Acasă » Stiri » Orchestra Națională „Valahia” a Primăriei Capitalei asigură acompaniamentul muzical și în sezonul al doilea „Vedeta Populară”

Orchestra Națională „Valahia” a Primăriei Capitalei asigură acompaniamentul muzical și în sezonul al doilea „Vedeta Populară”

Orchestra Națională „Valahia” a Primăriei Capitalei, susținută de creart, sub bagheta maestrului dirijor Marius Zorilă, asigură acompaniamentul muzical și în sezonul al doilea al celui mai mare talent show de muzică populară românească de pe TVR 1, emisiunea „Vedeta Populară”.

Iuliana Tudor dă startul celui de-al doilea sezon „Vedeta populară” duminică, 29 aprilie, ora 21.00, la TVR 1. 45 de noi concurenți s-au aliniat la startul competiției talentelor din muzica populară românească și luptă pentru titlul de Vedeta populară și pentru premiu.

Orchestra Națională „Valahia”, a Primăriei Capitalei, susținută de creart, este și în acest sezon orchestra care se va ocupa de orchestrația, aranjamentul muzical și acompaniamentul tuturor concurenților și artiștilor care vor participa în această emisiune.

Orchestra Națională „Valahia” vine în fața publicului cu o generație tânără de muzicieni talentați, cu studii în domeniul muzical, conduși cu măiestrie, dăruire și profesionalism de maestrul dirijor Marius Zorilă. Ei au o misiune importantă, aceea de a readuce în atenția publicului tradițiile și valorile autrentice românești și de a le promova printr-un suflu nou, proaspăt, reprezentațiile lor fiind concepute ca un tablou care îmbină armonios toate zonele etnofolclorice ale țării, inclusiv folclorul internațional.

Noul sezon „Vedeta populară” va avea 9 ediții pline de suspans, la care se adaugă semifinala și finala și vine cu câteva noutăți, care vor aduce spectacolului tv mai multă tensiune și emoție, dar și bună dispoziție.

Prima noutate se referă la componența juriului concursului: interpretele de muzică populară Niculina Stoican și Cornelia Rednic se alătură cunoscuților jurați Elise Stan, Grigore Leșe și Mircea Dinescu, în sezonul al doilea „Vedeta populară”, pentru a evalua prestațiile noilor concurenți, interpreți amatori din folclorul românesc.

„Nu vă faceți program în următoarele nouă săptămâni. Din 29 aprilie, ne întâlnim în fiecare seară de duminică, de la ora 21.00, la TVR 1, pentru a vă prezenta câte cinci concurenți dornici să devină Vedeta populară. Suntem la începutul unui nou sezon în care avem concurenți și mai talentați, și mai pregătiți din punct de vedere muzical, dar și cu povești de viață care ne vor impresiona până la lacrimi. Mulți dintre ei au înțeles că muzica este drumul lor și s-au luptat să își croiască acest drum. Aproape toți concurenții sezonului 2 au studii muzicale de specialitate, sunt ambițioși, frumoși, talentați și gata să dea tot ce au mai bun în fața juriului și a publicului”, declară Iuliana Tudor, care ne invită la un sezon „Vedeta populară” cu un nivel mai ridicat al concurenților din punct de vedere al pregătirii muzicale, cu muzică populară românească din toate colțurile țării, cu interpretări de suflet și multă voie bună.

Ca și în sezonul trecut, fiecare dintre cele nouă ediții preliminare Vedeta populară are câte trei probe. În prima probă, concurenții vor cânta acompaniați sau nu de orchestră, în funcție de alegerea fiecăruia. În proba a doua, vor face duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia va trebui să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre jurați. O altă noutate a acestui sezon, care va adăuga și mai multă tensiune concursului, este că la finalul primei probe, juriul va elimina unul dintre cei cinci concurenți ai serii.

Dintre cei 5 concurenți ai fiecărei ediții, doar unul se va califica în semifinală. Apoi, din cei 9 semifinaliști, 5 vor ajunge în finala „Vedeta populară”, care va avea loc în luna iunie. Selectaţi la începutul lui 2018, în sezonul 2 al concursului de talente din folclorul românesc, cei mai buni 45 de concurenți din Muntenia, Moldova, Dobrogea, Ardeal, Oltenia, Banat și Bucovina îmbracă straie populare româneşti şi concurează pentru titlul de „Vedeta populară” şi premiul sezonului.

 

 

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1721610474.8484 s