Acasă » Grădina cu Filme – Cinema & More

Grădina cu Filme – Cinema & More

Pornind de la conceptul grădinilor de vară ale Bucureștiului de altădată, Grădina cu Filme – Cinema & More, situată în curtea creart din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7 oferă un prilej de culturalizare și relaxare în aer liber, într-un decor urban.

Grădina este, pe rând, un cinematograf în aer liber dedicat tuturor cinefililor, o sală de concerte acustice, în care cântă întreaga vară unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului, un adevărat club de comedie prin spectacolele de improvizație și cele de stand-up comedy, iar, nu în ultimul rând, un teatru de vară care prezintă în întregul sezon producții cu abordări clasice sau moderne.

Grădina cu Filme este amenajată într-o manieră ce reproduce atmosfera grădinilor de vară din marile centre culturale europene, fiind un spațiu primitor și fresh. Cu toate că se află în centrul capitalei (zona Piața Romană), Grădina este o oază de liniște plină de culoare. Designul vine în completarea senzației create prin pereții și podeaua de lemn, vegetația exotică și imensul graffiti de 16/10 metri de pe peretele ecranului, semnat Sweet Damage Crew. Din punct de vedere tehnic, Grădina cu Filme – Cinema & More, a fost dotată cu un ecran ce-l reproduce pe cel din vechile săli de cinema, cu un proiector special, ce oferă o claritate foarte bună a imaginii, și cu un foarte bun sistem de sonorizare. Așadar, există o mulțime de motive pentru a petrece la Grădina cu Filme nu doar o seară, ci o vară minunată.

Proiecții de film

Grădina cu Filme – Cinema & More își propune să aducă în fața auditoriului filme consacrate ale artei cinematografice, proiectate într-o locație cochetă, situată în centrul capitalei. Pe lista proiecțiilor se regăsesc producții clasice, ecranizări celebre, filme vechi și contemporane, ce au adus în discuție subiecte controversate sau au emoționat prin povești cu care publicul a empatizat de-a lungul timpului.

Mai mult decât atât, criticul de film Ileana Bîrsan moderează o serie de dezbateri înainte de proiecțiile anumitor filme bine alese, în prezența unor regizori, producători sau protagoniști din industria cinematografică românească.

Stand-up comedy și spectacole de improvizație

Cum umorul nu trebuie să lipsească din viața noastră, spectacolele de Stand-up comedy vor destinde atmosfera serilor de vară la Grădina cu Filme. Invitații pregătesc momente în care vor aborda subiecte tabu, dar și situații din rutina zilnică, ce stârnesc râsul garantat. În Grădina cu Filme sunt realizate spectacole de improvizație prin care trupe profesioniste creează situații spontane, teribil de amuzante, un soi de comedie în care publicul este implicat în crearea poveștii, fără a avea un scenariu pregătit sau o regie în spate. Trupele își folosesc toate uneltele intelectuale pentru o joacă artistică, un show prin care publicul are ocazia să urmărească cea mai dinamică formă de teatru de comedie și improvizație muzicală.

Concerte acustice

În fiecare săptămână au loc concerte electro-acustice pe scena Grădinii cu Filme, reunind artiști îndrăgiți din peisajul muzical local.

Festivalul de teatru Dell’Arte

Festivalul de teatru Dell’Arte este organizat de creart din dorința de a aduce în fața publicului spectacole ale absolvenților Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (U.N.A.T.C), precum și ale unor tineri actori ce promit să ofere o experiență inedită prin subiectele abordate, din dramaturgia clasică și contemporană.

Intrarea la film este gratuită în limita locurilor disponibile, iar accesul se face pe baza unei rezervări pe Eventbook.ro. 

Bilete pentru concerte, stand-up și improvizație, la sediul creart din Piața Lahovari nr. 7 sau online prin rețeaua Evenim.ro

Pentru mai multe detalii privind programul din 2017, urmăriți pagina de Facebook:

https://www.facebook.com/gradinacufilme/

Abonare la Newsletter


Cine ne iubeșteCitește și:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Total time: 1521760562.5463 s