Acasă » Stiri » Selecție de proiecte culturale 2016

Selecție de proiecte culturale 2016

Perioada depunerii dosarelor: 15 noiembrie – 15 decembrie 2015

creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București deschide perioada înscrierilor pentru proiecte culturale pe anul 2016 de interes pentru București, în contextul în care am observat în ultimii doi ani că societatea civilă a venit cu propuneri de proiecte culturale foarte interesante.

Ne dorim ca prin intermediul proiectelor, programelor, evenimentelor și manifestărilor culturale propuse să susținem și să încurajăm creativitatea în literatură, muzică, artă populară, plastică, cinematografie, fotografie, audio-vizuală, teatru, dans și în alte expresii culturale și artistice.

Urmărim ca proiectele înscrise să reflecte personalitatea Bucureștiului și să exprime nevoile culturale și artistice ale comunității, devenind în timp repere care să încurajeze participarea activă a publicului la viața culturală a orașului, în deplin acord cu identitatea urbană a acestuia.

De asemenea, prin proiectele la care vom deveni partener, ne dorim ca Bucureștiul să se regăsească pe lista Capitalelor de renume din Europa care să încurajeze turismul cultural în variile lui forme.

Domenii de interes:

 • Cinematografie, fotografie și arte vizuale
 • Cultură Urbană
 • Artele spectacolului: Teatru, muzică și dans
 • Arhitectură și design
 • Arte plastice, meşteşuguri şi artizanat
 • Literatură
 • Sport, turism
 • Învățământ, educație și cercetare

Documente necesare dosarului de aplicație:

 1. Date despre solicitant
 2. Descrierea proiectului (scop, obiective, beneficiari, acțiuni, program și metode de implemetare)
 3. Deviz estimativ
 4. Fotografii și video (pentru proiecte cu ediții anterioare)

Depunerea dosarelor de aplicație se realizează în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2015, de Luni până Vineri, între orele 10:00 – 17:00, la sediul creart din Piața Alexandru Lahovari, nr.7, București, sector 1.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la adresa office@creart.ro

creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse și servicii culturale diverse: festivaluri naționale și internaționale, concursuri, expoziții, târguri, seminarii, concursuri de educație civică, ateliere de creație cultural-artistică.

Activitatea instituției gravitează în jurul promovării și punerii în valoare a turismului cultural de interes local, a meșteșugurilor, obiceiurilor, tradițiilor populare și a valorilor culturale românești dar și în jurul stimulării creativității în toate genurile culturale: literatură, muzică, artă populară, plastică, foto și cinematografică.

creart militează pentru identificarea rădăcinilor culturale, dincolo de mode și timp sau de asaltul comercialului. De aceea, propunem publicului readucerea în centrul atenţiei sale a firescului, a frumosului, a tradiţiei prin petrecerea unui timp de calitate. Un loc aparte în activitatea creart îl  ocupă programele care, prin conţinut şi desfăşurare, vizează latura educativ-formativă şi cercetarea.

Chiar dacă valorile populare autentice nu se pot reconstitui fidel în spaţiul urban, considerăm că misiunea noastră este de a conserva, cerceta şi restitui publicului bucureştean vechile tradiţii şi creaţii populare care fundamentează marea cultură.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1718827032.8443 s