Acasă » Despre noi » Agenda conducerii

Agenda conducerii

AGENDA CONDUCERII

Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție este un serviciu public aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, fiind succesorul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare, înființat în anul 1957. Creart are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin organizarea unor proiecte și evenimente cultural artistice diverse, pentru toate categoriile de public, în baza și conform listei de proiecte și a bugetului aprobat anual de Consiliul General al Municipiului București.

Activitatea instituției gravitează în jurul promovării și punerii în valoare a turismului cultural de interes local, a meșteșugurilor, obiceiurilor, tradițiilor populare și a valorilor culturale românești dar și în jurul stimulării creativității în toate genurile culturale: literatură, muzică, artă populară, plastică, foto și cinematografică.

Conducerea Creart coordonează elaborarea de proiecte și programe, în concordanță cu strategiile culturale și educativ-formative stabilite de Primăria Capitalei, în subordinea căreia funcționază serviciul public, precum și în conformitate cu obiectivele declarate ale instituției, referitoare la conservarea, cercetarea, protejarea, transmiterea, promovarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural imaterial. Conducerea asigură dezvoltarea ofertei culturale a Municipalității prin care se răspunde opțiunilor artistice ale bucureștenilor și urmărește calitatea și impactul evenimentelor culturale realizate.

Totodată, conducerea Creart folosește toate pârghiile conferite de legislația în vigoare pentru a asigura echipei condițiile necesare bunei desfășurări a activității curente și a proiectelor și programelor specifice – festivaluri naționale și internaționale, proiecte culturale proprii și în parteneriat. De asemenea, conducerea asigură realizarea și îmbunătățirea conținutului calendarului cultural al Capitalei, integrând în sumarul acestuia evenimentele și proiectele pe care le organizează, dintre care menționăm:

 • Tradiții și Flori de Sărbători (10 ediții) – cel mai mare eveniment dedicat Sărbătorilor Pascale din Capitală. Evenimentul valorifică arta populară și tradițiile autentice, adunând producători și meșteșugari din toate colțurile țării, care folosesc cu mândrie tehnicile de lucru și rețetele românești transmise din generație în generație. Târgul de Paște reprezintă un bun prilej de redescoperire a produselor din gospodăriile țărănești și a meșterilor tradiționali, creând astfel o punte între mediul rural și cel urban. Intrarea  este liberă.
 • Fan Zone UEFA Euro 2020 – Pentru a celebra cea de-a 60-a aniversare a EURO, UEFA va pune în scenă cel mai mare turneu final al unui Campionat European organizat vreodată. Cele 12 orașe-gazdă sunt Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, München, Roma si Sankt Petersburg. Primăria Capitalei, prin Creart, va organiza Fan Zone-ul – Zona dedicată suporterilor, în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, în Piața Constituției și pe Bulevardul Unirii, cu ocazia Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2020. Intrarea este liberă.
 • La pas pe Calea Victoriei (6 ediții)– evenimentul transformă timp de câteva zile un segment din Calea Victoriei în arteră pietonală, animată de spectacole și activități stradale, ateliere de creație, mimi, animatori, statui vivante, studiouri foto mobile, muzicieni stradali, păpuși uriașe, portretiști și caricaturiști, tonete cu produse hand-made și diverse preparate, precum și o zonă de gastronomie urbană. Intrarea  este liberă.
 • Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București” (13 ediții) – cel mai mare festival internațional de folclor din România, care aduce în fiecare an în atenția publicului urban arta populară, tradițiile autentice și cele mai frumoase spectacole de folclor din țară și din străinătate. Din programul festivalului fac parte: parada costumelor populare, spectacole de folclor autentic, un târg de meșteșuguri și produse tradiționale, o zonă dedicată concertelor de folclor reinterpretat, ateliere de creație, precum și o zonă gastronomică. Intrarea  este liberă.
 • IEsc – urban, contemporan, românesc (5 ediții) – eveniment care are ca scop promovarea și celebrarea iei, precum și a folclorului reinterpretat, prin integrarea elementelor tradiționale în contemporan. Evenimentul propune activități diverse cu intrare liberă: ședințe foto profesionale realizate în două studio-uri, unul modern și unul tradițional, sesiuni de make-up și hairstyling, ateliere creative, expoziție de ii și accesorii, proiecție de film românesc și concerte de folclor reinterpretat. Intrarea este liberă.
 • Creative Fest (6 ediții) – cel mai mare festival de artă şi cultură urbană din Capitală, care oferă publicului bucureştean şi turiştilor trei zile de concerte ale unor artiști de renume din țară și din străinătate, demonstraţii de graffiti sau demonstraţii de extreme biking. De asemenea, festivalul este locul unde publicul poate încerca un meniu variat din bucătăria internațională și se poate relaxa într-o zonă lounge. Intrarea este liberă.
 • Bucharest GreenSounds Festival (5 ediții) – festival care oferă o experiență completă, prin concertele unor trupe locale și internaționale de top, zone dedicate gastronomiei internaționale, activităților interactive și relaxării, devenind astfel un spațiu cu acces liber la muzică, dar și un mod plăcut de petrecere a timpului liber alăuri de prieteni și de familie. Evenimentul contribuie la dezvoltarea turismului de festival în România, punând capitala pe harta orașelor europene cu cele mai importante festivaluri internaționale de muzică. Intrarea este liberă.
 • HeyDay Music Festival (4 ediții) – cel mai mare festival internațional de trupe tribute din România, care își propune redescoperirea trupelor marcante, care au revoluționat muzica de-a lungul timpului. Evenimentul reunește trupe și artiști tribute renumiți, atât din țară, cât și din străinătate, îmbinând concertele cu spațiile interactive în aer liber, unde cei prezenți se pot machia sau își pot face coafura în stilul idolului lor, își pot face tatuaje cu artișii favoriți sau își pot face fotografii. Intrarea este liberă.
 • iMapp Bucharest (6 ediții) – unul dintre cele mai mari concursuri internaționale de 3D videomapping din lume, Liga Câștigătorilor, care transformă an de an Bucureștiul în capitala artelor audiovizuale. Evenimentul prezintă lucrările celor mai creativi artiști video internaționali pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului. Câștigătorii competiției sunt desemnați de un juriu de prestigiu, format din personalități marcante ale industriei audiovizuale internaționale, precum și de publicul prezent în locație. Înainte de spectacolele de videomapping au loc concerte susținute de nume sonore din peisajul muzical local și internațional. Intrarea este liberă.
 • Târgul de Crăciun București (13 ediții) – târgul de Crăciun oficial al Capitalei face parte din rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – „www.ChristmasMarkets.com”. Acesta este locul de unde se aprind anual luminile de sărbătoare ale orașului, întâmpinând vizitatorii cu o serie de atracții cu intrare liberă: spectacole artistice de muzică și dans din folclorul autentic românesc, concerte, Casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, personaje de poveste, peste 130 de căsuțe cu bucate tradiționale și daruri de sărbători, Campania umanitară  ,,Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!’’. Intrarea  este liberă.

 

SPAȚII CULTURALE creart

 • Teatrelli – conceput pe structura unică a unei cafenele artistice, sala Teatrelli din Piața Alexandru Lahovari nr. 7 este un spațiu cultural interdisciplinar alternativ, dedicat artelor performative, care propune atât publicului, cât și artiștilor o diversitate de experiențe: teatru inovator, tehnologie și tânăra generație, dezbateri culturale, teatru clasic cu mari vedete, concerte de jazz, muzică clasică și muzică alternativă, producții proprii.
 • Grădina cu Filme – Cinema & More – situată în Piața Alexandru Lahovari nr. 7, aceasta reprezintă una dintre cele mai apreciate locații culturale estivale din centrul capitalei, propunându-și să recreeze atmosfera grădinilor de vară printr-un spațiu dedicat artei cinematografice, muzicii și dezbaterilor culturale.
 • Galeria creart – Galeria creart continuă să se impună pe scena culturală bucureșteană ca spațiu de referință dedicat exclusiv solo show-urilor de artă vizuală contemporană. Cea mai importantă recunoaștere internațională a venit odată cu listarea galeriei și a expozițiilor din cadrul ei, începând din luna aprilie 2018, în ghidul revistei Artforum, una dintre cele mai importante publicații internaționale dedicate artei contemporane.
 • Ateliere de creație – atelierele de creație din Satul Francez reprezintă o platformă de workshop-uri diferite ca tematică și tehnică, prin intermediul cărora cei mici pot explora domeniul vast al artei și al creativității. Scopul acestui proiect este educația prin creație, ajutându-i pe copii să își dezvolte atenția, abilitățile practice și imaginația, oferind, totodată, o alternativă artistică de petrecere a timpului liber.

 

Pe agenda conducerii Creart se înscriu, de asemenea, activitățile legate de reprezentarea și angajarea instituției în inițierea, menținerea și dezvoltarea legăturilor de colaborare cu autorități și instituții publice sau private, precum și cu asociații culturale din țară și străinătate.

 

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1637168838.0013 s