Acasă » Despre noi

Despre noi

creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție este un serviciu public aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, fiind succesorul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare, înființat în 1957. creart funcționează sub această titulatură din anul 2011 și are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse și servicii culturale diverse: festivaluri naționale și internaționale, concursuri, expoziții, târguri, seminarii, concursuri de educație civică, ateliere de creație cultural-artistică.

Activitatea instituției gravitează în jurul promovării și punerii în valoare a turismului cultural de interes local, a meșteșugurilor, obiceiurilor, tradițiilor populare și a valorilor culturale românești dar și în jurul stimulării creativității în toate genurile culturale: literatură, muzică, artă populară, plastică, foto și cinematografică.

creart militează pentru identificarea rădăcinilor culturale, dincolo de mode și timp sau de asaltul comercialului. De aceea, propunem publicului readucerea în centrul atenţiei sale a firescului, a frumosului, a tradiţiei prin petrecerea unui timp de calitate. Un loc aparte în activitatea creart îl  ocupă programele care, prin conţinut şi desfăşurare, vizează latura educativ-formativă şi cercetarea.

Activitatea Centrului de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti se realizează prin:

  • dezvoltarea tradiţiei în contemporaneitate, valorificarea ei în viaţa culturală, stimularea procesului de creaţie populară în toate genurile artistice;
  • cercetarea si evaluarea realităţii fenomenului culturii populare urbane;
  • promovarea bunurilor culturii populare tradiţionale şi contemporane în circuitul naţional şi internaţional de valori;
  • organizarea de festivaluri, concursuri, expoziţii, spectacole şi alte evenimente pentru polarizarea creaţiei populare.

Chiar dacă valorile populare autentice nu se pot reconstitui fidel în spaţiul urban, considerăm că misiunea noastră este de a conserva, cerceta şi restitui publicului bucureştean vechile tradiţii şi creaţii populare care fundamentează marea cultură.

Organigramă creart

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1719143218.8485 s