Acasă » Expoziții » MAKE A NAME – personala lui Georgian Bărbieru, la Galeria CREART

MAKE A NAME – personala lui Georgian Bărbieru, la Galeria CREART

MAKE A NAME – personala lui Georgian Bărbieru, la Galeria CREART

Marți, 31 ianuarie 2023, începând cu ora 18:00, la Galeria CREART (Piața Alexandru Lahovari 7) are loc vernisajul expoziției personale MAKE A NAME a artistului vizual Georgian Bărbieru. Organizată de Primăria Capitalei, prin CREART, și având-o curator pe Ana Daniela Sultana, expoziția prezintă o serie de lucrări inspirate de artiști consacrați, cu nume care au devenit deja brand-uri. Expoziția poate fi vizitată în perioada 31 ianuarie – 26 februarie 2023.

„În mod tradițional, numele artistului se regăsește într-un colț al lucrării sale – ca semnătură, apare pe etichete în galerii și muzee ori poate fi insinuat printr-un tag, pe perete, în cazul unui mural. Având ca reper exemple internaționale de artiști vizuali consacrați, cu nume care au devenit deja brand-uri, Georgian Bărbieru face din propriul său nume subiectul expoziției MAKE A NAME. Titlul preia expresia în engleză, al cărei corespondent fidel în română este «a-și face un nume». În acest fel, numele său apare scris cu litere de culori diferite, pe diverse fonduri, această repetiție inspirată de lettering și pop-art dând o cadență aparte selecției expoziționale, invocând, totodată, și tehnici de (neuro)marketing, mai mult sau mai puțin subliminale, de tipul celor care încurajează dependența de o marcă anume ori consumerismul compulsiv. Astfel, deși seria de lucrări cu litere a lui Georgian Bărbieru se revendică – cromatic și conceptual – unor practici artistice întâlnite la Alighiero Boetti, Damien Hirst sau Gerhard Richter, indirect, aceasta face trimitere și către preocupări ale sale mai vechi, legate de eco art sau de impactul oamenilor asupra mediului înconjurător.” (Ana Daniela Sultana)

Georgian Bărbieru este asistent universitar în cadrul Universității Naționale de Arte din București, Facultatea de Arte Decorative și Design, Departamentul de Artă Murală și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Pictură București. Practica sa artistică este complexă și se desfășoară pe două paliere: pe de o parte, ca profesor, predă artă murală, pe de altă parte, ca artist, experimentează cu pictură, sculptură și instalație.

Ana Daniela Sultana este publicist și curator. Articolele sale apar în revista ARTA, Orizonturi Culturale Italo-Române și pe agentiadecarte.ro. Colaborează cu instituții precum Centrul Cultural Internațional de la Cracovia, ICR Viena, Forumul Cultural Austriac București, MNLR București, Muzeul Municipiului București, Muzeul de Artă din Timișoara, Kunsthalle Feldbach, Aluniș Art Center, Galeria CREART și cu alte galerii de artă contemporană.

Construită pe formatul unui white box, Galeria CREART – un proiect al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – este un spațiu expozițional dedicat artei contemporane, cu solo show-uri dedicate unor artiști consacrați, dar și celor emergenți.

www.creartgallery.ro

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1716187400.6948 s