Acasă » Grădina cu Filme – Cinema & More

Grădina cu Filme – Cinema & More

Revenim în curând cu detalii referitoare la redeschiderea Grădinii din 2018.

Vom posta pe pagina de Facebook programul Grădinii din vară: https://www.facebook.com/gradinacufilme/ 

 

__

 

Ediția a IV-a

4 iunie – 22 septembrie 2017

Grădina cu Filme – Cinema & More, situată în Piața Alexandru Lahovari nr. 7, reprezintă una dintre cele mai apreciate locații culturale de vară din centrul capitalei, care își propune să recreeze atmosfera grădinilor de vară printr-un spațiu dedicat artei cinematografice, muzicii, teatrului și spectacolelor de comedie.

Proiecții de film

Recunoscută pentru stilul său cochet, locația situată în centrul capitalei este un adevărat cinematograf în aer liber, care a găzduit în anul 2017 ecranizările a peste 40 de producții clasice, filme vechi și filme contemporane. Printre proiecții s-au numărat filme celebre – comedii, filme de dragoste, drame, filme de aventură, dar și animații pentru cei mici: Breakfast at Tiffany’s, Wall-e, War Horse, Suffragette, Argo, A Good Year, Serena, The Great Gatsby, Ratatouille, Allied, Danny Collins, Ex Machina, Les Misérables, The Godfather, Robin Hood, The Sound of Music, The Book Thief, Gone Girl, Hidden Figures, Notting Hill, The Revenant, Jackie, The Theory of Everything, Bride Wars, The Descendants, Courage Under Fire, The Drop, Sideways.

Seara filmului românesc

Programul îndrăgit de cinefilii bucureșteni, dar și de turiștii aflați în Capitală, a continuat și în cadrul celei de-a patra ediții a Grădinii cu Filme. În fiecare miercuri și joi, aceștia au fost invitați să descopere filmele românești într-o sesiune specială, alături de criticul de film Ileana Bîrsan, curatorul programului, care a desfășurat săptămânal, după proiecțiile filmelor, o serie de dezbateri cu regizori, producători sau protagoniști de renume din industria cinematografică românească. Astfel, dintre cei prezenți la o discuție cu publicul din grădină menționăm: Gheorghe Visu, Vlad Ivanov, Alexandru Papadopol, Dorian Boguță, Rodica Lazăr, Marian Crișan, Ioana Flora, Andrei Cohn, Claudiu Mitcu, Ana Ciontea, Adrian Sitaru.

Notorietatea dobândită deja, de spațiu ce promovează filmul românesc, a atras în anul 2017 colaborări cu unele dintre cele mai importante studiouri de film din România: Voodoo Films SRL, Microfilm SRL, Domestic Film, Transilvania Film, Iadasarecasa SRL, Mandragora SRL și multe altele.

În categoria colaborărilor de succes includem și continuarea tradiției de a difuza scurtmetrajele din cadrul Festivalului de Scurt și Mediu metraj și Next Film Festival. Mai mult decât atât, la cea de-a patra ediție au fost realizate noi colaborări , grădina găzduind festivaluri de film în plină ascensiune, precum: Bucharest International Film Festival, Latin America Film& Experience și Noaptea albă a Filmului Românesc.

Concerte acustice

Concertele acustice susținute în grădină au fost alte momente mult așteptate în cadrul celei de-a patra ediții.  Cele mai îndrăgite trupe din peisajul muzical bucureștean au urcat pe scena Grădinii cu Filme, cu reprezentații acustice speciale, susținute în aer liber. Pe 4 iunie, trupa Vița de Vie a deschis sezonul Grădinii cu Filme, urmată de o serie de concerte inedite, care s-a desfășurat până în luna septembrie. Alexandra Ușurelu, Grimus, The Mono Jacks, Eyedrops, Lucia & Muse Quartet, Cobzality, Les Elephants Bizarres, Byron, JAZU, The Kryptonite Sparks, The Storytellers, Robin and the Backstabbers au fost trupele care ne-au trecut pragul în anul 2017. Pe 14 iulie, ne-am bucurat să găzduim un concert special dedicat Zilei Naționale a Franței, susținut de Keo, Alexandra Ungureanu, Paula Seling și Misty, cu piese celebre în limba franceză, intitulat „Frenchmania”.

Noutatea programului artistic din acest sezon a fost reprezentată de New Band in Town, o seară dedicată trupelor recent lansate în lumea muzicală, care și-a propuns să încurajeze artiștii români, oferindu-le posibilitatea de a susține un concert în Grădina cu Filme – Cinema & More. Astfel, din programul concertelor au făcut parte Cats in the Rain, RUNNA, Gramofone, Ana Odagiu și Monica Odagiu, Pavel Ulici și Flavia Hojda.

Comedy Show

Ca în fiecare sezon, umorul a fost asigurat în grădină de spectacolele de stand-up comedy și improvizație. Spectacolele de stand-up comedy au fost susținute de artiștii Clubului 99, iar creativitatea și voia bună au fost aduse de spectacolele de improvizație ale trupelor Improvisneyland și Urban Impro.

Spectacole de teatru

Unul dintre obiectivele acestui an a fost să creăm un public dedicat teatrului modern, astfel agenda culturală a grădinii a fost completată cu o paletă variată de spectacole de teatru,  mai cunoscute decât în anii precedenți,  susținute în fiecare duminică în Grădina cu Filme. „Soț de vânzare”, cu Maria Radu, Ana Odagiu și Marius Gîlea, a fost primul spectacol din sezonul grădinii, urmat de alte șapte povești îndrăznețe și experiențe umoristice: „Crimă la Howard Johnson”, „De ce fierbe copilul în mămăligă”, „Terapie în trei”, „Ziua Necunoștinței”, „Farse medievale”, „Sarmale cu dragoste” și „Fata din curcubeu”.

Grădina cu Filme – Cinema & More este un proiect care oferă publicului un spațiu alternativ de petrecere a timpului liber, propunând pe parcursul celor patru luni numeroase activități culturale. Proiectul reprezintă totodată și o rampă de lansare pentru artiștii aflați la început de drum, prin intermediul programului New Band in Town. De asemenea, prin intermediul proiecțiilor de film gratuite, Grădina cu Filme încurajează descoperirea artei cinematografice, precum și personalităților românești importante din domeniu, prezente în cadrul dezbaterilor din cadrul Serii Filmului Românesc.

Abonare la Newsletter


Cine ne iubeșteCitește și:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Total time: 1527107876.5932 s