Acasă » Stiri » Tradiții și Flori de Sărbători: 4-13 aprilie 2015 în Parcul Cișmigiu

Tradiții și Flori de Sărbători: 4-13 aprilie 2015 în Parcul Cișmigiu

Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație Artă și Tradiție, organizează în Parcul Cișmigiu, în perioada 4 – 13 aprilie 2015, cea de-a VI-a ediție a evenimentului dedicat sarbatorilor pascale „Tradiții și Flori de Sărbători”.

În fiecare zi, între orele 10:00 și 20:00, bucureștenii sunt așteptați să intre în atmosfera de sărbătoare din Parcul Cișmigiu, plină de muzică bună, teatru, dans, ateliere de creație, expoziție de iepuri și miei, plimbări cu ponei pentru cei mici și tradiționalul târg de sărbători.

Toate aceste activități se vor desfășura într-un cadru festiv, decorul creionând o poveste de primăvară. În parc vor înflori lalele luminoase supradimensionate, Foișorul se va transforma într-o imensă cutie muzicală, iar porțile în litere acoperite cu iarbă și flori. Decorul va fi completat cu ouă decorative uriașe ce pot fi pictate de trecători, iar iepurașul va apărea într-un car tras de o găină, gata să vestească primăvara și să se pozeze cu vizitatorii târgului.

Târgul tradițional de sărbători

În acest an, Târgul de Paște reunește meșteri, producători și artiști plastici din toate zonele țării. Bucureștenii vor putea alege dintr-o gamă bogată de produse tradiționale românești: icoane și ceramică, podoabe și bijuterii hand-made, ouă încondeiate, țesături, păpuși, decorațiuni și obiecte meșteșugărești realizate din lemn, piele și sticlă, miere, magiun, prăjituri, cozonaci, gogoși, plăcinte, brânzeturi și preparate din carne.

Surprize pentru cei mici

„Tradiții și Flori de Sărbători” se adresează și celor mici, în cadrul evenimentului fiindu-le pregătite o serie de surprize: plimbări cu poneii, spectacole de teatru, sesiuni de face-painting, animatori și ateliere de creație.

Astfel, în fiecare weekend, între orele 11:00 și 14:00 și 16:00 și 19:00, la Foișorul din Cișmigiu vor avea loc  ateliere de creație educativ-distractive pentru cei mici.

Surprize pentru cei mici

„Tradiții și Flori de Sărbători” se adresează și celor mici, în cadrul evenimentului fiindu-le pregătite o serie de surprize: plimbări cu poneii, spectacole de teatru, sesiuni de face-painting, animatori și ateliere de creație.

Astfel, în fiecare weekend, între orele 11:00 și 14:00 și 16:00 și 19:00, la Foișorul din Cișmigiu vor avea loc  ateliere de creație educativ-distractive pentru cei mici.

Spectacole de teatru interactiv și muzical

„Răbdărică și Mofturică în misiune cu Zâna Măseluță” este un spectacol jucăuş şi plin de umor, dar mai ales educativ, o poveste în care copiii vor învăţa despre cum să ne fim de ajutor unii altora, despre generozitate, empatie şi încredere, despre cum să facem faţă temerilor şi să ne exprimăm emoţiile. Spectacolul îi invită pe copii să se bucure de prezent, acest timp nesfârşit al copilăriei, în care joaca este cea mai serioasă îndeletnicire.

„Nică și poveștile sale” reinventează poveștile copilăriei, ale unei generații trecute, în maniera copilăriei generației de astăzi. Autenticitatea copilăriei lui Nică, universul său plin de miracole, joacă, șotii, veselie, toate scăldate în lumină și mirare este plin de generozitate și pentru copilul de azi. În plus, învățăm că umorul ne ajută să trecem chiar și peste cele mai imposibile situații.

De asemenea, cei mici se vor putea bucura și de alte spectacole de teatru, precum „Un lup, o capră și trei iezi”, „Lumea iepurașului” și „Capra cu trei iezi”.

Ateliere de creație

În cadrul atelierului “Puișori, fluturași și iepurași poznași pentru zilele de Paști” copiii vor decupa și lipi din cartoane colorate personaje fermecate: iepurași mintenași, puișori și fluturași poznași. Aducem primăvara în coșul bucuriei pentru a întâmpina Paștele cu mare veselie.

Copiii iubesc natura, adoră florile și sunt curioși din fire. În ziua de Florii aceștia sunt așteptați să se conecteze cu frumusețea naturii prin descoperirea florilor, a culorilor și a felului în care pot fi acestea împletite în combinații unice la atelierul „Flori din grădina mea”.

Atelierul „Ouă pictate și decorate pentru mese îmbelșugate” se adresează copiilor cărora le place să picteze și să decoreze. Sărbătoarea e aproape, așa că vă așteptăm la joacă într-un atelier creativ unde vom picta și decora împreună cele mai originale ouă de Paști, tocmai bune de așezat pe masa îmbelșugată.

“Povestea iepurașului de Paști”, „Dansul iepurașilor”, Să ne jucăm creativ”, „Coronițe decorative de Paști”, „Zânuțele Primăverii”, „Magia culorilor de primăvară”, „În câte feluri se poate face un iepuraș?” sunt alte ateliere inedite în cadrul cărora copiii își vor putea pune creativitatea și îndemânarea la încercare.

Concerte de muzică

Pe scena amplasată lângă Foișor vor concerta cvartete, fanfare, orchestre, coruri, trupe și artiști îndrăgiți: Andreea Bănică & Band, Adrian Sînă feat. Lidia Buble, Trio Zamfirescu și Adrian Nour, Provincialii, Jazz Hot Club Romania, Tudor Turcu, Maxim, Noni Ene, Trupa Stema, Corul de Copii Radio, Orchestra Națională „Valahia” alături de vedete ale muzicii populare.

Accesul publicului la evenimente este gratuit.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, consultați pagina de Facebook https://www.facebook.com/TraditiisiFlorideSarbatori?fref=ts.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1716069484.8352 s