Acasă » Stiri » Târgul de creație feminină – La Foire de la Création Féminine

Târgul de creație feminină – La Foire de la Création Féminine

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează în parteneriat cu Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați evenimentul cultural – artistic „Târgul de creație feminină”, cu ocazia Conferinței Mondiale a Femeilor Francofone, care se va desfășura anul acesta în București.

Evenimentul va avea loc între 31 octombrie – 2 noiembrie 2017, în Piața Universității și are scopul de a pune în valoare creația feminină și tradițiile românești, oferind publicului ocazia de a asista la demonstrații de țesătorie, încondeiat de ouă sau croitorie. Totodată, în cadrul Târgului de creație feminină, vizitatorii vor putea descoperi accesorii din porțelan și perle de cultură, produse de îngrijire 100% naturale, realizate de femei antreprenor.

Expozanții din cadrul Târgului de creație feminină se numără printre cei mai renumiți meșteri populari, din perspectiva promovării culturii și tradițiilor românești, din diverse domenii de activitate ale culturii tradiționale românești: olărit cu ceramică de Horezu, Corund și Baia Mare, sticlari din zona Munteniei și Târgu-Mureș, țesătura din zona Bucovinei, Munteniei, Moldova, Alba Iulia, covoare tradiționale oltenești, brâie tradiționale românești realizate manual, diverse ornamente din pănușă, lemn și sticlă, pictură pe sticlă, icoane tradiționale, produse din piele, lucrate manual, sculptură în lemn.

Evenimentul cuprinde și o zonă gastronomică unde publicul va putea savura dintr-o gamă variată de preparate și produse cu specific românești, precum brânzeturi, specialități din carne, cozonaci, turtă dulce, plăcinte și prăjituri de casă, specialități din miere și dulcețuri.

Program
Marți, 31 octombrie 2017

12:00 – 21:00 Târg și expoziție de meșteșuguri și produse tradiționale

Miercuri, 1 noiembrie 2017

10:00 – 21:00 Târg și expoziție de meșteșuguri și produse tradiționale

Joi, 2 noiembrie 2017

10:00 – 21:00 Târg și expoziție de meșteșuguri și produse tradiționale

15:30 – 16:30 PROGRAM ARTISTIC

Orchestra Națională Valahia – orchestra Primăriei Municipiului București, susținută de creart, condusă de dirijorul Marius Zorilă, solistă – Lavinia Goste.

Dansuri populare românești din Muntenia, Oltenia, Moldova și Transilvania – Școala de Dans românesc Larisa și Marin Barbu

Accesul este gratuit.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1721794454.7446 s