Acasă » Bucharest Christmas Market » Peste 1,2 milioane de bucureșteni și turiști s-au bucurat de cel mai frumos târg de Crăciun, în inima Bucureștiului

Peste 1,2 milioane de bucureșteni și turiști s-au bucurat de cel mai frumos târg de Crăciun, în inima Bucureștiului

 

Peste 1,2 milioane de bucureșteni și turiști s-au bucurat de cel mai frumos

târg de Crăciun, în inima Bucureștiului

 

Primăria Capitalei prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, a organizat în Piața Constituției, în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie 2023, cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun București.

 

Peste 1,2 milioane de bucureșteni și turiști naționali și internaționali s-au bucurat de un Crăciun autentic românesc, chiar în inima Bucureștiului.

 

Cel mai spectaculos brad de Crăciun din România, înalt de 30 de metri, îmbrăcat în cetină naturală, căsuțele frumos decorate, deliciile tradiționale și internaționale, activitățile de poveste pregătite pentru toți vizitatorii, concertele de colinde, dar și cele 200.000 de luminițe au transformat Piața Constituției într-o poveste de iarnă.

 

Timp de aproape o lună, Târgul de Crăciun București a găzduit peste 130 de căsuțe, unde meșteșugarii, producătorii locali și creatorii urbani au întâmpinat vizitatorii cu o largă varietate de produse de sezon, dar și cu cele mai gustoase delicii culinare. De asemenea, la food-truck-urile din locație, publicul a găsit preparate internaționale.

 

Casa lui Moș Crăciun, pictată manual, având o suprafață de peste 100 metri pătrați, a reprezentat pentru copii atracția principală a evenimentului. Aici, ajutați de spiridușii Moșului, ei au scris dorințele lor și au putut participa la ateliere de creație. Ca în fiecare an, Moș Crăciun s-a întâlnit cu cei mici, nerăbdători să îl îmbrățișeze, plecând cu amintiri de neuitat.

 

Toți cei care au vizitat târgul oficial al Capitalei s-au putut bucura de carusel, roata panoramică sau trenuleț, mascote și artiști pe picioroange, spre încântarea întregii familii.

 

În zona tradițională a târgului, pe scena amplasată lângă brad, au urcat grupuri de colindători, ansambluri de datini și obiceiuri din diverse regiuni ale țării, minorități și comunități naționale, precum și artiști consacrați și trupe îndrăgite: Delia (powered by Coca – Cola), Elena Gheorghe, Bere Gratis, Fuego, Mira, Iris – Cristi Minculescu, Valter & Boro, Ducu Bertzi, Narcisa Suciu, Vasile Şeicaru, Ovidiu Lipan Ţăndărică și Taraful „Bucureşti”, Provincialii, Damian & Brothers. Programul special dedicat copiilor a cuprins spectacole de teatru și povești rostite chiar de Moș Crăciun pe scenă.

 

Zona urbană a fost animată de ritmurile internaționale mixate de DJ CS84, creând o atmosferă vibrantă și plină de energie. Pe tot parcursul evenimentului, muzica ambientală a fost asigurată de Magic FM, cel mai ascultat post de radio în sezonul de iarnă.

 

Cele 27 de zile ale evenimentului au scris povestea magică de Crăciun din Piața Constitiuției, unde peste 1,2 milioane de vizitatori au fost parte a celei de-a 16-a ediții a Târgului de Crăciun București.

 

Organizatori

Primăria Municipiului București prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București

Partener media

Magic FM

Powered by

NOVA POWER AND GAS

Sponsori

Coca-Cola

Tuborg România

Domino’s

Kandia

Cu sprijinul

Compania Națională Aeroporturi București

Societatea de Transport București

Apa Nova București

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1718623236.567 s