Acasă » Bucharest Christmas Market » Sărbători de poveste la Bucharest Christmas Market

Sărbători de poveste la Bucharest Christmas Market

Primarul General, Sorin Oprescu, va da startul sărbătorilor de iarnă, vineri, 6 decembrie, pe esplanada cu statui de la Piața Universității, cand vor fi aprinse luminile de sărbători.

Astfel, anul acesta, aproape trei milioane de beculețe de tip LED vor împodobi Bucureștiul, pe un traseu de 23 de kilometri.

 

Sărbători de poveste la ,,Bucharest Christmas Market’’

 

Afis Bucharest Christmas MarketPentru al doilea an consecutiv, Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează, în Piața Universității, pe esplanada cu statui, evenimentul ,,Bucharest Christmas Market’’ care se va desfășura în perioada 6 decembrie – 5 ianuarie 2014.

 

La târgul de Crăciun, într-un decor creat de Viaceslav Vutcariov și realizat din 12 tone de cetină și 65 de căsuțe de lemn, vizitatorii vor fi întâmpinați cu vin fiert, decorațiuni și ornamente de iarnă, expoziții de obiecte tradiționale și produse de manufactură, icoane pe sticlă și lemn, țesături, decorațiuni din lemn și ceramică, precum și produse specifice bucătăriei tradiționale românești. Anul acesta, organizatorii au inclus în programul târgului proiectul ,,Crăciun cu Îngeri’’ al studioului de fotografie Foto Union care se va desfășura în perioada 13 decembrie – 21 decembrie 2013. În cadrul acestui eveniment public, cei prezenți la târg sunt invitați într-un decor de sărbători pentru a realiza o fotografie ce va putea fi descarcată ulterior dintr-o galerie online.

Bucharest  Christmas Market îi așteaptă pe bucureșteni cu un brad înalt de 15 metri, ornat cu 2.000 de beculețe, dar și cu spectacole specifice Sărbătorilor de Iarnă.

Astfel, pe scena amplasată în Piața Universității, vor urca ansambluri de muzică populară, grupuri de copii, grupuri de colindători, ansambluri de datini și obiceiuri din toate zonele țării (Maramureș, Baia Mare, Gorj, Sibiu, Alba Iulia, Bacău, Ialomița), precum și artiști renumiți de muzică populară: Dinu Iancu Sălăjanu, Matilda Pascal Cojocarița cu Ștefan și Horațiu Cigu, Tudor și Nicolae Furdui Iancu etc. Seara de 26 decembrie va fi sărbătorită cu un concert extraordinar de Crăciun.

 

Cei mici vor avea ocazia să trăiască emoția sărbătorilor de Crăciun alături de personaje de basm, spiriduși și, bineînțeles, vor putea să-i spună povești Moșului, vor recita poezii și vor putea colora. Toate aceste activități vor avea loc într-un decor de poveste, la Casa lui Moș Crăciun.

Totodată, bucureștenii vor putea participa la Campania ,,Daruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun’’ prin care se dorește ajutorarea copiilor proveniți din medii defavorizate. Donațiile, constând în cărți și jucării, se pot face din prima zi a târgului și până pe 25 decembrie, la Casa lui Moș Crăciun, special amenajată în acest scop.

Intrarea este liberă în fiecare zi a evenimentului.

 

Partenerii media ai evenimentului sunt: Radio ZU, B365, Calendar Evenimente, Șapte Seri și Libertatea.

 

NOTĂ

Bucureștiul este inclus în rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – ChristmasMarkets, fiind oficial un membru al acesteia.

Add your comment

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1718824806.4661 s