Acasă » teatrelli - Theatre, music and more... » Piesa de teatru „7 zile din viata lui Simon Labrosse”

Piesa de teatru „7 zile din viata lui Simon Labrosse”

Sâmbătă, 23 noiembrie 2013, seria spectacolelor de teatru din teatrelli a debutat cu piesa „7 zile din viața lui Simon Labrosse” de Carole Frechette, în regia lui Dan Tudor (care a și interpretat personajul principal), Mihaela Teleoacă și Marius Drogeanu. Piesa ilustrează cum, în mod constant, oscilând între comic și existența tragică a singurătății sale imense, Simon Labrosse încearcă să-și găsească locul său în societate.

„Și a mai trecut o seară, și a mai venit o dimineață și Simon tot nu s-a descurajat.”

La început era Simon și Simon era șomer. Soarele strălucea, păsările cântau, toate speranțele erau mari. În prima dimineață, rata șomajului este de 10,4 %, iar ratele dobânzilor sunt  la fel. Simon considera că pentru o coincidență, aceasta este o coincidență destul de mare și că sigur este ziua lui norocoasă.

???????????????????????????????Simon este șomer, dar nu descurajat . În fiecare dimineață, el a inventează o nouă profesie în care să exceleze și să umple golul din viața lui. Este, pe rând, cascador, finalizator de propoziții sau alegător de conștiință. Pentru a își împărtăși cu ceilalți ideile sale mărețe și infailibile și, cel mai important, să plătească chiria, el decide să organizeze șapte zile din viața sa, susținut de doi însoțitori . Da, dar Leo, singurul și cel mai vechi prieten al său este morbid de negativ, iar Nathalie, întâlnită printr-un anunț în ziar, este obsedată de extraordinara sa viață interioară. Bineînțeles că nimic nu decurge conform planului lui Simon.

Personajele interpretate de Dan Tudor, Mihaela Teleoacă și Marius Drogeanu construiesc o poveste cu un umor amărui al unui prezent mult prea familiar. Mulți dintre noi ne-am aflat în situația de a întâlni un Simon pe stradă sau bătându-ne plin de speranță la ușa casei. Am avut și avem cu potențial uimitor, idei pe care le-am respins sau le-am uitat. Și mai ales cu toții am avut nevoie la un moment dat de cineva care să ne justifice agitația noastră de zi cu zi, fuga după bani, statut, stabilitate, încredere de sine.

În spatele acestor argumente jucăușe, Carole Frechette ne vorbește, prin căutarea disperată a lui Simon, despre singurătate și dificultatea de a ne găsi locul în aglomerația ce caracterizează prezentul. Combinația dintre situația dramatică a lui Simon, umanitatea personajelor ,scrise abordabil și poetic , chiar amuzant de ritmic și regia domnului Dan Tudor au condus către o piesă impresionantă ce ne-a lăsat un zâmbet pe buze.

 

Vă așteptăm la următoarele spectacole susținute în sala teatrelli:

Joi, 28 noiembrie 2013: Recitalul de Jazz – „Autumn Serenade” (Cristian Soleanu Trio – invitată Nadia Trohin)

Vineri, 29 noiembrie 2013: Piesa de teatru – „Confesiuni despre viață și artă” cu Radu Beligan

Sâmbătă, 30 noiembrie 2013:  Recital Jazz – „Handmade Blues” (Dua Vali „Sir Blues” Răcilă și Raul Kusak)

Add your comment

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713219037.8912 s