Acasă » Bucharest Christmas Market » Se deschide Bucharest Christmas Market 2015!

Se deschide Bucharest Christmas Market 2015!

Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, îi invită pe bucureșteni, vineri, 27 noiembrie, în Piața Universității (esplanada cu statui), la deschiderea Târgului Oficial de Crăciun al Capitalei, Bucharest Christmas Market.

În acest an, peste 10.000 de beculețe împodobesc arcadele Târgului de Crăciun, 200 de instalații cu câte 100 de becuri decorează cele 60 de căsuțe amplasate în piață, iar bradul tradițional de Crăciun, înalt de 15 metri, va fi iluminat de nu mai puțin de 20.000 de beculețe. Deasupra pieței a fost amplasată o impresionantă plasă luminoasă.

Aflat la cea de-a patra ediție, Bucharest Christmas Market, vine și în acest an cu multe evenimente festive, specifice sărbătorilor de iarnă, concerte și spectacole, cadouri pentru cei dragi, preparate tradiționale, decorațiuni și produse din toate regiunile țării.

TÂRGUL DE CRĂCIUN

Timp de o lună, între orele 11:00 – 22:00, comercianții din întreaga țară îi așteaptă pe vizitatori în cele 60 de căsuțe, cu o gamă variată de produse: ceramică pictată, icoane, măști tradiționale, jucării din lemn, instrumente muzicale, bijuterii, decorațiuni și ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, dulcețuri, miere și siropuri.

De asemenea, în zona gastronomică vor putea fi degustate preparate calde, pregătite cu atenție de gospodine pricepute, după rețete tradiționale transmise din generație în generație. Totodată, unii dintre meșterii prezenți la eveniment vor confecționa în târg obiecte și podoabe, oferind publicului demonstrații prin care vor redescoperi frumusețea artei, tradițiilor și obiceiurilor populare românești.

Cea mai frumoasă căsuță din târg va fi premiată anul acesta la Bucharest Christmas Market. Astfel, în perioada 18-22 decembrie bucureștenii vor putea alege prin vot, la fața locului, cel mai frumos decor, produsele preferate, dar și cea mai călduroasă servire, intrând astfel în cursa pentru premiile oferite de organizatori.

CONCERTE ȘI SPECTACOLE

Ediția 2015 a Bucharest Christmas Market oferă cadrul ideal pentru publicul iubitor de spectacole și concerte specifice sărbătorilor. 18 seri de iarnă din cadrul Bucharest Christmas Market sunt dedicate unui program artistic susținut de trupe și artiști de renume, ansambluri, grupuri de copii și de colindători, coruri, orchestre și fanfare: Bere Gratis, Iris și Cristi Minculescu, Pheonix, Fuego, Hara, Paula Seling, Firma, Coma, Moonlight Breakfast, Smiley, El Negro, Antonia, Holograf, Țapinarii, Trooper, Taxi, Mircea Vintilă, Emric Imre, Ducu Bertzi, Provincialii, Narcisa Suciu, Pepe, Proconsul, Delia, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Direcția 5, Loredana, Corul de copii Allegretto, Corul Divina Armonia, Corul Radio, Spirit Vienna Orchestra sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scena din Piața Universității în acest an.

CASA LUI MOȘ CRĂCIUN

Spiridușii pregătesc sosirea lui Moș Crăciun în târg (pe 12 decembrie) și îi decorează noua casă din Piața Universității, așteptându-i pe cei mici lângă șemineu, cu bradul împodobit și daruri multe. Și anul acesta copiii își pot lăsa scrisorile cu dorințe și gânduri bune în cutia poștală din casa Moșului.

CAMPANIA UMANITARĂ

„Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!…”, acesta este mesajul nostru pentru toți cei care vor să vină în ajutorul unor copii aflați în dificultate, la care Moș Crăciun nu ajunge prea ușor. Această campanie umanitară, organizată an de an, încurajează oamenii să doneze cărți și jucării, făcând un apel la solidaritate și implicare socială.

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI

Ziua Națională a României va fi celebrată în aceasta ediție, pe 1 Decembrie, printr-un spectacol folcloric special, susținut de artiști consacrați precum: Sofia Vicoveanca, Lavinia Goste, Traian și Valeria Ilea, Laura Lavric, Veta Biriș, Dinu Iancu Sălăjanu, acompaniați de Orchestra Naționala Valahia – condusă de maestrul dirijor Marius Zorilă.

Înscris în rețeaua celor mai importante târguri de Crăciun din Europa, Christmas Markets: www.christmasmarkets.com, evenimentul este dedicat tuturor categoriilor de public, intrarea fiind liberă la toate manifestarile.

La ediția de anul trecut, bradul de Crăciun a ocupat locul al XVII lea într-un clasament internațional – The Greatest Christmas Trees of 2014: http://www.placestoseeinyourlifetime.com/the-greatest-christmas-trees-in-2014-14841/?utm_content=buffer2f645&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

100.000 de vizitatori s-au bucurat la ediția de anul trecut de atmosfera sărbătorilor de iarnă, de concerte, spectacole de muzică populară, tradiții și obiceiuri din toate zonele țării, precum și de un decor de poveste.

Mai multe detalii pe:

www.bucharestchristmasmarket.ro

www.facebook.com/BucharestChristmasMarket

Foto: https://www.facebook.com/BucharestChristmasMarket/photos_stream?tab=photos_albums

Video 2014:

https://www.youtube.com/watch?v=XbHQ4Rqgyjk

Eveniment susținut de:

Parteneri media: Magic FM, Blitz TV, România Pozitivă, Calendar Evenimente, Radio România București FM, Urban.ro, Zile și Nopți, IQads, Radio România Cultural, 24FUN, Big City Life, Dor de Ducă, Orașul meu, Radio România Internațional, PR Wave, Gratuitor, Festivaluri Românești, Anyplace.ro, IQool.

Partener: Coca-Cola

Cu sprijinul: Luxten

Poster_BCM2015_final

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1718983049.5365 s