Acasă » Expoziții – Galeria CREART

Expoziții – Galeria CREART

Programul de vizitare al Galeriei CREART: Luni – Vineri: 9:00 – 17:00 (programul poate suferi modificări în funcție de expoziția curentă)
Pentru a fi la curent cu expozițiile Galeriei CREART, vă invităm să accesați site-ul oficial al galeriei: https://creartgallery.ro/

 

2025

Cristian Samfira,”Notes on an Abstract Dreamscape

Sabina Legănaru, “CTRL + S(oul)

Mihaela Moldovan, “Timpul celorlalți

Tudor Stancu, “Building Childhood

Mircea Modreranu, “Măști de pițărăi

 

2024

Francisc Chiuariu, “Viewing Room

Sergiu Chihaia , “ECESIS

BB11, “BUCHAREST BIENNALE – Bienala Internațională de Artă Contemporană, ediția a 11-a

Otto Constantin, “Emotional Pollution

 

 

„Natural Born Aliens” la Galeria CREART

Expoziție interdisciplinară a artistului Mihai Coltofean, împreună cu artiști invitați: Alexandru Ranga, Benterez, Irina Tănase

Galeria CREART din București (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7)

27 iunie – 12 iulie 2025, program vizitare: zilnic, între 11:00 – 19:00

Vernisaj 26 iunie, ora 18:00

 

Expoziția colectivă „Natural Born Aliens” a artistului Mihai Coltofean, împreună cu artiștii invitați Alexandru Ranga, Benterez și Irina Tănase este curatoriată de Cristian Cojanu, asistent curator Victor Briceag. Proiectul face parte dintr-o serie de lucrări care vor fi prezentate în perioada iulie -august 2025 la galleria pariziană Rivoli 59 – spațiu expozițional susținut de Primăria Paris, în cadrul căreia orașul București va fi reprezentat în cadrul schimbului cultural KM 0 – București – Paris.

„Natural Born Aliens” este o expoziție interdisciplinară îndrăzneață, care redefinește mitul artistului boem – explorând tensiunile dintre exilul artistic, exprimarea de sine și percepția societății. Expoziția cuprinde patru dintre picturile impresionante ale lui Mihai Coltofean și vor fi însoțite de lucrările artiștilor invitați: o instalație sculpturală a lui Alexandru Ranga, un colaj de Benterez și o sculptură a Irinei Tănase, menite să provoace publicul să reflecteze asupra luptei efemere în materialitate.

Expoziția conturează un dialog vizual captivant asupra paradoxului existenței artistice, adaptat spațiului expozițional Galeriei CREART.

Construită pe formatul unui white box, Galeria CREART – un proiect al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – este un spațiu expozițional dedicat artei contemporane, cu solo show-uri ale unor nume consacrate, dar și ale unor artiști emergenți.

 

 

„Timpul Obiectelor Ascuțite” la Centrul pentru Filosofie și Artă – Universitatea București

Expoziție colectivă a 20 de artiști expozanți

26 iunie – 12 iulie 2025

Locație: Centrul pentru Filosofie și Artă – Universitatea București

Vernisaj: 25.06.2025, ora 18:00

Program vizitare: zilnic, între 9:00 – 21:00

 

Expoziția „Timpul Obiectelor Ascuțite” este organizată de Galeria 1001 Arte sub egida Centrului pentru Filosofie și Artă, în parteneriat cu Primăria Capitalei prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Această expoziție aduce în prim-plan lucrările a 20 artiști care explorează impactul imaginilor violente din mediul virtual și al atmosferei tensionate din societate asupra percepției noastre asupra lumii.
Miza nu este doar una artistică și terapeutică, ci ține și de nevoia de solidaritate și comunicare între practica artistică și cea filosofică, o oportunitate pentru studenți de a reflecta asupra modului în care arta poate servi ca un instrument de analiză și înțelegere a realității complexe în care trăim, iar gândirea critică aplicată poate face lumină în oceanul de misticism și dezinformare al marketingului digital contemporan. Artiștii expozanți sunt:

Benterez
Beaver
Teodor Teofil Baciu
Radu Carp
Mihai Coltofean
Ștefan Eșanu
Bianca Ferăstrău
Adelina Gavrilă
Theodor Grigoraș
Andreea Greenhalgh
Daniel Greenhalgh
Bogdan Mateiaș
Adrian Pascu
Alexandru Potecă
Alexandru Ranga
Cristian Răduță
Irina Tănase

+ Ana Șpeu, Mihaela Graure

Curator: Cristian Cojanu

Expoziția “Le Temps Des Objects Tranchants” face parte dintr-un proiect realizat cu Facultatea de Filosofie UB și Teatrul Național București și fost selectată de juriul desemnat de Primăria Paris pentru a fi montată în perioada 20.07-04.08 2025 în galeria de lângă Luvru, în cadrul schimbului cultural KM 0 – București Paris.

 

 

Solo show Dorin Negrău în cadrul RDW Design GO!, la Galeria CREART

Expoziția personală „Chimeșa. The Old Blouse” a artistului și designerului Dorin Negrău

Galeria CREART din București (Piața Alexandru Lahovari, nr. 7)

28 mai – 30 iunie 2024

 

Marți, 28 mai 2024, începând cu ora 18:00, la Galeria CREART din București (Piața Alexandu Lahovari, nr. 7), are loc vernisajul expoziției personale cu titlul „Chimeșa. The Old Blouse” a artistului și designerului Dorin Negrău. Curatoriată de Ana Daniela Sultana, expoziția este inclusă în circuitul de evenimente satelit RDW Design GO! a celei de-a 12-a ediții a festivalului Romanian Design Week și poate fi  vizitată în perioada 28 mai – 30 iunie 2024.

Organizată de Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, „Chimeșa. The Old Blouse” aduce în atenția publicului creații semnate de Dorin Negrău, unele dintre acestea fiind realizate în colaborare cu meșteri populari autohtoni, din Țara Crișurilor, precum Katalin Kovacs, Viorica Faur și Dinu Perva.

„Chimeșa. The Old Blouse” este un solo show care îmbină moda, instalația textilă și moștenirea culturală într-un concept inedit propus de Dorin Negrău, un remarcabil designer vestimentar român recunoscut internațional, o prezență constantă la New York Fashion Week și, totodată, fondator al Centrului Tradițional de Conectare la Viața Simplă, un proiect de rezidență artistică și de creație care promovează în nordul țării meșteșugul tradițional. La propriu și la figurat expoziția urmează un fir roșu care spune povestea iei – numită de multe ori simplu „chimeșă” sau regional „spăcel” – dintr-o perspectivă care aduce împreună tradiția și inovația, arta contemporană și măiestria meșterilor de odinioară, domeniul artei aplicate și cel al artei vizuale, trecutul și prezentul. (Ana Daniela Sultana)

Dorin Negrău este un creator din eșalonul întâi al designului românesc, având participări la târguri prestigioase de profil organizate la New York, Paris, Moscova, Düsseldorf și Arabia Saudita. Pe lângă contribuția sa incontestabilă în lumea modei, Dorin Negrău s-a remarcat, de asemenea, în domeniul dermato-cosmetic, lansând linia de produse CLONA. După prezentarea inedită a colecției sale „Visions”, care a avut loc pe un șantier în construcție de pe Lipscani, în Centrul Vechi, Dorin Negrau și-a  lansat colecția de primăvară-vară „LOST” în 2013, la  Biblioteca Națională, având  ca sursă de inspirație costumul popular din zona Crișului Negru, judetul  Bihor, realizat  acum 50 de  ani de către bunica sa pentru una dintre fetele ei. Această piesă a reprezentat pentru designer întotdeauna etalonul feminității, fiind și cea care i-a deschis calea spre lansările colecțiilor sale în cadrul New York Fashion Week și promovarea motivelor tradiționale românești pe plan internațional. În 2023, Dorin Negrău a itinerat un valoros proiect expozițional cu titlul „Din Bihor la New York”, reunind piese din creația designerului în dialog cu costume din colecția Muzeului Țării Crișurilor.

Ana Daniela Sultana este curatoare și publicistă, absolventă a Universității a de Artă Aplicată din Viena. Publică articole în revista ARTA, Orizonturi Culturale Italo-Române și pe agentiadecarte.ro. Colaborează cu instituții precum Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Centrul Cultural Internațional de la Cracovia, ICR Istanbul, ICR Viena, Forumul Cultural Austriac București, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național al Literaturii Române din București, Muzeul de Artă din Timișoara, Kunsthalle Feldbach, Aluniș Art Center și cu numeroase galerii de artă contemporană.

Construită pe formatul unui white box, Galeria CREART – un proiect al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – este un spațiu expozițional dedicat artei contemporane, cu solo show-uri ale unor nume consacrate, dar și ale unor artiști emergenți.

Cine ne iubește



Citește și

creart
creart
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

Total time: 1752003293.5032 s