Acasă » Stiri » OPEN CALL: Spectacole de teatru independent @ Grădina cu Filme – Cinema & More 2022

OPEN CALL: Spectacole de teatru independent @ Grădina cu Filme – Cinema & More 2022

CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București organizează un open call adresat creatorilor de teatru, prin care își propune să ofere sectorului independent un spațiu de manifestare artistică, prin găzduirea în Grădina cu Filme – Cinema & More a producțiilor unor teatre / companii independente.


Căutăm: 4 spectacole de teatru/performance-uri produse în regim independent


Condiții de participare:

– Spectacolul/Performance-ul este produs de un teatru, o companie sau orice altă organizație independentă (cu sau fără statut juridic);

– Producția a fost realizată în perioada 2021-2022 și nu a fost prezentată anterior la Grădina cu Filme – Cinema & More;

– Se pot înscrie și spectacole de licență ale universităților de profil din perioada 2021-2022;

– Spectacolul poate fi adaptat la condițiile tehnice de care dispune Grădina cu Filme – Cinema & More, fără a se pierde din calitatea actului artistic: scenă outdoor de 6 x 3 m (cu mochetă), neacoperită, fără culise, cu posibilitatea implementării unor situații de lumini simple;

– Durata spectacolului de teatru/performance-ului trebuie fie de minim 40 min și de maxim 90 min.;

– Spectacolul de teatru/performance-ul propus trebuie să se încadreze într-un buget maxim de 4.500 lei net, care va acoperi onorariile artiștilor și ale echipei tehnice aferente spectacolului, transportul decorului (dacă este cazul), drepturile de autor aferente textului și traducerii (dacă este cazul).

– Spectacolele selectate vor fi programate cu câte o reprezentație în perioada 4 – 14 august 2022 în cadrul Grădinii cu Filme – Cinema & More din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, București (respectiv 1 spectacol de teatru / performance / seară). Repetiții în spațiu vor fi posibile în ziua spectacolului.

– Nu există cerințe sau condiții speciale privind genul sau tematica spectacolului. Ținând cont de publicul țintă al Grădinii cu Filme, spectacolele trebuie să se încadreze în categoria de vârstă 14+.


Înscrierea se va face prin completarea următorului formular, la care se vor atașa CV-urile membrilor echipei artistice, un link (Youtube sau Vimeo) care să facă trimitere la un fragment video de maxim 15 minute din spectacol și 5 fotografii digitale cu imagini din spectacolul propus. Formularul, împreună cu materialele menționate mai sus, se vor trimite la adresa de email comunicare@creart.ro, până la data de 4 iulie 2022, ora 16:00.


Organizatorul pune la dispoziție spațiul, personalul și echipamentul tehnic de care dispune (inclusiv headset-uri, fiind vorba despre spectacole în aer liber) și asigură promovarea spectacolului (inclusiv machete grafice etc.).


Selecția spectacolelor va fi realizată de un juriu format din 3 membri.


CALENDAR

Perioada de înscriere: 27 iunie – 4 iulie 2022, ora 16:00

Evaluarea propunerilor de spectacole: 5–11 iulie 2022

Anunț câștigători: 12 iulie 2022

Perioada de desfășurare a celor 4 spectacole de teatru/performance-uri selectate: 4-14 august 2022.


DESCARCĂ FORMULARUL DE ÎNSCRIERE!

 

 

Cine ne iubeșteSubscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1685476956.9127 s