Acasă » Stiri » Procesiunea ,,Drumul Crucii” revine în București, în data de 15 aprilie, pe traseul Hanul lui Manuc – Parcul Cișmigiu

Procesiunea ,,Drumul Crucii” revine în București, în data de 15 aprilie, pe traseul Hanul lui Manuc – Parcul Cișmigiu

Marți, 15 aprilie, de la ora 18:00, bucureștenii pot lua parte la una dintre cele mai importante manifestări dedicate sărbătorilor pascale: procesiunea ,,Drumul Crucii”, organizată de Asociația Beneva, în parteneriat cu creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București. În capitală, Drumul Crucii începe în data de 15 aprilie, ora 18:00, la Hanul lui Manuc (Centrul Istoric) și ia sfârșit în Parcul Cişmigiu, unde se desfășoară evenimentul ,,Tradiții și Flori de Sărbători”, organizat de Primăria Municipiului București, prin creart.

Procesiunea este gândită ca un spectacol de stradă care redă într-o manieră artistică cele 14 opriri pe care Iisus le-a făcut până la crucificare. Manifestarea face parte dintr-un turneu organizat în mai multe oraşe din ţară şi a fost iniţiată acum nouă ani de ceramistul Dan Leș, artist plastic din Baia Sprie.

Drumul Crucii – Via Dolorosa sau Via Crucis – amintește neîncetat omului măsura dragostei lui Dumnezeu față de el. În vechiul oraș Ierusalim, în Vinerea Mare, credincioșii pășesc pe urmeleMântuitorului, pe străduțele înguste. În zeci de orașe din lume această procesiune se repetă an de an sub forma unor reprezentații de stradă.

Dan Leș, inițiatorul acestui proiect, este un cunoscut promotor al patrimoniului românesc și a valorilor autohtone atât în România, cât și în străinătate. „Uitându-mă la cei care goneau într-o Vineri Mare, m-am întrebat ce ar face oamenii dacă Iisus ar trece cu o cruce printre ei.” Şi astfel a luat fiinţă, în urmă cu nouă ani, procesiunea Drumul Crucii, care angrenează o echipă de 70 de persoane şi care străbate ţara în Săptămâna Mare. Anul acesta, în București şi alte 6 oraşe, Drumul Crucii vine să le amintească oamenilor drumul  lui Iisus către Răstignire.

 

Add your comment

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1718832524.4997 s