Acasă » Stiri » stillMapp Bucharest 2017 – concurs internațional de fotografie și artă vizuală

stillMapp Bucharest 2017 – concurs internațional de fotografie și artă vizuală

Concursul internațional de fotografie și artă vizuală stillMapp Bucharest 2017 face parte din evenimentul iMapp Bucharest 2017 și este organizat de Primăria Capitalei prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București; Maxin10sity Ltd. în calitate de Curator Artistic și 360 Revolution Srl ca Producător Tehnic.

Competiția are ca scop promovarea interacțiunii între cultura locală și comunitățile de artiști români și internaționali, adresându-se rezidenților oricărei țări din Uniunea Europeană.

Tema

Tema concursului este echivalentă cu cea a întregului eveniment – „Above & Beyond.

Conceptul de bază al festivalului iMapp 2017 este explorarea.

Ne propunem să dezvăluim meleaguri și dimensiuni în care nu a mai pășit nimeni până acum. Dincolo de limite.

O călătorie vizuală dincolo de orizont, printre stele și galaxii îndepărtate sau în inima structurii moleculare. Sau fantezie luxuriantă din jungla vegetală. Sau poate o imersiune în adâncul abisal al oceanului planetar.

Sau toate acestea. Și dincolo de toate cele de mai sus!

Fiecare imagine poate fi orice fel de interpretare proprie a conceptului. Poate fi abstractă sau figurativă, realistă sau simbolică. Poate reprezenta o declarație intimă și personală a artistului sau poate fi parte dintr-o structură narativă amplă. Singura cerință este să respecte tema generală a festivalului și conceptul de explorare.

Prin iMapp Bucharest, sărbătorim viața culturală și artistică a capitalei noastre.

Credem cu tărie în libertatea de expresie artistică, însă nu încurajăm niciun fel de mesaj politic sau activism social și ne opunem ferm oricărui tip de conținut ofensator.

Înscriere

Orice rezident, al oricărei țări din Uniunea Europeană se poate înscrie în această competiție, aplicând următoarele specificații tehnice:  

  • o imagine statică
  • format PNG
  • rezoluție 7680×2000

Toate înscrierile trebuie trimise la adresa: call.stillpicture@imapp.ro

Modelul 2D al fațadei este disponibil pentru orice participant aici.

Termen Limită: 10 Septembrie 2017, 23:59 EET

Lucrările trimise după această dată limită vor fi descalificate imediat.

Restricții

Competiția este deschisă oricărei persoane cu drept legal, indiferent de profesiune, vârstă, sex, cetățenie sau rezidență, iar fiecare participant poate intra în competiție individual, fie ca echipă.

Persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani au nevoie să obțină, în prealabil de a intra în competiție, consimțământul tutorelui legal.

În cazul în care participarea se face sub forma unei echipe, o singură persoană va fi desemnată persoană de contact și aceasta va fi unicul responsabil de comunicarea cu organizatorul.

Competiția este deschisă și profesioniștilor din domeniu, dar și amatorilor.

Partipanții pot înscrie doar lucrări proprii și originale. În cazul în care un participant intră în competiție cu lucrări ce nu-i aparțin, înscrierea va fi anulată și persoana respectivă va fi descalificată imediat. Dacă acest fapt va fi descoperit după eveniment, distincțiile acordate vor fi retrase și premiul va trebui returnat. Prin completarea formularului de înscriere, participanții își asumă că lucrarea propusă este proprietatea lor intelectuală, și garantează că nu încalcă dreptul de proprietate intelectuală al niciunei terțe părți.

Lucrarea înscrisă trebuie să corespundă cerințelor expuse mai sus, în secțiunea „Informații Tehnice”.

Este strict interzisă introducerea oricărui mesaj publicitar, real sau fictiv, în lucrarea prezentată, fie direct, indirect sau subliminal; de exemplu: este strict interzisă reproducerea oricăror produse, mărci, sigle, nume sau imagini recognoscibile, texte etc.; precum și a oricărui simbol care să sugereze apartenența autorului.

Înscrierile ce nu corespund acestor criterii vor fi respinse în mod automat.

Copyright

Toate înscrierile validate rămân proprietatea participanților. Prin înscrierea lucrărilor, participanții își dau acordul ca aceste lucrări sau părți din ele să fie folosite fără niciun cost suplimentar în vederea activităților promoționale legate de concursul iMapp Bucharest. Exemple de asemenea activități includ, fără a fi limitate la: comunicate de presă, activități de relații publice, promovare online și în social media sau alte articole. Organizatorul nu-și asumă răspunderea pentru potențialele litigii legate de copyright care pot rezulta din folosirea animațiilor înscrise de participanți. Suplimentar, participanții își dau acordul pentru folosirea lucrărilor finale și în cadrul proiecțiilor de la următoarea ediție a concursului.

Criterii de selecție

Maxin10sity, în calitate de curator, va decide ce lucrări intră în concurs.

Criterii:

  • concept creativ
  • tehnică
  • implementare

Precondiții

Prin înscrierea în concurs, fiecare participant își exprimă acordul cu toți termenii specificați în acest regulament.

Premiul

Un premiu de 1000€ va fi decernat celei mai bune lucrări.

Câștigătorul va fi desemnat de juriul oficial al iMapp Bucharest 2017.

Cele mai bune lucrări vor intra în concurs și vor fi proiectate în cadrul iMapp Bucharest 2017 pe fațada Palatului Parlamentului din București.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1721537030.7624 s