„Pașaport de Germania” – în avanpremieră la creart

Pe 23 mai 2014, începând cu ora 15:00, la creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București vor fi prezentate secvențe din documentarul „Paşaport de Germania”, iar realizatorii filmului vor sta la o discuție cu persoanele implicate. 

afis_pasaport_web_mediumInvitați vor fi Răzvan Georgescu (regizor), Alexandru Solomon (producător), prof. Vintila Mihailescu (SNSPA) şi Bruno Gross (Goethe-Institut).

„Mai bine de 20 de ani, între Germania Federală și România a existat o înțelegere secretă. În plin Război rece, dictatorul comunist Nicolae Ceaușescu le-a permis cetățenilor de origine germană să plece în Germania Federală – în schimbul unei recompense per capita.

„Canalul top secret“, cum i se spunea la Bonn, a costat Germania Federală miliarde, valută cu care guvernul de la București și-a plătit datoria externă. În jur de 250.000 de persoane, o mare parte a minorității germane din România, și-au părăsit în acest fel țara.
Pe baza interviurilor cu politicieni, negociatori și emigranți, filmul documentar „Paşaport de Germania“ analizează această tranzacție.”

Adaugă comentariu

Abonare la Newsletter


Sunt de acord să primesc newsletterul creart

Cine ne iubeșteCitește și:

Copacul cu cărți 2018

COPACUL CU CĂRȚI redeschide zona de lectură liberă în Parcul Izvor! Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă...

Anunt Important

Casa de bilete Teatrelli este închisă în perioada 26 aprilie – 1 mai 2019. Biletele pentru spectacolele și concertele lunii mai pot fi achiziționate în această perioadă exclusiv online, prin rețeaua Bilete.ro. Pentru înscrierile la cele 2 dezbateri din zilele de 10 și 12 mai vă rugăm ca în această perioadă să ne trimiteți un mail la adresa: casadebilete@creart.ro.

Sărbători fericite!

Vă mulțumim pentru înțelegere și din data de 2 mai vă așteptăm din nou la teatru!

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Total time: 1556271681.5529 s