Acasă » Noutati » Legende ale rockului românesc, spectacole de folclor, ritmuri balcanice, concerte acapella și coruri de copii în weekendul 16-18 decembrie la Târgul de Crăciun București

Legende ale rockului românesc, spectacole de folclor, ritmuri balcanice, concerte acapella și coruri de copii în weekendul 16-18 decembrie la Târgul de Crăciun București

IRIS Cristi Minculescu, Valter & BoroJurjakBalkan TaksimIlie Caraş şi Maestrul Hiram Orchestra sunt doar câţiva dintre artiştii penultimului weekend de concerte live la Târgul de Crăciun Bucureşti. Între 16 şi 18 decembriePiaţa Constituţiei este transformată în fiecare seară într-un adevărat caleidoscop muzical prin spectacole folcloricemuzică de salonmuzică balcanică la instrumente arhaicecolinde de inspiraţie sacrală şi concerte rock în interpretarea unor nume consacrate ale rockuluitrupe nominalizate la Premiile Music Moves Europe 2022 şi Gopoorchestregrupuri vocaleansambluri şi coruri de copii.


În seara zilei de vineri, 16 decembrie, bucureştenii au ocazia de a asculta live la Târgul de Crăciun Bucureşti singura orchestră de salon profesionistă din România ce reînvie atmosfera sălilor de bal de la sfârşitul secolului 19. Un proiect unic în România, Maestrul Hiram Orchestra are un repertoriu extrem de vast, de la baroc până la muzica românească şi aduce în Piaţa Constituţiei magia muzicii de salon tradiţională sărbătorilor de iarnă.


Sâmbătă seara stă sub semnul colindelor româneşti şi cântecelor tradiţionale de Crăciun interpretate de artişti de muzică popularăansambluri folclorice şi grupuri vocale. De pe plaiurile Bucovinei la Târgul de Crăciun Bucureşti, Ilie Caraş aduce pe 17 decembrie, în Piaţa Constituţiei, cele mai frumoase colinde din tărâmul fagilor. Programul artistic se încheie cu o petrecere de Crăciun în stil oltenesc pe ritmurile concertului Florin Grigore & Taraful Nicu Spătaru.


Duminică, 18 decembrieunul dintre cele mai originale proiecte muzicale româneşti, trupa Balkan Taksim aduce pe scena din Piaţa Constituţiei bucăţi de folclor din Balcani şi din Carpaţii româneştireinterpretate pe ritmuri electronice şi sunete rock la instrumente arhaice, precum cobza românească, saz-ul turcesc, gusla sârbească, cimpoiul, darbuka şi bendir. De la dansuri din Moldova, cântece aromânești combinate cu melodii uitate din Albania și Serbia, sunete culese din Anatolia, toate se adună într-o fuziune de folclor, muzică electronică și muzică rock într-un concert de neratat al singurei trupe din România nominalizate în acest an la Premiile Music Moves Europe.


Muzica live continuă duminică seara în Piaţa Constituţiei cu un concert al unuia dintre cei mai apreciaţi artişti de alternativ din România, Jurjak. La zece zile de la lansarea ultimului său album, muzicianul nominalizat la Premiile Gopo cântă melodiile care l-au consacrat şi titluri noi în care îmbină blues, electro, rock și folk sub o amprentă stilistică proprie.


După ce Felicia Filip, Andra şi Ducu Bertzi au urcat pe scena Târgului de Crăciun Bucureşti, duminică 18 decembrie, bucureştenii se bucură de prezenţă unui alt nume mare al muzicii româneşti, legendara trupă IRIS Cristi Minculescu, Valter & Boro. Regele nedetronat al rockului românesc de mai bine de 40 de ani, Cristi Minculescu electrizează atmosfera din Piaţa Constituţiei cu vocea sa inconfundabilă, alături de Valter Popa la chitară şi Boro la bass şi Mihai Dumitrescu la tobe.


Programul concertelor din weekendul 16-18 decembrie la Târgul de Crăciun Bucureşti este completat de recitaluri ale unor coruri care fac parte din Programul Naţional Cantus Mundi, dar şi grupuri vocale sau ansambluri folclorice.


Începând cu weekendul 17-18 decembrieMoş Crăciun vine la Târgul de Crăciun Bucureşti însoţit de spiriduşii săi. Într-o atmosferă de basm la Căsuţa lui Moş Crăciun, copiii sunt aşteptaţi în această sâmbătă şi duminică să îşi facă poze şi să stea de vorbă cu Moş Crăciun şi cu ajutoarele sale în prima parte a zilei, între orele 11:00 şi 14:00, iar în a doua parte a zilei începând cu ora 15:00 până la ora 20:00.


Din programul weekendului la Târgul de Crăciun Bucureşti face parte şi transmiterea în direct a finalei Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar. Meciul de fotbal dintre echipa Argentinei şi a Franţei, difuzat de TVR, va putea fi urmărit duminică, începând cu ora 17:00, pe ecranele special amenajate din Piaţa Constituţiei.


Următoarele zile în care cei mici se întâlnesc cu Moş Crăciun în Piaţa Constituţiei sunt 19-22 decembrie (între orele 15:00-21:00) şi 23-24 decembrie (între orele 12:00-21:00).


Programul artistic la Târgul de Crăciun Bucureşti realizat cu sprijinul Cantus Mundi, continuă în weekendul prelungit 23-26 decembrie. Programul integral al concertelor este disponibil pe pmb.ro, arcub.ro, proedus.ro, creart.ro.


PROGRAM ARTISTIC 16-18 decembrie 2022

Târgul de Crăciun Bucureşti 2022

Piaţa Constituţiei

***

Vineri, 16 decembrie 2022

19:30-19:50 –  Allegra

19:55-20:25 –  Grupul Vocal „Arheo”

20:30-21:00 –  George Miron & Grupul Vocal Acapella

21:10-22:00 –  Maestrul Hiram Orchestra

***

Sâmbătă, 17 decembrie 2022

19:30-19:50 –  Corul Şcolii Gimnaziale Nr. 280

19:55-20.25 –  Meloritm

20:30-21:00 –  Ansamblul Folcloric „Doiniţa”

21:05-21:35 –  Recital Ilie Caraş

21:45-22:30 –  Florin Grigore & Taraful Nicu Spătaru

***

Duminică, 18 decembrie 2022

19:30-19:50 –  Voces Moldaviae

20:05-20:30 –  Balkan Taksim

20:40-21:10 –  Jurjak

21:20-22:00 –  IRIS Cristi Minculescu, Valter & Boro


Restricții rutiere

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie 2022, se va restricţiona traficul auto pe bulevardul Unirii, segmentul de drum cuprins între intersecţia cu bulevardul I.C. Brătianu şi cu Piaţa Constituţiei, pe ambele sensuri de circulaţie, cu permiterea traversului dinspre splaiul Independenţei spre bulevardul Regina Maria, precum şi pe cele două bretele adiacente Pieţei Constituţiei, aferente Ministerului Public şi Ministerului de Finanţe, după cum urmează:

  • În data de 16 decembrie 2022, în intervalul orar 18:00-23:00;
  • În perioada 17-18 decembrie, în intervalul orar 15:00-23:00.

Târgul de Crăciun al Municipiului Bucureşti este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului BucureştiPROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.


Partener: TVR

Parteneri media: Europa FM, Euromedia, YOOH, STB SA

Sponsori: ING, Ford, Justin’s Design, Decathlon, Magazin Certificat Lego, Ronde, Sweeteria, Maxipet, Kfea.ro

Parteneri instituționali: Teatrul Masca, Circul Metropolitan București

Cu sprijinul: Cantus Mundi, Compania Municipală Iluminat Public București

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1721893772.0047 s