Acasă » Stiri » Săptămâna aceasta la Teatrelli

Săptămâna aceasta la Teatrelli

În această săptămână revin la Teatrelli două spectacole de teatru foarte apreciate: ,,Filarmonica’’ noastră favorită în care personajele ne povestesc câteva peripeții, iar Marius Bodochi și Dan Tudor susțin un recital de Taxi… Blues.

Începem chiar de luni, 14 aprilie, ora 20:00, cu „Filarmonica de comedie”, care  este un spectacol  de miniaturi umoristice scrise de Radu Gabriel și avându-i ca interpreți principali pe Radu Gabriel, Marius Florea Vizante si Gheorghe Ifrim, trei actori de comedie cunoscuți din aparițiile de pe micul ecran (grupul Vouă, serialele “Las Fierbinți”, ” Pariu cu viața”, “Ultimul stinge lumina”)  cărora li se alătură Leonid Doni și Mihai Munteniță.

Autorul spectacolului, Radu Gabriel, ne-a spus câteva cuvinte despre acest proiect: „De-a lungul timpului am scris pentru televiziune peste 400 de scheciuri, scenete, miniaturi satirice. Unele au rămas în amintirea telespectatorilor, altele au ramas pe YouTube… Cele mai multe au fost uitate… Dar oricare ar fi fost soarta lor, fiind niște produse de televiziune, nu au trecut niciodată prin proba de foc a întâlnirii directe cu publicul. Am facut acest spectacol-cocktail pentru a da ocazia celor care le-au vazut să le revadă pe scenă, iar celor care erau prea tineri, ori prea ocupați ca să se uite la televizor să le prilejuim o întâlnire cu comedii scurte, cu și depre români”.

Vrajba vecinilor dintr-un bloc, milionarul de carton care cumpără o filarmonică, provincialul care caută să răzbească în București, muncitori cu probleme metafizice…Satira unei lumi pestrițe, cu țâfnele, candoarea și gândirea abisală a eternului locatar din spațiul Carpato-Danubiano-Pontic.

Marți, 15 aprilie, ora 20:00, ne vom reîntâlni cu Marius Bodochi și Dan Tudor în piesa „Taxi Blues”, care aduce pe scenă povestea unui fost mare actor român, Șerban Ion Vasilescu (Marius Bodochi), ajuns şofer de taxi în Germania. Apariţia neaşteptată a unui personaj în staţia de taxi, Nelu (Dan Tudor), face ca povestea să devină extrem de amuzantă. Modul în care cei doi interacţionează va face, desigur, deliciul publicului. Marius Bodochi şi Dan Tudor dialoghează, cântă, dansează, provoacă hohote de râs şi emoţii profunde. Interpreţii celor două roluri fiind ei înşişi doi artişti diferiţi, dar compatibili cu ideea spectacolului.

Spectacolul “Taxi blues” a obţinut Premiul pentru cel mai bun spectacol (regia Dan Tudor) şi Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, acordat ex-aequo actorilor Marius Bodochi şi Dan Tudor la Festivalul Naţional de Comedie 2012, de la Galaţi.

Dan Tudor a primit Premiul “Goange Marinescu” pentru regie, iar Marius Bodochi a obţinut premiul pentru „Cel mai bun actor la Festivalul Internațional al Teatrului de Studio de la Pitești”, 2012, unde “Taxi blues” a fost declarat și Cel mai bun spectacol.

Gabriela Hurezean  spunea în numărul din data de 1 august 2013 a publicației Muze și Arme: „Din ciocnirea supernovei Dan Tudor cu supernova Marius Bodochi rezultă o explozie destul de greu egalabilă, în care emoția bine escamotată și firescul cinematografic se împletesc cu hazul nebun. La acest spectacol se râde cu lacrimi și cârcei. Un spectacol care dă dependență”.

Detalii despre spectacolele din noua stagiune puteți găsi pe site-ul creart la secțiunea Teatrelli.

 

Biletele pot fi achiziționate la sediul creart din Piața Alexandru Lahovari, Nr. 7 (Tel: 0735 560 692) sau prin rețeaua de bilete Eventim 

Program casa de bilete

Luni : închis

De Marți până Sâmbătă : 14.00 – 20.00

Duminică: închis

Casa de bilete va fi închisă în perioada 17 – 22 aprilie. Biletele vor putea fi achiziționate doar prin rețeaua Eventim.

Partenerii media ai sălii Teatrelli sunt: Modernism.ro, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Art Act Magazine, Calendar evenimente, onlinegallery.ro, Big City Life, PR Wave, Teatral.ro, PORT.ro, Diverta, TV City, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis și Bucharest Herald.

Add your comment

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1720897003.5439 s