Acasă » Stiri » Peste 100.000 de participanți la Zilele Bucureștiului

Peste 100.000 de participanți la Zilele Bucureștiului

Primăria Capitalei, prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, a organizat, în weekend-ul 21 – 22 septembrie, Zilele Bucureștiului, eveniment care a reunit două manifestări dedicate aniversării a 560 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului: iCeleBrate my city și iMapp Bucharest.

Pe parcursul celor două zile, Bucureștiul a găzduit, pe Bulevardul Unirii, iCeleBrate my city – care a inclus o serie de activități stradale, concerte, teatru ambulant, animație de stradă, Bucharest Food Festival – Street Edition, iar în Piața Constituției a avut loc cea de-a VI-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest Winners League, precedat de concertele Schiller și Waldeck. Intrarea a fost liberă.

Primarul General, Gabriela Firea: „Este o bucurie pentru mine că zeci de mii de bucureșteni și turiști au sărbătorit împreună Zilele Bucureștiului, Capitala României aniversând anul acesta 560 de ani de la prima atestare documentară. Le mulțumesc tuturor celor care au răspuns invitației noastre de a participa la aceste evenimente, precum și instituțiilor publice care au contribuit la buna organizare a manifestărilor: Brigăzii Rutiere a Poliției Române, Jandameriei, ISU și SABIF”.

Câștigătorii iMapp Bucharest: Michele Pusceddu (Italia), René şi Andrzej (Olanda & Polonia)

Pe 21 septembrie, în Piața Constituției și pe Bulevardul Unirii, peste 60.000 de bucureșteni și turiști au asistat la cea de-a VI-a ediție a celui mai mare concurs internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest – Winners League, ediția din acest an fiind câștigată de Michele Pusceddu (Italia) – care a primit Premiul Juriului. Premiul Publicului a mers către René şi Andrzej (Olanda & Polonia).

Cele 8 echipe care și-au prezentat lucrările pe fațada Palatului Parlamentului, pe tema „O singură hartă. Călătorii diferite. Descoperiţi lumea video mapping-ului la iMapp Bucharest!” au fost: Antaless Visual Design (câștigător al festivalului 1minute projection mapping competition din Japonia), George Berlin Studios (câștigător al Premiului Publicului la festivalul Borealis din S.U.A.), 404.Zero (câștigător al festivalului Genius Loci Weimar din Germania), MØJØ STUDIO (câștigător al festivalului Kyiv Lights Festival din Ucraina), Marco Morgese (câștigător al festivalului Luz y Vanguardias din Spania), Michele Pusceddu (câștigător al festivalului Zsolnay Light Festival din Ungaria), René şi Andrzej (câștigători ai Premiului Juriului la festivalul iMapp Bucharest din România) și Mindscape Studio (câștigător al Premiului Publicului la festivalul iMapp Bucharest din România).

Organizatori: Primăria Capitalei, prin creart

Parteneri media

Radio: Magic FM, Kiss FM, Rock FM

TV: România TV

Cu sprijinul: Camerei Deputaţilor

 

Premiul Publicului – René şi Andrzej (Olanda & Polonia)

Premiul Juriului – Michele Pusceddu (Italia)

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1718893692.624 s