Acasă » Grădina cu Filme – Cinema & More

Grădina cu Filme – Cinema & More

– REVENIM CU INFORMAȚII PRIVIND SEZONUL 2019 –

 

 

GRĂDINA CU FILME – CINEMA & MORE

1 iunie – 21 septembrie 2018

Piața Alexandru Lahovari, nr.7

__

105  Evenimente – 76 cu intrare liberă / 29 cu bilet

  19  Seri de concerte acustice

  31  Seri ale Filmului Românesc

  34  Seri ale Filmului Internațional

  11  Seri ale Filmului European

    6  Show-uri de stand-up comedy

    4  Spectacole de teatru

__

7.000 de vizitatori

1.800 de bilete vândute

__

De cinci ani de zile, Primăria Capitalei, prin creart, aduce în atenția publicului spațiul cultural Grădina cu Filme – Cinema & More, care propune un program artistic diversificat, fiind una dintre cele mai apreciate locații culturale bucureștene din sezonul estival. Din iunie până în septembrie, au trecut pragul Grădinii zeci de trupe, muzicieni, regizori de film, actori și comedianți, care și-au întâlnit publicul față în față, într-un spațiu neconvențional în aer liber, gândit ca o platformă culturală alternativă.

Al cincilea sezon a adus în fața audienței seri de concerte acustice, proiecții de filme internaționale, show-uri de stand-up comedy, spectacole de teatru și două proiecte speciale, dedicate atât publicului cinefil, cât și celui amator, respectiv Seara Filmului Românesc și Seara Filmului European.

Concerte acustice

Timp de patru luni, Grădina a aparținut celor mai îndrăgiți artiști și trupe ale genurilor alternativ, rock, jazz, soul și multe alte fuziuni muzicale, prezentând proiecte îndrăznețe și ieșind din tipare alături de invitații speciali. Sezonul din 2018 i-a adus pe scena Grădinii cu Filme, în aplauzele publicului, pe: byron, Moonlight Breakfast, Alexandra Ușurelu, E.M.I.L., Maria Răducanu, Eyedrops, Grimus, Veran Zorilă, Irina Sârbu, Jurjak, URMA, Partizan, Zmei3, The Kryptonite Sparks și Mike GodorojaProiectul New Band in Town s-a bucurat și în 2018 de un real succes.

Proiecții de film

Proiectul ,,Grădina cu Filme – Cinema & More” reprezintă o inițiativă creart ce își propune să aducă în prim plan perioadele semnificative ale evoluției cinematografice auditoriului său cinefil, proiectând pe același ecran povești nemuritoare, menite să încânte, să uimească, dar și să-și educe publicul. Recunoscută pentru stilul său cochet, locația situată în centrul capitalei reunește ecranizările unor producții consacrate, atât filme vechi, precum și ecranizări contemporane.

Cea de-a cincea ediție a Grădinii cu Filme, a propus publicului proiecțiile unor firme celebre, ce au avut în centrul atenției comedia, dragostea, misterul, drama sau thriller-ul, prin filme precum: Arrival, Battle of the Sexes, The Martian, Bridge of Spies, Collateral Beauty, Gifted, Sully – Miracle on the Hudson, Cinderella Man, Red Sparrow, Phantom Thread, Victoria & Abdul, Eddie the Eagle, Interstellar, Split, Daddy’s Home și multe altele.

Stand-up comedy și spectacole de teatru

An de an, atmosfera relaxantă de vară este întreținută de comedianți locali, care aduc pe scenă subiecte controversate, dar și frânturi amuzante din viața de zi cu zi, în care ne regăsim și care ne amuză garantat. În anul 2018, au luat cuvântul la microfon, cu umorul caracteristic, Teo, Vio, Costel, Mincu, Maria Popovici, Alex Mocanu, Andrei Ciobanu, Sorin Pârcălab și Banciu.

Spectacolele de teatru în aer liber nu au lipsit nici de această dată. În programul anului 2018   s-au regăsit spectacolele „Sub pragul de sus”, cu Răzvan Vasilescu, „Bărbatul perfect defect” cu Luminița Bucur, Oleg Apostol și Maria Radu, „Era ok și la 60” – one man show cu Răzvan Vasilescu și Homo Love” cu Paul Cimpoieru.

Seara Filmului Românesc

În fiecare lună, din iunie până în septembrie, cinefilii au fost așteptați să descopere gratuit filmele românești, într-o sesiune specială denumită Seara Filmului Românesc, desfășurată săptămânal, alături de criticul de film Ileana Bîrsan, care a moderat o serie de dezbateri succedate de proiecțiile filmelor, în prezența unor regizori, producători sau protagoniști din industria cinematografică românească. Ana, mon amour, Un pas în urma Serafimilor, Marița, Acasă la tata, Câini, Breaking News, 6,9 pe scara Richter, Funeralii fericite, California Dreamin, Procesul, Pororoca sunt doar câteva dintre filmele românești proiectate în 2018. Printre invitații speciali din anul 2018 s-au numărat Nae Caranfil, Bogdan Theodor Olteanu, Silvana Mihai, Marius Apopei, Șerban Pavlu, Andrei Crețulescu, Iulia Rugină, Vivi Drăgan Vasile, Andi Vasluianu, Cătălin Cristuțiu, Radu Jude, Daniel Sandu, Dana Bunescu și Iulia Lumânare.

Fiind un spațiu care este recunoscut pentru promovarea filmului românesc, Grădina cu Filme a atras și în anul 2018 colaborări reușite cu unele dintre cele mai importante studiouri de film din România, respectiv: Independența Film, Transilvania Film, Voodoo Films, Micro Film, Bad Unicorn, Parada Film, Kinosseur, Fundația Teatru Contemporan și Cine Europa.

Seara Filmului European a fost un proiect lansat în premieră în anul 2018, după succesul Serilor de Film Românesc și din dorința de a promova filmele europene cum se cuvine, un motiv fiind și lipsa lor din programele cinematografelor românești. Proiectul a fost o rampă de lansare pentru tinerii regizori și producători din Europa, dar și o platformă de expunere și de promovare a filmelor consacrate, într-un mediu dedicat, un spațiu de proiecție neconvențional. Dintre filmele europene difuzate în Grădina cu Filme în anul 2018, menționăm: The Square, On body and soul, Loveless/Nelyubov, Una Mujer Fantastica, L’Atelier, Dovlatov și Rodin.

În fiecare an, pe timp de vară, Grădina cu Filme devine, pe rând, un cinematograf în aer liber dedicat tuturor cinefililor, o sală de concerte acustice, în care performează unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului, un adevărat club de comedie prin show-urile de stand-up comedy, iar, nu în ultimul rând, un teatru de vară, care prezintă producții cu abordări clasice sau moderne.

 

Program luna septembrie 2018

Program luna august 2018

 

Program luna iulie 2018

 

Program luna iunie 2018

Abonare la Newsletter


Sunt de acord să primesc newsletterul creart

Cine ne iubeșteCitește și:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Total time: 1558294714.5893 s