Acasă » Bucharest Christmas Market » Regulament de înscriere Târgul de Crăciun București, ediția a XVI-a

Regulament de înscriere Târgul de Crăciun București, ediția a XVI-a

Regulament de înscriere

Târgul de Crăciun București, ediția a XVI-a

 

Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București organizează între 30 noiembrie – 26 decembrie 2023, în Piața Constituției evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă „Târgul de Crăciun București”, ediția 2023.

Având ca obiectiv principal promovarea creației și tradițiilor autentice, încurajăm înscrierea cu produse de meșteșug, obiecte realizate manual, preparate autohtone, în concordanță cu specificul și tematica acestui eveniment – Sărbătoarea Crăciunului.

Prezentul document oferă informații și instrucțiuni persoanelor care doresc să se înscrie în vederea participării în cadrul evenimentului „Târgul de Crăciun București”, ediția 2023. 

 

La finalul documentului pe care vă rugăm să îl citiți cu atenție, veți găsi link-urile de descărcare a formularelor de înscriere.

 

Informații eveniment:

Locație: Piața Constituției

Perioada eveniment: 30 Noiembrie – 26 Decembrie 2023

I.Informații generale

1.Pentru evenimentul „Târgul de Crăciun București”, ediția 2023 vor exista următoarele categorii de produse:

A.Produse alimentare:

Categoria A1 – Mâncare tradițională preparată în locație

(Sarmale, pomana porcului, fasole cu ciolan, varză călită, cârnați, frigărui, cartofi, ș.a.)

Categoria A2A – Produse alimentare preparate în locație de tip fast-food sau desert – CĂSUȚĂ

(Burgeri, cartofi prăjiți, hot-dog, wrap-uri, clătite, waffles, gogoși, langoși, ș.a.)

Categoria A2B – Produse alimentare preparate în locație de tip fast-food sau desert – FOOD-TRUCK

(Burgeri, cartofi prăjiți, hot-dog, wrap-uri, clătite, waffles, gogoși, langoși, ș.a.)

Categoria A3 – Produse alimentare ambalate, preparate în afara evenimentului

(Miere, dulceață, zacuscă, prăjituri, plăcinte, ciocolată, turtă dulce ș.a.)

Categoria A4 – Stand de băuturi și vin fiert

(Vin fiert, ceai, băuturi răcoritoare)

Categoria A5 – Stand de cafea și băuturi auxiliare

(Cafea, ciocolată caldă, ceai, limonadă, sucuri naturale și fresh-uri, băuturi răcoritoare și apă)

B.Produse nealimentare:

Categoria B1 – Produse realizate de meșteri populari

(Categoria include expozanți care realizează produsele păstrând în totalitate tradiția veche de prelucrare a materialului folosit și modelele populare specifice culturii românești: ceramică, sticlă, ii și costume populare, prelucrarea lemnului, metalului și sticlei, împletitul fibrelor, prelucrarea pielii și a blănurilor, iconografie ș.a.)

Categoria B2 – Produse hand-made sau realizate de artiști plastici

(Categoria include expozanți care realizează produse cu caracter unic și original, elementele fiind realizate din materialele brute prelucrate în totalitate prin viziunea proprie: accesorii și bijuterii, decorațiuni, accesorii vestimentare, ș.a.)

Categoria B3 – Produse naturiste de îngrijire

(Categoria include expozanții care realizează produse naturiste de îngrijire personală (obținute folosind ingrediente naturale: cosmetice, produse derivate din lavandă, ș.a.)

Categoria B4 – Produse cu specific de Crăciun, realizate de terți

(Categoria include expozanți care cumpără produse create și realizate (manual de preferință) de către alte persoane, altele decât cea care se înscrie, dar care demonstrează o calitate superioară de design și producție: cadouri, decorațiuni realizate de terți și comercializate în cadrul evenimentului)

 2.Persoanele care doresc să se înscrie în calitate de expozant la evenimentul „Târgul de Crăciun București”, ediția 2023 pot fi entități juridice, precum: SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociații, Organizații Neguvernamentale. Ca excepție, se pot înscrie și persoanele fizice, dar DOAR pentru Categoria B1 – Produse realizate de meșteri populari și doar dacă printre documentele transmise se regăsește Carnetul / Atestatul de meșter popular.

3.Înscrierea se realizează prin completarea unui singur formular de înscriere (atât pentru persoane fizice, cât și entități juridice), în forma transmisă public de către Organizator și prin transmiterea tuturor documentelor solicitate de către acesta. Alte solicitări scrise, fără prezența formularului, conduc la ineligibilitatea solicitantului de a intra în procesul de înscriere și selecție.

4.Înscrierea entităților juridice (SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociații, Organizații Neguvernamentale) sau persoanelor fizice, după caz, se realizează pentru ocuparea unui singur loc/spațiu de expunere și comercializare, niciuna dintre entitățile enumerate mai sus neavând posibilitatea de a solicita mai multe locuri/căsuțe.

5.Brandurilor internaționale nu li se permite înscrierea în procesul de selecție pentru ocuparea unei căsuțe în scop de comercializare sau expunere brand. Participarea acestora în cadrul evenimentului „Târgul de Crăciun București”, ediția 2023 se poate face doar sub forma unui parteneriat sau contract de sponsorizare, agreat de CREART în prealabil.

II.Condiții obligatorii ale Organizatorului pentru participarea în cadrul evenimentului:

1.Entitățile juridice: SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociații, Organizații Neguvernamentale care doresc să se înscrie la Târgul de Crăciun București 2023 trebuie să fie înregistrate la Registrul Comerțului înainte de 01 ianuarie 2023, pentru oricare dintre categoriile de produse alimentare, respectiv înainte de01 iunie 2023 pentru produsele nealimentare.

2.Pentru toate categoriile de produse alimentare este obligatoriu ca expozanții să fi participat la cel puțin două evenimente cu stand în aer liber (în București, în țară sau străinătate), lucru exemplificat prin fotografii, dar și prin descrierea acestor participări în formular.

3.Expozanții care doresc să participe la „Târgul de Crăciun București”, ediția 2023 (atât la categoriile alimentare, cât și nealimentare) trebuie să folosească materiale biodegradabile în care să servească și să ambaleze produsele comercializate (pahare, farfurii, linguri, furculițe, pungi de împachetare și vânzare, etc.) conform Ordinului nr 6 din 25 august 2021 – privind reducerea impactului anumitor produse din plastic asupra mediului, Capitolul 5, Art. 5, alin 1.

4.Expozanții care doresc să participe la „Târgul de Crăciun București”, ediția 2023 la categoria A4 – Băuturi și Vin fiertiau la cunoștință că prin depunerea dosarului și în cazul în care sunt declarați admiși, se obligă să își achiziționeze pahare din materiale biodegradabile de dimensiunea comunicată de Organizator și personalizate cu logo-ul evenimentului.

5.Entitățile juridice trebuie să dețină și să utilizeze casă de marcat și POS.

III.Documente obligatorii de anexat formularului de înscriere:

1.Pentru SRL, PFA, PFI, IF, II:

-Copie a cărții de identitate a administratorului;

-Copie Carnet de meșteșugar vizat pe anul în curs / Atestat de meșter popular (categoria B1);

-Certificat Unic de Înregistrare (CUI);

-Certificat Constatator din care să rezulte ca obiectul principal de activitate coincide cu specificul activității ce urmează să fie desfășurată în cadrul evenimentului, dar și codul CAEN de comercializare a produselor prin standuri piețe și chioșcuri (pentru produse alimentare codul CAEN 4781, iar pentru produse nealimentare codul CAEN 4789);

-Documentul de Înregistrare emis de către Direcția de Sănătate Veterinară ce trebuie să fie în conformitate cu activitatea pe care urmează să o desfășoare în cadrul evenimentului (pentru toate produsele alimentare);

-Certificat de atestare fiscală eliberat de ANAF – Agenția Națională de Administrare Fiscală, emis cu maximum 30 de zile înaintea depunerii formularului de înscriere, din care să rezulte că SRL, PFA, PFI, IF, II, nu are datorii față de bugetul de stat. În condițiile în care certificatul atestă existența unei sume debit este necesar să anexați dovada plății integrale a acesteia nu se iau în calcul documentele emise de Direcțiile Generale de Impozite și Taxe Locale;

-Certificate de calitate/garanție/declarații de conformitate (pentru toate categoriile de produse alimentare și categoria B3) și buletine de analize (pentru categoria A4 și categoria B3);

-Minim 5 și maxim 10 fotografii ale produselor;

-Minim 5 fotografii ale standului de la un eveniment anterior;

-Minim 5 și maxim 7 fotografii ale locului/atelierului/laboratorului de producție.

2.Pentru Asociații și ONG-uri

-Copie a cărții de identitate a președintelui;

-Certificat de Înregistrare Fiscală (CIF);

-Statutul Asociației / ONG-ului din care să reiasă că scopul și obiectivele acesteia corespund cu activitatea declarată în formularul de înscriere;

-Scrisoare redactată de către Președintele Asociației / ONG-ului, din care să reiasă modul în care prezența la „Târgul de Crăciun București”, ediția 2023 este benefică misiunii și cauzei susținute;

-Documentul de Înregistrare emis de către Direcția de Sănătate Veterinară ce trebuie să fie în conformitate cu activitatea pe care urmează să o desfășoare în cadrul evenimentului (pentru toate produsele alimentare);

-Certificat de atestare fiscală eliberat de ANAF – Agenția Națională de Administrare Fiscală, emis cu maximum 30 de zile înaintea depunerii formularului de înscriere, din care să rezulte că SRL, PFA, PFI, IF, II, nu are datorii față de bugetul de stat. În condițiile în care certificatul atestă existența unei sume debit este necesar să anexați dovada plății integrale a acesteia nu se iau în calcul documentele emise de Direcțiile Generale de Impozite și Taxe Locale;

-Certificate de calitate/garanție/declarații de conformitate (pentru toate categoriile de produse alimentare și categoria B3) și buletine de analize (pentru categoria A4 și categoria B3);

-Minim 5 și maxim 10 fotografii ale produselor;

-Minim 5 fotografii ale standului de la un eveniment anterior;

-Minim 5 și maxim 7 fotografii ale locului/atelierului/laboratorului de producție.

3.Pentru persoanele fizicedoar Categoria B1 – Produse realizate de meșteri populari

-Copie a cărții de identitate;

-Carnet de meșteșugar vizat pe anul în curs / Atestat de meșteșugar (Categoria B1);

-Minim 5 și maxim 10 fotografii ale produselor;

-Minim 5 fotografii ale standului de la un eveniment anterior

-Minim 5 și maxim 7 fotografii ale locului/atelierului/laboratorului de producție.

 IV.Formularul de înscriere alături de toate documentele solicitate anterior trebuie transmise astfel:

 1.Pe E-mail: targ@creart.ro, în perioada 09 – 23 octombrie 2023, termenul limită fiind până pe 23 octombrie, ora 16:00. Nu vor fi înregistrate formularele de înscriere trimise la o altă adresă de e-mail decât cea specificată – targ@creart.ro sau primite pe e-mail după expirarea termenului de depunere.

-Pentru a evita marcarea mail-urilor ca spam de către filtrele CREART vă rugăm ca dimensiunea acestora să nu depășească 20 Mb. De asemenea vă rugăm ca în cazul în care arhivați documentele acestea să fie arhivate ca fișiere .RAR sau să urcați întregul conținut pe platforma de transfer wetransfer.com

SAU

2.Depuse fizic la sediul CREART din Piața Alexandru Lahovari nr.7, în perioada 09 – 23 octombrie 2023, de luni până vineri în intervalul orar 10:00 – 16:00.

-Documentele solicitate pot fi aduse la sediul CREART:

    -în variantă fotocopiată sau printată – fără dosar!

    -pe stick de memorie – documentele fiind printate de personalul CREART în mod gratuit în conformitate cu Legea nr. 9/2023

    -în original – documentele fiind fotocopiate de personalul CREART în mod gratuit în conformitate cu Legea nr. 9/2023

Pentru informații suplimentare sau întrebări ne puteți contacta la numărul de telefon +40.021.318.38.04. Persoane de contact din cadrul Serviciului Cercetare Documentare și Valorificarea Tradiției:  Elena Matei – consilier, Diana Tîrziu – consilier.

! Este obligația aplicantului să se asigure că documentele transmise au fost recepționate de către Organizator!

! Pe site-ul www.CREART.ro va fi publicată lista tuturor dosarelor înscrise și înregistrate, datele fiind actualizate o dată pe zi, în fiecare zi lucrătoare.

Aplicantul înțelege faptul că doar formularele care conțin TOATE documentele și informațiile solicitate prin regulamentul de înscriere vor putea fi înscrise și vor intra în procesul de selecție. Aplicanții vor fi notificați fie în scris, prin e-mail, fie verbal în momentul depunerii de către un reprezentant al Organizatorului dacă dosarul lor este incomplet și stă DOAR în sarcina aplicantului de a depune documentele lipsă, în termenul prevăzut pentru înscrieri, pentru a putea fi inclus în procesul de selecție.

 V.Completarea formularului de înscriere

În funcție de produsele cu care solicitantul dorește să participe, acesta trebuie să completeze un singur formular de înscriere – cel pentru produse alimentare sau cel pentru produse nealimentare, după caz, pus la dispoziție de Organizator.

Formularele conțin mai multe sub-categorii, însă aplicantul are obligația să se bifeze o singură sub-categorie dintre cele menționate.

Câmpurile din formular care sunt marcate cu simbolul * sunt obligatorii, necompletarea acestora conduce la clasificarea aplicației ca fiind incompletă. Menționăm faptul că toate datele referitoare la produse transmise prin formularul de înscriere nu pot fi modificate pe perioada desfășurării evenimentului fără o înștiințare în prealabil a Organizatorului sau fără acordul expres al acestuia.

Aplicantul trebuie să răspundă clar și concis la întrebările deschise ce fac referire la descrierea produselor și să se asigure că a transmis toate informațiile necesare pentru ca Organizatorul să înțeleagă activitatea desfășurată.

Comisia de Analiză și Selecție poate reîncadra într-o altă categorie aplicanții care se înscriu pentru participare, în funcție de datele prezentate în formular și de documentele puse la dispoziție. Totodată, Comisia de Analiză și Selecție poate decide descalificarea acestora dacă se constată următoarele:

! Fals în declarații (de exemplu însușirea de fotografii ale altor expozanți, declarații false pe propria răspundere privind procesului de producție, neconcordanțe grave în documentele depuse);

! Aplicare unui formular în folosul altei persoane sau societăți comerciale.

VI.Comisia de Analiză și Selecție: 25 – 31 octombrie 2023

Selecția va fi realizată de către o Comisie de Analiză și Selecție compusă dintr-un număr impar de membri experți cooptați, reprezentanți externi și personal propriu de specialitate cu atribuții în activitățile principale ale organizării evenimentului.

În cazul în care Comisia are îndoieli asupra calității sau veridicității produselor din modul în care au fost prezentate în formularul de înscriere, aceasta își rezervă dreptul să plaseze expozantul înscris într-o altă categorie sau să semnaleze materialele false.

Comisia își rezervă dreptul de a accepta un aplicant în cadrul evenimentului doar cu anumite produse prezentate în formularul de înscriere al acestuia. În funcție de specificul evenimentului și de numărul aplicanților ce doresc să comercializeze același tip de produse, Comisia își rezervă acest drept, astfel încât să poată oferi publicului o gamă de produse cât mai diversificată și de o calitate superioară.

Fiecare membru din Comisia de Analiză și Selecție va putea acorda un punctaj de la 1 la 5 pentru fiecare criteriu dintre cele 5 enumerate mai jos, unde 1 reprezintă Nesatisfăcător, iar 5 reprezintă Excelent, însumând un total de maximum de 25 de puncte. Punctajul final al fiecărui aplicant este obținut prin calcularea mediei aritmetice a punctajelor acordate de fiecare membru în parte.

1.Comisia de Analiză și Selecție produse alimentare – 25 – 27 octombrie 2023

Analiza va fi efectuată la nivelul fiecărei categorii de produse, evaluând aplicația fiecărui solicitant din categoria respectivă. În funcție de numărul solicitanților care au aplicat și de posibilitățile de organizare, pot fi selectați doar un anumit număr de expozanți din fiecare categorie, astfel încât gama de produse oferită publicului vizitator să fie cât mai diversificată.

Criterii de analiză și de selecție:

-Conformitatea documentelor în raport cu condițiile specifice descrise în procedura de înscriere;

-Demonstrarea experienței aplicantului în domeniul în care activează și analiza activității aplicantului într-un alt eveniment organizat de către CREART (dacă a mai participat), pe baza fișelor de evaluare întocmite de Organizator;

-Calitatea, estetica și varietatea produselor: etichetarea, ambalarea, tehnici specifice folosite în prepararea produselor, specificarea sursei de proveniență a materiei prime și a ingredientelor folosite;

-Estetica standului: așa cum reiese din fotografiile transmise de aplicant;

-Calitatea de producător sau statutul de comerciant al aplicantului.

2.Comisia de Analiză și Selecție produse nealimentare – 30 – 31 octombrie 2023

Având în vedere valorile artistice promovate de către CREART și din dorința de a oferi publicului o gamă de produse calitative, al căror prim caracter este reprezentat de unicitate și originalitate, aplicanții care fac parte din categoriile B1 – Produse realizate de meșteri populari; B2 – Produse hand-made sau realizate de artiști plastici, B3 – Produse naturiste de îngrijire personală vor avea întâietate față de categoria B4 – Produse cu specific de Crăciun, realizate de terți. Analiza va fi făcută la nivelul fiecărei sub-categorii de produse, între fiecare aplicant din categoria respectivă.

Criterii de analiză și selecție:

-Conformitatea documentelor în raport cu condițiile specifice descrise în procedura de înscriere;

-Demonstrarea experienței aplicantului în domeniul în care activează și analiza activității aplicantului într-un alt eveniment organizat de către CREART (dacă a mai participat), pe baza fișelor de evaluare întocmite de Organizator;

-Calitatea, estetica și varietatea produselor: originalitatea și expresivitatea produselor, gradul de inovație și creativitate, calitatea materialelor și tehnicile folosite în realizarea produselor, autenticitatea și apartenența la un anumit curent sau zonă a țării;

-Estetica standului: așa cum reiese din fotografiile transmise de aplicant;

-Calitatea de producător sau statutul de comerciant al aplicantului.

În data de 01 noiembrie 2023, ora 12:00, lista expozanților admiși și a celor respinși, rezultată în urma întrunirii Comisiei de Analiză și Selecție va fi publicată pe site-ul www.CREART.ro, Secțiunea Știri.

VII.Comisia de Soluționare a Contestațiilor: 06 – 07 noiembrie 2023

În urma selecției realizate de Comisia de Analiză și Selecție, aplicanții pot depune contestații DOAR în scris completând formularul de contestație pus la dispoziție de CREART, în perioada de 02 – 03 noiembrie 2023, astfel:

-Fizic: la sediul CREART din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, în intervalul orar orar 10:00 – 16:00.

-E-mail: pe adresa târg@creart.ro, termenul limită fiind 03 noiembrie 2023, ora 16:00.

Aplicanții nu pot depune documente/prezentări suplimentare față de cele trimise inițial, pentru a fi prezentate Comisiei de Soluționare a Contestațiilor, documente ce ar fi putut constitui motivul respingerii.

Comisia de Soluționare a Contestațiilor este alcătuită conform prevederilor de organizare ale CREART, întrunirea acesteia având loc în perioada 06 – 07 noiembrie 2023. Aplicanții care vor depune contestație, vor primi răspunsul scris al Comisiei de Soluționare a Contestațiilor, pe adresa de e-mail furnizată în formularul de înscriere.

Lista finală a expozanților admiși/respinși de către Comisia de Analiză și Selecție și Comisia de Soluționare a Contestațiilor se va afișa pe www.creart.ro, secțiunea Știri, în data de 08 noiembrie 2023, ora 12:00.

VIII.Informare pentru aplicanții declarați ADMIȘI în vederea participării cu produse alimentare în cadrul Târgului de Crăciun București, ediția 2023.

În conformitate cu prevederile Ordinului președintelui ANSVSA nr. 111/2008, privind aprobarea Normei sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a activităților de obținere și de vânzare directă și / sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau non-animală, precum și a activităților de producție, procesare, depozitare, transport și comercializare a produselor alimentare de origine non-animală cu modificări și completări, capitolul II, Secțiunea 2, art. 20, pct. 7, „Operatorul care deține unităţi mobile și/sau temporare de comercializare a alimentelor are obligativitatea să se înregistreze sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor la direcția sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor județeană, respectiv a municipiului București pe a cărei rază teritorială este situat sediul social; în cazul în care vânzarea se realizează pe raza altui județ, operatorul are obligativitatea să notifice direcția sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor județeană, respectiv a municipiului București pe a cărei rază teritorială dorește să își expună produsele cu cel puțin 10 zile lucrătoare înainte de începerea activității, conform anexei nr. 20.”

IX.Taxa de participare

Aplicanții selectați să participe în cadrul evenimentului „Târgul de Crăciun București”, ediția 2023, vor avea obligația contractuală de a achita taxa de participare stabilită de Consiliul de Administrație al CREART și aprobată prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 349/2021.

Taxa de participare trebuie achitată înainte de începerea evenimentului, în termenul ce va fi comunicat ulterior de Organizator, în baza facturii emise de CREART și diferă în funcție de tipul produselor comercializate, astfel:

1.Produse alimentare:

Categoria A1 – Mâncare tradițională preparată în locație

(Sarmale, pomana porcului, fasole cu ciolan, varză călită, cârnați, frigărui, cartofi, ș.a.)

31.500 lei
Categoria A2A – Produse alimentare de tip fast-food sau desert – CĂSUȚĂ

(Burgeri, cartofi prăjiți, hot-dog, wrap-uri, clătite, waffles, gogoși, langoși, ș.a.)

16.500 lei
Categoria A2B – Produse alimentare de tip fast-food sau desert – FOOD-TRUCK

(Burgeri, cartofi prăjiți, hot-dog, wrap-uri, clătite, waffles, gogoși, langoși, ș.a.)

16.500 lei
Categoria A3 – Produse alimentare ambalate, preparate în afara evenimentului

(Miere, dulceață, zacuscă, prăjituri, plăcinte, ciocolată, turtă dulce ș.a.)

8.100 lei
Categoria A4 – Stand de băuturi și vin fiert

(Vin fiert, ceai, băuturi răcoritoare)

27.750 lei
Categoria A5 – Stand de cafea și băuturi auxiliare

(Cafea, ciocolată caldă, ceai, limonadă, sucuri naturale și fresh-uri, băuturi răcoritoare și apă)

10.750 lei

 2.Produse nealimentare:

Categoria B1 – Produse realizate de meșteri populari

(Ceramică, sticlă, ii și costume populare, împletitul fibrelor, prelucrarea pielii și a blănurilor, iconografie ș.a.)

3.100 lei
Categoria B2 – Produse hand-made sau realizate de artiști plastici

(Accesorii și bijuterii, decorațiuni, accesorii vestimentare, ș.a.)

3.100 lei
Categoria B3 – Produse naturiste de îngrijire

(Cosmetice, produse din lavandă, ș.a.)

3.100 lei
Categoria B4 – Produse cu specific de Crăciun, realizate de terți

(Cadouri, decorațiuni realizate de terți și comercializate în cadrul evenimentului)

5.300 lei

DESCARCĂ DE AICI:

Formular ALIMENTAR Târgul de Crăciun București, 2023

Formular NEALIMENTAR Târgul de Crăciun București, 2023

 

Formular de contestatie Târgul de Crăciun București, 2023

Cine ne iubește



Citește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1716397697.3505 s