B3, B4, A2) limita este de 4 kw. Nu sunt permise depășiri de consum electric sau solicitări de suplimentare al numărului de kilowați.

 

Descarcă de aici formularul pentru produse ALIMENTARE

Descarcă de aici formularul pentru produse NEALIMENTARE

Cine ne iubește



Citește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1711711532.7617 s