Acasă » Stiri » Peste 40.000 de spectatori la Creative Fest 2016

Peste 40.000 de spectatori la Creative Fest 2016

Creative Fest, cel mai mare festival dedicat artei și culturii urbane din România, organizat de creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, a avut loc weekend-ul trecut la Romexpo și a reunit peste 40.000 de bucureșteni și turiști.

Publicul s-a bucurat, timp de trei zile, de muzică hip-hop, reggae și alternativ a unora dintre cele mai îndrăgite trupe din România și din străinătate, precum și a unora dintre artiștii de top din peisajul muzical internațional. Concertele susținute de REDMAN, DILATED PEOPLES, PATRICE, DUB FX și PROMOE au fost cele mai așteptate momente la Creative Fest 2016.

În prima zi a festivalului au concertat pe scena Creative Fest trupele: COMA, OMUL CU ȘOBOLANI, ROBIN AND THE BACKSTABBERS, GOJIRA & PLANET H, ȘUIE PAPARUDE și UNFLICTED – câștigătoare a concursului lansat pe pagina de Facebook Creative Fest. Seara s-a încheiat cu un show plin de energie oferit de artistul australian DUB FX, care a încântat publicul cu hit-uri precum ”Love Someone”, ”So Are You”, ”Love Me or Not”, dar și cu o nouă piesă intitulată ”Sunshine”, în care abordează un stil diferit, după spusele artistului.

A doua zi a festivalului i-a adus pe scenă pe DJ K-LU & SAUCE, TONY BABOON BAND, BASSKA, EXILE – câștigători ai concursului lansat pe pagina de Facebook Creative Fest,  COELY și PROMOE. Seara a culminat cu fenomenul reggae PATRICE, care a adunat un public numeros, dornic să fredoneze împreună cu artistul favorit melodiile lui consacrate. Mai mult decât atât, șase câștigători au avut ocazia de a-l întâlni pe PATRICE în cadrul unui meet & greet organizat sâmbătă seara, înainte ca artistul să urce pe scena Creative Fest.

Ultima seară a festivalului a fost dedicată artiștilor RAKU, ALAN & KEPA, PROFESSOR P & DJ AKILLES, CTC și CULESE DIN CARTIER SHOWCASE, un medley cu membri din trupele ARGATU’, CRED CĂ SUNT EXTRATERESTRU, FRAȚII GRIME și FANTOME.  De asemenea, fanii hip-hop-ului american i-au putut urmări live pe cei de la DILATED PEOPLES, seara fiind încheiată pe ritmurile rapper-ului REDMAN, care a ținut publicul activ printr-un show electrizant, ce a propus o călătorie în timp, cu melodii de la începuturile carierei sale până în prezent. Pentru că interacțiunea artistului cu publicul a fost una continuă pe parcursul concertului, fanii au primit promisiunea că acesta se va reîntoarce în România, alături de METHOD MAN.

Demonstrațiile de graffiti, space painting și 3D urban art au fost atracțiile ce au colorat zona de festival, întregind atmosfera creativă. Un labirint inedit dedicat artei urbane, ce a purtat semnătura unora dintre cei mai talentați grafferi și pictori 3D, a fost creat pas cu pas sub privirile spectatorilor, care au putut interacționa cu aceștia pe tot parcursul evenimentului. Kero Zen, John Dot S, Serebe și Vertigo Zoso și-au expus lucrările și au făcut demonstrații de grafică la #CreativeFest. Daniel Relenschi și Cristian Trucă au impresionat prin picturi tri-dimensionale, iar Zoltan Martonos a oferit demonstrații de space painting. Mai mult decât atât, pasionații de graffiti au putut picta cu spray de graffiti pe discuri de vinil în cadrul atelierelor susținute în Labirintul creativ.

Rampa de sporturi extreme a fost punctul de atracție al amatorilor de senzații tari, unde aceștia au putut urmări adevărate spectacole încărcate cu adrenalină, oferite de bikeri care s-au întrecut în demonstrații îndrăznețe pe parcursul celor trei zile de festival.

Zona gastronomică a găzduit food-truck-urile ce au oferit un meniu variat, cu preparate din bucătăria internațională, iar vizitatorii s-au putut relaxa în zona de lounge și chill out, pe fotolii puf sau pe iarbă, în timp ce au ascultat live melodiile artiștilor preferați.

Fotografii de la festival:

https://www.facebook.com/creativefestivalcool/photos/?tab=albums

Site: www.creativefest.ro

Instagram: https://www.instagram.com/creativefestival/

__

Creative Fest este un eveniment organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, care promovează mediul artistic prin oferirea unei platforme de exprimare vizibilă pentru toți tinerii din România.

Parteneri: Novotel, Desperados, Aqua Carpatica, Sloop, UBER, Rasta Monsta

Official Car: FIAT

Parteneri media: UTV, Digi FM, News.ro, Radio România București FM, Radio România Cultural, Blitz Tv, Ring, Iqool, Zile și Nopți, Mic Check, Urbology, Hiphoplive, Zeppelin, Soundzone, Phoenix Hip Hop, Dor de Ducă, Vinșieu, Calendar Evenimente, Gratuitor, Orașul Meu, Festivaluri Românești, PR Wave, România Pozitivă, Marpha Hip Hop, Reggaelize It

 

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1719144651.355 s