Acasă » Stiri » Votează iMapp Bucharest

Votează iMapp Bucharest

 

Votează iMapp Bucharest în competiția Excellence in Live Design Awards 2016!

 

Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București anunță participarea în cadrul celei de-a noua ediții a competiției internaționale Excellence in Live Design Awards 2016 cu proiectul iMapp Bucharest, în categoria Architainment: http://livedesignonline.com/excellence-awards-2016/imapp-bucharest-2015.

Excellence in Live Design Awards 2016 este o competiție internațională ce premiază proiecte remarcabile care au avut loc în anul 2015, nominalizările fiind grupate pe șapte categorii: Architainment, Concerts, Corporate Events, Live For Broadcast, Theatre Production, Venues (Club or Lounge) și Venues (Theatre or Performance). Fiecare proiect este prezentat online, iar în luna mai un câștigător din fiecare categorie va fi ales prin vot online de către cititori, media anuală fiind de 80.000 de votanți. Toți câștigătorii vor apărea în ediția din iunie a Live Design și vor primi expunere pe site-ul www.livedesignonline.com timp de un an.

Pentru a vota proiectul iMapp Bucharest în categoria Architainment tot ce trebuie să faci este să accesezi link-ul http://livedesignonline.com/2016-excellence-awards-voting sau varianta mobile http://www.surveymonkey.com/r/7LX22L3, să bifezi iMapp Bucharest și să dai click DONE în partea de jos a casetei de votare. Fiecare share de pe pagina oficială iMapp Bucharest reprezintă o șansă în plus a capitalei de a fi prezentă cu iMapp Bucharest pe lista câștigătorilor.

iMapp Bucharest este unul dintre cele mai mari spectacole multimedia 3D de video-mapping din lume, proiect organizat de Primăria Municipiului București prin creart, pentru prima oară, pe 20 septembrie 2014, în Piața Constituției, de Zilele Bucureștiului, când s-au sărbătorit 555 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Imaginea 3D complexă, ce a animat prin forme și culori fațada Palatului Parlamentului (a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, după Pentagon), a personalizat și a reinterpretat „relieful” clădirii, acesta devenind protagonistul unui spectacol dinamic de sunet, culoare și lumină.

Succesul primei ediții a dus la lansarea open call-ului internațional din 2015 adresat comunității de video-mapperi și, implicit, la cea de-a doua ediție a evenimentului care a avut loc pe 19 septembrie 2015. Tema a fost The Elements – apă, aer, foc și pământ, cele patru elemente primordiale care au transformat Casa Poporului într-un gigantic Big Bang de lumină. Șase echipe finaliste și-au proiectat lucrările: AVA (Mexic), Dirty Monitor (Belgia), Urbanscreen (Germania), RadugaDesign (Rusia), Light Event Consulting (Franţa) şi Mindscape (România) și au fost jurizate de personalități marcante din domeniu: Jean François Zurawik, Raluca Velisar, László Zsolt Bordos, Alexander Us, Rachael Rogerson-Thorley.

Publicul a putut vota în timp real echipa preferată, prin sms, iar la finalul serii câștigătorii au fost desemnați. Mai mult decât atât, evenimentul a fost întregit de concertele PAROV STELAR, Argatu’ și Șuie Paparude, momente mult așteptate de cei prezenți, peste 65.000 de participanți. În 2015 a fost introdusă o secțiune nouă, StillMapp – Picture Competition, adresată cetățenilor români din dorința de a sprijini artiștii autohtoni și de a încuraja aportul acestora la cultura locală, fotografiile înscrise în concurs fiind proiectate și ele pe fațada Palatului Parlamentului. Din punct de vedere tehnic, iMapp Bucharest înseamnă o suprafață de proiecție de aproximativ 23.000 de metri pătrați, 104 proiectoare utilizate și 2.000.000 ANSI Lumeni.

Susține și tu iMapp Bucharest în competiția Excellence in Live Design Awards 2016 http://livedesignonline.com/2016-excellence-awards-voting și fii parte dintr-un nou capitol al poveștii!

Official aftermovie:

https://www.youtube.com/watch?v=EvYdO3ad-hY

https://www.youtube.com/watch?v=OCQl4AnKZKA

iMapp Bucharest – full show

https://www.youtube.com/watch?v=Fl61qRH6TIU

Organizatori: Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție

Event Production: 360 Revolution

Curator: Maxin10sity

iMapp Bucharest 2015 web - foto Alex Barbulescu iMapp Bucharest 2015 web - foto Alex Chelba iMapp Bucharest 2015 web - foto by Alex Barbulescu

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713220897.4471 s