Acasă » Stiri » S-a lansat prima platformă de ateliere de dezvoltare a creativităţii pentru copii ce mixează arta, reciclarea creativă și meșteșugurile tradiționale

S-a lansat prima platformă de ateliere de dezvoltare a creativităţii pentru copii ce mixează arta, reciclarea creativă și meșteșugurile tradiționale

Primăria Municipiului București, prin creart (www.creart.ro), împreună cu Creative Arts (www.creativearts.ro) organizează, începând de sâmbătă, 7 februarie a.c., ora 11:00, la sediul creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București (str. Alexandru Lahovari, nr. 7, sect. 1) prima platformă de workshopuri pentru cei mici ce mixează arta, reciclarea creativă și meșteșugurile tradiționale. Atelierele se vor desfășura în fiecare zi de weekend la sediul creart, în perioada februarie – mai 2014. Structura platformei îmbină două categorii de cursuri – Recicloniarta și Atelierele de meșteșuguri pentru copii –  ambele contribuind la afirmarea creativității și dezvoltarea imaginației copiilor.

Ateliere-de-creatie-pentru-copii-afisRecicloniarta este o platformă de ateliere mixte de arte și reciclare creativă organizată de  Creative Arts, structurată în patru module de curs ce combină reciclarea creativă cu diverse categorii de arte, cum ar fi muzica, artele plastice, tehnicile handmade sau realizarea de bandă desenată.  Fiecare dintre cele patru cursuri este compus din șase ateliere săptămânale a câte două ore.

Îndrumați de trainerii Creative Arts, la Recicloniarta, copiii vor experimenta diferitele tipuri de artă într-o atmosferă veselă și vor deveni totodată mult mai responsabili față de mediul înconjurător și de lumea în care trăiesc. Astfel, în fiecare Sâmbătă, de la orele 16:00, cei mici vor reinventa cu stil role de scotch, PET-uri, resturi de material textile  sau nasturi şi vor experimenta cu tehnici handmade de bază, creând decoraţiuni, suporturi colectoare utile şi accesorii simpatice, la modulul „Handmade şi reciclare creativă”. Duminica dimineaţă, începând cu orele 10:00, pasionaţii de desene animate sunt invitaţi să descopere singuri cum să-şi creeze personajele preferate şi cum să ilustreze povestea lor pe suporturi neconvenţionale, la modulul „Benzi desenate şi reciclare creativă”. Toţi copiii ce vor să înveţe să-şi construiască propriile instrumente muzicale, descoperind pas cu pas cum sună dopurile de plastic, ambalajele din aluminiu, farfuriile sau sulurile de carton, sunt aşteptaţi cu mic, cu mare, Duminica, orele 13:00-15:00, la modulul „Muzică şi reciclare creativă”. Tot Duminica, între orele 16:00-18:00, cei mici vor învăţa bazele desenului şi ale picturii , dar nu pe coli obişnuite, ci pe role de carton, farfurii de plastic, cartoane de ouă sau PET-uri, la modulul „ Arte plastice şi reciclare creativă”.

Începând cu 15 februarie debutează Atelierele de meșteșuguri pentru copii organizate de creart, o platformă de workshopuri structurată în trei sesiuni de lucru diferite ca tematică și tehnică, ce își propun să exploreze domeniul vast al artei, de la olărit și pictură pe sticlă, până la procedeul confecționării produselor manufacturate. Fiecare sesiune este compusă din două ateliere săptămânale desfășurate pe parcursul a două ore în care cei mici vor învăța să-și dezvolte creativitatea și să deprindă anumite abilități practice și, în același timp, să recunoască şi să aprecieze tradiţiile autentice româneşti.

Începând cu 15 februarie, în fiecare Sâmbătă orele 10:00-12:00, în cadrul Atelierelor de meșteșuguri pentru copii se va desfăşura modulul „Mărțișoare”. Astfel, timp de trei săptămâni, copiii, alături de doamna profesor Rodica Andreescu, vor învăța să realizeze mărțișoare româneşti, reciclând hârtie, prin metoda quilling.  Tot Sâmbăta, în intervalul orar 12:00 – 14:00, cei mici vor învăța să se joace cu sticla și culorile la modulul, „Atelierul de pictură pe sticlă”.

Copiii ce vor participa la cursuri nu trebuie să aducă altceva de acasă decât energie și voie-bună deoarece toate instrumentele și materialele necesare (materiale reciclabile, pensule, culori, carton colorat, material textile, mărgele, hârtie,  etc.) sunt puse la dispoziția lor de către organizatori.

Atelierele din cadrul Recicloniarta se desfășoară contra unei taxe de participare de 280 RON pentru modulul de 6 ședințe,  iar cele din cadrul Atelierelor de meșteșuguri pentru copii contra unei taxe de participare de 90 RON pentru modulul de 3 ședințe.

Detalii şi descrieri ale atelierelor găsiți pe www.creativearts.ro   sau www.creart.ro  sau paginile de Facebook: https://www.facebook.com/CreativeArtsBucuresti , https://www.facebook.com/creartpmb

Cursurile se vor desfășura la sediul creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiţie al Municipiului Bucureşti (Bucureşti, Piața Alexandru Lahovari nr. 7, sect. 1)

În funcție de complexitatea activității desfășurate, vârsta recomandată pentru participanţii la workshopurile din cadrul platformei Ateliere de Creație pentru copii variază între 4 şi 12 ani.

Înscrierea și obținerea de informații suplimentare se poate face zilnic, între orele 10:00 – 20:00, astfel: pentru detalii privind cursurile din cadrul Recicloniarta – prin e-mail sau telefon la office@creativearts.ro; 0721.321.890; iar pentru cele incluse în seria Ateliere de meșteșuguri pentru copii  prin e-mail la ateliere@creart.ro sau telefon 0733.331.324.

Add your comment

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713058491.5813 s