Acasă » Tradiții și Flori de Sărbători

Tradiții și Flori de Sărbători

„Tradiții și Flori de Sărbători” în Parcul  Regele Mihai I – Herăstrău 

Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, a organizat, în perioada 30 martie – 9 aprilie 2018, târgul dedicat Sărbătorilor Pascale din Capitală – „Tradiții și Flori de Sărbători”, în Parcul Herăstrău.

Ajuns la cea de-a noua ediție, evenimentul a reunit un târg cu obiecte și preparate culinare tradiționale, precum și o serie de spectacole folclorice de muzică și dans, ateliere de creație pentru copii și o expoziție de iepuri și miei.

Momentele de muzică și dans din folclorul românesc au fost asigurate de peste 100 de artiști, interpreți de muzică populară și ușoară, coruri și orchestre, formații și ansambluri populare. Cele cinci seri de spectacole au reunit pe scena din Parcul Herăstrău nume sonore ale muzicii românești, precum: Mioara Velicu, Floarea Calotă, Margareta Clipa, Lavinia Goste, Gheorghe Turda, Ovidiu Homorodean, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Paula Seling, Ovidiu Komornyik, Aurelian Temişan, Nico, Sanda Ladoşi, Daniel Iordăchioaie, Marcel Pavel, Vlad Miriţă, Andrei Lazăr, Oana Sîrbu, Adrian Enache, Orchestra Naţională „Valahia” a Primăriei Capitalei, Ansamblul „Burnasul” din Alexandria, Andrei Tudor Orchestra sau Corul de copii „Allegretto”.

Ateliere de creație pentru copii

Cei mici au putut îmbina creativitatea cu joaca în cadrul atelierelor de creație care au avut loc în două intervale orare, respectiv 11:00 – 14:00 și 16:00 –  18:00. Aceștia au realizat diverse obiecte: semne carte din desene animate, brățări din PET și ațe colorate, felicitări amuzante de Paște, tricouri personalizate, broșe înflorate din textile, evantaie, flori din hârtie, ghivece din PET-uri cu plante parfumate, animale din cofraje de ou, portofele din tapet și textile, planșe tematice de Paște. Mai mult decât atât, copiii au putut asculta povești muzicale sau au avut ocazia de a participa la ateliere de scrisori, de pictat ouă din lemn sau de ornare coșuri din răchită.

Expoziție de iepuri și miei

Zilnic, începând cu ora 10:00, la Tradiții și Flori de Sărbători a putut fi vizitată și expoziția de iepuri și miei, fiind una dintre atracțiile principale ale evenimentului, mult așteptată de cei mici.

Fotografii ediția 2018https://www.facebook.com/pg/TraditiisiFlorideSarbatori/photos/?tab=albums 

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1718619107.4943 s