Acasă » New » OPEN CALL: New Band in Town @Grădina cu Filme – Cinema & More

OPEN CALL: New Band in Town @Grădina cu Filme – Cinema & More

OPEN CALL: New Band in Town @Grădina cu Filme – Cinema & More

 

De-a lungul ultimelor ediții ale Grădinii cu Filme – Cinema & More, în cadrul programului „New Band in Town”, ne-am dat întâlnire cu trupe noi pe scena muzicală românească.

Anul acesta, anunțăm cu bucurie lansarea unui open call adresat trupelor aflate la început de drum, inițiativă prin care ne dorim să descoperim artiști talentați și să le oferim un spațiu de manifestare.

Perioada de desfășurare

 • Înscriere în concurs: 19 – 28 iulie 2021 (inclusiv)
 • Perioadă jurizare: 29 iulie – 3 august 2021
 • Comunicarea trupelor selectate de juriu: 4 august 2021
 • Concert live pe scena Grădinii cu Filme – Cinema & More: 26 – 29 august 2021
 • Concurs pe pagina de Facebook a Grădinii cu Filme – Cinema & More, votarea și desemnarea trupei câștigătoare: 30 august – 31 august (ora 20:00)
 • Concert în deschiderea unei trupe cunoscute (tba): 3 octombrie 2021

 

La open call se poate înscrie orice trupă – nu există niciun tip de cerință privind genul sau stilul pe care îl abordează. 8 trupe vor fi selectate de către un juriu de specialitate pentru a cânta live și acustic pe scena Grădinii cu Filme – Cinema & More, în perioada 26 – 29 august 2021 (2 concerte / seară).

Pentru înscrierea la preselecția pentru open call, trupele trebuie să trimită până la data de 28 iulie 2021 (inclusiv), la adresa de e-mail comunicare@creart.ro, următoarele materiale:

 • – Formularul de înscriere completat (date de contact, biografia trupei, rider-ul tehnic);
 • – O înregistrare video (minim 2 minute) a cel puțin unei piese reprezentative pentru trupă, interpretată live (link Youtube sau Vimeo). Sunt acceptate orice fel de înregistrări, atât din cadrul unor concerte live, cât și din sala de repetiții;
 • – Cel puțin 2 piese originale (format audio sau video), care să reprezinte cel mai bine stilul trupei (link-uri);
 • – O fotografie cu trupa, la o rezoluție cât mai bună.

Selecția celor 8 trupe va fi făcută de către un juriu format din:

 • Cristian Busuioc (fondator Funky Radio, co-fondator și director artistic DokStation Music Documentary Film Festival)
 • Marius Chivu (cunoscut scriitor, traducător și jurnalist cultural, dar și realizatorul playlist-urilor all u can listen la Urban Sunsets Radio)
 • Vlad Conovaru (director Radio Tanănana)

Cele 8 trupe selectate vor concerta, în variantă acustică, pe scena Grădinii cu Filme – Cinema & More, în perioda 26 – 29 august 2021, câte două trupe pe seară. Fiecare trupă va alege din setlist-ul pentru concert o melodie cu care va intra în concursul desfășurat pe pagina de Facebook a Grădinii cu Filme – Cinema & More în perioada 30 – 31 august 2021. În data de 30 august 2021 vom posta înregistrările pieselor alese (realizate cu telefonul), iar publicul va putea vota trupa preferată, printr-un like, până pe 31 august 2021 (ora 20:00). Trupa care va strânge cele mai multe like-uri va fi desemnată câștigătoare și va cânta în deschiderea unei trupe cunoscute (tba), în cadrul concertului care va marca finalul ediției din acest an a Grădinii cu Filme – Cinema & More. În plus, toate cele 8 trupe selectate vor fi invitate în luna septembrie în studioul Radio Tanănana.

Onorarii: 2.500 lei net / trupă selectată / concert

Partener media: Radio Tanănana

DESCARCĂ FORMULARUL DE ÎNSCRIERE!

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1718621981.727 s