Acasă » Stiri » Nopți de vară cu filme premiate la Bucharest CineNight! 28 – 30 august 2015 în Parcul Herăstrău

Nopți de vară cu filme premiate la Bucharest CineNight! 28 – 30 august 2015 în Parcul Herăstrău

Primăria Municipiului București, prin creartCentrul de Creație, Artă și Tradiție, le propune  bucureștenilor cinefili un weekend plin de filme în aer liber la o nouă ediție a evenimentului cultural Bucharest CineNight.

În ultimele zile ale verii, în perioada 28-30 august 2015, începând cu ora 21:00, în Parcul Herăstrău (Intrarea Charles de Gaulle – poaiana statuii Baba Dochia), vor putea fi urmărite filmele „Aferim! (r. Radu Jude), „De ce eu? (r. Tudor Giurgiu) și „Gunoi /Trash(r. Stephen Daldry).

Din dorința de a promova arta românească și creatorii săi, evenimentul propune publicului, în primele două seri, proiecția unora dintre cele mai apreciate filme românești ale acestui an, „Aferim!” și „De ce eu?”.

Vineri, 28 august, de la ora 21:00 se va proiecta filmul istoric „Aferim!”. Premiat la festivalul Internațional de la Berlin cu Ursul de Argint, pentru cea mai bună regie, „Aferim” conturează un tablou al Ţării Românești de la începutul secolului al XIX-lea, fiind considerat unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani – propunerea României la Oscar. Acțiunea este centrată în jurul personajului principal, un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, care – însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma). Din distribuție mai fac parte actori precum Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sârbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu, Gabriel Spahiu și Dan Nicolaescu.

Inspirat din cazul procurorului Cristian Panait, filmul De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, este un alt titlu care poate fi urmărit în cadrul Bucharest CineNight, sâmbătă, 29 august, de la ora 21:00. Cristian este un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. El investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Încercînd să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate. Personajul principal este interpretat de Emilian Oprea, distribuția fiind întregită de actorii Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa. Filmul a avut premiera mondială în selecția oficială a celei de-a 65-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Publicul va fi captivat și de filmul Gunoi / Trash, în regia lui Stephen Daldry, o versiune sud-americană a celebrei pelicule „Vagabondul milionar” ce va fi proiectat duminică, 30 august, de la ora 21:00. Când doi băieţi care trăiesc printre gropile de gunoi din mahalalele oraşului Rio găsesc un portofel, nu au nici cea mai mică idee că viaţa li se va schimba pentru totdeauna. Cei doi îşi dau seama că au găsit ceva cu adevărat preţios după ce îşi face apariţia poliţia şi află că se oferă o recompensă generoasă pentru returnarea acelui portmoneu. Pelicula a fost nominalizată la Premiile Bafta pentru cel mai bun film străin.

Intrarea la toate proiecțiile de film este liberă.

afis_Bucharest_CineNight2015_70x100

Bucharest CineNight este un eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, în parteneriat cu Asociația pentru Film și Cultură Urbană (AFCU).

Partener: ALPAB

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio București FM, Radio România Internațional, Zile și Nopți, Cinemagia, Cinefan, 24Fun, Iqool, PR Wave, Festivaluri Românești, Film Reporter, CinemaRx, Liternet.ro, Orașul meu, Urban.ro, Big citylife.ro, Calendar Evenimente, România Pozitivă, Dor de Ducă, Gratuitor.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1718831932.962 s