Acasă » Stiri » Weekend-ul acesta dăm startul Creative Fest!

Weekend-ul acesta dăm startul Creative Fest!

Artistul de hip-hop Yasiin Bey, cunoscut şi sub numele de Mos Def, va concerta în premieră în România, pe 6 septembrie, la cea de-a doua ediţie a Creative Fest, un festival de artă şi cultură urbană, organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție.

Cea de-a doua ediție a festivalului de artă și cultură urbană Creative Fest va avea loc în acest an pe  5 şi 6 septembrie, în Parcul Izvor din Capitală, intrarea fiind liberă.

CrFest2015_program online

Timp de două zile, bucureștenii și nu numai sunt așteptați la o serie de evenimente spectaculoase, precum concerte, demonstrații de street dance, grafitti, 3D urban art, space painting, acrobații cu flăcări, freestyle football şi sporturi extreme.

O experienţă vizuală inedită promite Sweet Damage Crew, una dintre cele mai creative şi active echipe din lumea graffiti-ului din România. Artiștii au pregătit vizitatorilor un București aparte, o serie de creații care prezintă capital într-o manieră originală.

După ce a cucerit vestul, fiind prezent la Mondialele de BMX de la Köln, biker-ulAlin Moldovan va da peste cap și audiența de la Creative Fest, iar Alexandru Stan, un nume cunoscut publicului când vine vorba de freestyle football va impresiona printr-o serie de jonglerii cu mingea în moduri cât mai variate.

Iubitorii sporturilor extreme vor avea la dispoziție o rampă special pe care o vor putea folosi în voie pentru cascadorii și alte exerciții de adrenalină.

Legile fizicii și ale anatomiei vor fi sfidate de Trupa Frequency, alcătuită din opt băieţi plini de energie și pasionați de breakdance, care au câștigat prima ediție a show-ului România Dansează.

Doi prieteni ai festivalului, Daniel Relenschişi Zoltan Martonosşi-au propus să cucerească publicul şi anul acesta. Daniel Relenschi (27 de ani) este artistul care a făcut prima pictură 3D din România pe asphalt şi primul pictor din lume care a reuşit să facă primul tablou 3D în ulei. A pictat aproximativ 2000 de tablouri pânăa cum,iar Creative Fest 2015 îi dă artistului ocazia să-şi etaleze talentul din nou. Picturile 3D pe asfalt sunt şi specialitatea lui Cristian Trucă, un alt nume care completează lista artiştilor de artă urbană prezenţi pe 5 şi 6 septembrie în Parcul Izvor. Zoltan Martonos va fi și el prezent la Creative Fest, cu demonstrații spectaculoase de space painting.

Scena centrală a Creative Fest este dedicată şi în acest an artiștilor din zona muzicală. Yasiin Bey a.k.a.Mos Def, Onyx, una dintre cele mai cunoscute formații de hardcore rap, Șuie Paparude, Robin & The Backstabbers, DOC & Vlad Dobrescu feat. Cedry2k & Carbon, Gojira& Planet H, Professor P & DJ Akilles (Suedia), Les Elephants Bizarres, Grimus, Basskași Tony Baboon Band vor oferi concerte explozive la Creative Fest.

Artistul Yasiin Bey, cunoscut şi sub numele de Mos Def, va susţine, în premieră, un show în România, la cea de-a doua ediție a Creative Fest. Line-up-ul celor două zile de festival va fi completat de Șuie Paparude, Robin & The Backstabbers, DOC & Vlad Dobrescu feat. Cedry2k & Carbon, Gojira & Planet H, Professor P & DJ Akilles (Suedia), Les Elephants Bizarres, Grimus, Basska și Tony Baboon Band.

Creative Fest este un festival cu intrare liberă, care urmărește să se poziționeze ca unul dintre cele mai importante evenimente culturale urbane din România, prin promovarea capacităților creative ale mediului artistic tânăr din București și prin oferirea unei platforme de exprimare vizibilă pentru tinerii creativi din Capitală.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1720897649.9904 s