Acasă » Stiri » Postul Paștelui

Postul Paștelui

Post al mântuirii şi al renașterii noastre spirituale, această perioadă le oferă creștinilor şansa redefinirii fiinţei lor spirituale, între semeni şi în relaţia cu Dumnezeu. „A ţine postul” reprezintă, concomitent, expresia respectului faţă de o străveche tradiţie creştină, dar şi o decizie liber asumată de verificare a propriei voinţe.

O vorbă din bătrâni spune că, în postul Paştelui, omul își descoperă adevărata față. Astfel, Postul Paştilor echivalează cu o purificare spirituală, în sensul eliberării de tot ceea ce conştientizăm că este negativ în gândirea noastră, în comportamentul nostru, în relaţiile cu semenii, cei din familie şi din comunitate.

Acceptând această percepție asupra semnificației postului creștin, vom înțelege de ce, pentru români, postul reunește mai multe beneficii la un loc: primenirea trupului și a sufletului; reașezarea relaţiilor familiale și sociale sub semnul iubirii; armonizarea emoțiilor cu rigorile propriei conștiințe; identificarea unor noi orizonturi de gândire.

Prof. univ. dr. Doina Ișfănoni

Cine ne iubeșteCitește și

  • A doua zi de Paști – tradiții

    În a doua zi de Paşti, în comuna Cezieni din zona Romanaţi, județul Olt, are loc o adevărată Sărbătoare a...

  • Prima zi de Paști

    Românii au inițiat și păstrat, de-a lungul timpului, o serie de TRADIȚII ÎN PRIMA ZI DE PAȘTI. În majoritatea zonelor...

  • Sâmbăta de dinaintea Paștilor

    Din punct de vedere teologic, Sâmbăta de dinaintea Paștilor este zi de reculegere. Aceasta închipuie odihna în mormânt a trupului...

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1619696203.9981 s