Acasă » Stiri » Peste 40.000 de oameni la iMapp Bucharest 2016

Peste 40.000 de oameni la iMapp Bucharest 2016

IMAPP Bucharest 2016

Cel mai mare concurs internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest, organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, a adunat un public de peste 40.000 de oameni pe 24 septembrie, în Piața Constituției, la cea de-a treia ediție a evenimentului.

imapp

Tema acestei ediții – „DIALOGURI”, a fost modul artiștilor de a interacționa cu publicul iMapp Bucharest. Festivalul se înscrie pe lista celor mai importante evenimente internaționale dedicate audio vizualului, anul acesta fiind finalist în categoria „Live Event of the Year” la premiile AV Awards din Londra, care urmează a-și desemna câștigătorii pe 30 septembrie.

iMapp Bucharest a debutat cu o serie de concerte, Gojira & Planet H fiind prima trupă care a întreținut atmosfera în seara evenimentului, urmată de proiectul electro-clasic Golan Symphonic, prezentat în premieră la iMapp Bucharest, ce a adus în fața audienței o orchestră formată din 40 de instrumentiști.

 

 

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

Artista irlandeză Róisín Murphy, celebra cântăreață și compozitoare internațională, a susținut un concert electrizant, cu o apariție cameleonică pe scena iMapp Bucharest, schimbând, aproape la fiecare melodie, costume impresionante și accesorii îndrăznețe. La concertul reginii muzicii experimentale au participat atât fani ai artiste, care o îndrăgesc încă din perioada în care făcea parte din trupa Moloko, cât și oameni care au ascultat-o în premieră în România.

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

iMapp Bucharest a utilizat 104 proiectoare pentru a expune lucrările celor mai creativi artiști video internaționali pe cei aproximativ 22.000 de metri pătrați ai suprafeței de proiecție. Echipele finaliste din Spania – Romera Diseño e Infografia, România – Mindscape Studio, Ungaria – Limelight, Rusia – Illuminarium3000, MuntenegruFilip Roca și Turcia – VOID au susținut spectacole multimedia a câte 4 minute și 30 de secunde, pe suprafața impresionantă a fațadei Palatului Parlamentului, rezultând cea mai mare imagine 3D proiectată pe o clădire.

Două trofee, o singură echipă câștigătoare

Câștigătorul ediției iMapp Bucharest 2016 a fost desemnat de un juriu de prestigiu, format din personalități marcante ale industriei audio vizuale internaționale: Martin Pošta, Ana Ascencio, Kaat Heirbrant, Ilkka Paloniemi și Birgit Zander. Anul acesta, în premieră în istoria festivalului, Premiul Juriului și Premiul Publicului (acordat de cei prezenți prin vot la 1843), au fost câștigate de aceeași echipă, respectiv Limelight din Ungaria, care a prezentat lucrarea ”Interconnection”. Ovidiu Marius Ştefancu, unul dintre participanții care și-au votat echipa favorită, a câștigat o excursie (în valoare de 1.000 euro oferită de Holiday Club) la Berlin, locul din care provine câștigătorul ediției iMapp Bucharest 2015URBANSCREEN din Germania.

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

limelight-ungaria-castigatori-premiu-publicjuriu-2016

Echipa câștigătoare, originară din Ungaria, are o experiență de peste 15 ani în domeniul 3D video-mapping și a reușit să impresioneze juriul și publicul cu o lucrare artistică în care animațiile și arta de a povesti 3D i-a diferențiat considerabil față de ceilalți finaliști din competiție. Astfel, Limelight a reușit să adune 1980 de voturi dintr-un total de 4512 voturi. Conform juriului, punctele forte ale lucrării „Interconnection” au fost sunetul bine sincronizat cu tehnica animațiilor, interpretarea temei într-un mod original, precum și o bună dinamică pe parcursul întregului spectacol.

O echipă româno-suedeză formată din Elie Chabrouni, Frank Valiant și 5 studenți, a reușit să transmită publicului un mesaj umanitar în cadrul iMapp Bucharest 2016, folosind video-mappingul, ca formă de exprimare artistică.

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

Tot pe 24 septembrie, după spectacolul de video mapping, au fost proiectate cele mai bune lucrări înscrise la concursul internațional de fotografie și artă vizuală stillMapp Picture Competition. Ana Cohuț a fost desemnată câștigătoarea concursului de către juriul oficial al iMapp Bucharest 2016, intrând în posesia premiului de 1.000 de euro.

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

by Miluta Flueras http://fb.com/miluta7

Proiecție câștigătoare: https://goo.gl/nhcAUW

Spectacol complet echipe finaliste: https://goo.gl/QdiosZ

Albume foto: https://www.facebook.com/iMappBucharest/photos

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1721893104.8764 s