Acasă » Stiri » Preselecții pentru cursurile „Fabrica de Folclor”

Preselecții pentru cursurile „Fabrica de Folclor”

FABRICA DE FOCLOR

– curs de canto și vioară –

Satul Francez

(Șoseaua Nordului, nr. 114 – 140, vila 130

intrarea din strada Aron Cotruș)

Perioadă:  februarie – iunie 2019

Curs de canto – Prof. Lavinia Goste

Curs de vioară – Prof. Marius Zorilă

 

Proiectul cultural educațional „Fabrica de Folclor”, realizat de Primăria Capitalei, prin creart, dă startul înscrierilor pentru preselecțiile cursurilor de canto și de vioară din Satul Francez (Șoseaua Nordului, nr. 114 – 140, vila 130 – intrarea din strada Aron Cotruș), care vor avea loc pe 5 aprilie (între orele 14:00 – 18:00) și pe 6 aprilie (între orele 10:00 – 14:00). Atelierul „Fabrica de Folclor” este organizat cu scopul de a transmite celei mai tinere generații moștenirea culturală care definește poporul român: tradițiile, obiceiurile, folclorul.

În cadrul cursurilor și al atelierelor de folclor, cursanții vor participa la cursuri interactive de canto și vioară, care le vor permite să interacționeze cu profesori instrumentiști, dar și cu virtuozi ai cântului popular. Cursurile urmează să se desfășoare în ore individuale sau pe grupe, în funcție de numărul de cursanți și de categoria de vârstă în care se încadrează.

În cadrul „Fabricii de Folclor”, copiii vor învăța să stăpânească tehnica vocal instrumentală și vor cunoaște tradițiile neamului românesc, de la doi pedagogi de excepție, dirijorul și violonistul Marius Zorilă și interpreta Lavinia Goste.

„Prin proiectul cultural Fabrica de Folclor, încercăm să educăm gustul copiilor pentru folclor și tradiții, folosind metode moderne de predare, puternic interactive, astfel încât să trezim interesul și pasiunea copilului pentru moștenirea culturală românească. La Fabrica de Foclor încercăm să construim caractere, să le prezentăm copiilor trecutul ca să își poată desena viitorul. Copiii sunt ca niște mlădițe, trebuie ghidați pentru a crește puternici și trainici.”, a declarat Lavinia Goste.

Cursul de canto este destinat copiilor cu vârsta curprinsă între 6 și 16 ani, care știu să cânte și care își doresc să învețe piese din folclorul românesc, iar cursul de vioară este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 23 de ani, care își doresc să se perfecționeze și să se inițieze în folclor. La finalul cursurilor „Fabrica de Folclor”, cursanții se vor constitui într-un grup vocal sau grup instrumental, profesorii sprijinindu-i în mod concret în primii pași către marea scenă a muzicii populare românești, prin participarea împreună cu Orchestra Națională „Valahia” la emisiuni și în cadrul evenimentelor de tradiție organizate de creart.

Înscrierile se realizează completând formularul de mai jos, până pe data de 1 aprilie. În urma înscrierilor, pe 5 aprilie (între orele 14:00 – 18:00) și pe 6 aprilie (între orele 10:00 – 14:00) va avea loc o preselecție care presupune interpretarea unei piese din folclorul românesc (pentru cursul de canto – interpretare vocală, iar pentru cursul de vioară o interpretare instrumentală a unei lucrări muzicale – clasică sau populară).

Locurile sunt limitate, iar contravaloarea abonamentului este de 200 RON/lună și se achită în locație sau la casieria creart din Piața Alexandru Lahovari nr. 7. Persoană de contact: Ramona Filip 0733.331.324, ateliere@creart.ro.

Descarcă formularul de înscriere AICI!

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713333928.9791 s