Acasă » Stiri » Vă invităm la IEsc – eveniment dedicat Zilei Internaționale a Iei @creart

Vă invităm la IEsc – eveniment dedicat Zilei Internaționale a Iei @creart

creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Primăriei Municipilui București, sărbătorește Ziua Internațională a Iei printr-un eveniment urban, contemporan, românesc numit simplu, IEsc. Așadar, în perioada 23- 24 iunie 2015 vă invităm în Grădina cu Filme din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, la ateliere de creație, concert în aer liber, sesiuni foto și multe alte surprize menite să celebreze IA.

Pe 24 iunie, de Sânziene, românii din țară și de pretutindeni sărbătoresc Ziua Internațională a Iei, la inițiativa comunității „La Blouse Roumaine”. Astăzi IA este celebrată în 48 de țări și în sute de orașe de către cei care ne îmbrățișează cultura.

IEsc este un eveniment pe care îl dedicăm acestei piese de port popular ce a devenit brand de țară. Veți participa la un mix de manifestări urbane: ședințe foto neconvenționale, ateliere creative, expoziție de accesorii, proiecție de film românesc – Aferim! și concert Maria Răducanu – la Grădina cu Filme, precum și multe alte surprize pregătite pentru iubitorii de frumos, pentru cei care apreciază valoarea acestui simbol național.

Dacă în trecut IA reprezenta un articol vestimentar purtat în zi de sărbătoare la sate, astăzi este un simbol al valorilor autentice românești, cu care se identifică inclusiv omul modern. IEsc susține revitalizarea iei tradiționale, care s-a bucurat în ultimii ani de o puternică promovare, devenind o sursă de inspirație pentru mulți designeri și artiști contemporani.

Intrarea la toate activitățile din cadrul IEsc este gratuită.

Studiouri foto și Beauty corner

Păstrând legătura vechi-nou, vom reda prin decoruri un colț de odaie românească și unul cu motive tradiționale reinterpretate. Ii vechi și ii noi sunt puse la dispoziția publicului pentru a se integra cât mai bine în poveste, iar bujorii în obrăjori și cosițele împletite sunt asigurate de Beauty District prin ședințele gratuite de make-up și hair styling .

Ateliere creative

IEsc provoacă vizitatorii să-și dea frâu liber imaginației în cadrul celor trei ateliere creative susținute de branduri 100% românești: Reciclare Creativă – cu platforma Wunderkraft, Karusello și Șezătoarea Urbană. Două zile în care „oameni pasionați de a încerca artă pură și nebună, așa… ca un manifest al propriei creativități” produc o „legătură vizibilă între cultura urbană contemporană și expresiile culturale tradiționale”, „dând valoare și simț artistic lucrurilor simple” este promisiunea pe care organizatorii și artiștii participanți la eveniment o fac publicului.

Proiecție de film românesc – „Aferim!”

Din dorința de a promova arta românească și creatorii săi, evenimentul propune publicului, în prima seară, proiecția unuia dintre cele mai apreciate proiecte cinematografice românești, „Aferim!”, în regia lui Radu Jude. Premiat la festivalul Internațional de la Berlin cu Ursul de Argint, pentru cea mai bună regie, acest film istoric este un tablou al Ţării Românești de la începutul secolului al XIX-lea.

Concert Maria Răducanu

În ultima seară, pe 24 iunie, vă așteptăm la concert! Maria Răducanu ne va purta de la doina românească, la etno-jazz, blues sau fado într-o călătorie muzicală neașteptată.

Maria iubește improvizația și invită publicul, cu fiecare concert, să intre într-un joc al sunetelor.

Detalii despre eveniment și programul complet pe www.facebook.com/creartIEsc .

iesc afis final

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713061672.0594 s