Acasă » New » Lecturi Șoptite #2, la CREART: performance pro-lectură cu Ioana Crăciunescu, Cătălina Bălan, Bogdan Ghiu și Fernando Mihalache – Ziua Națională a Lecturii

Lecturi Șoptite #2, la CREART: performance pro-lectură cu Ioana Crăciunescu, Cătălina Bălan, Bogdan Ghiu și Fernando Mihalache – Ziua Națională a Lecturii

Lecturi Șoptite #2, la CREART: performance pro-lectură

cu Ioana Crăciunescu, Cătălina Bălan, Bogdan Ghiu și Fernando Mihalache – Ziua Națională a Lecturii

Joi, 15 februarie 2024, de la ora 19.00, la CREART – SALA TEATRELLI din Bucureşti (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti și asociația Euro CulturArt organizează programul de performance pro-lectură intitulat „Lecturi Șoptite #2”.

A doua ediție are loc de Ziua Națională a Lecturii și  îi are protagoniști pe poeta și actrița Ioana Crăciunescu, poeta și managerul cultural Cătălina Bălan, scriitorul, traducătorul și curatorul Bogdan Ghiu și muzicianul și universitarul Fernando Mihalache, creatori cu activitate și inspirație artistică pe malurile Senei și ale Dâmboviței. Inițiatorul programului este scriitorul și managerul cultural Dan Mircea Cipariu. Cei cinci protagoniști vor citi din cărțile lor și din cărți care le-au schimbat viața. Lectura protagoniștilor cu publicul spectator va urmări relația intimă a comunicării textelor, față către față, chip către chip,  într-un spațiu fără amplificare, luminat doar de veioze, lampadare ori vechi sfeșnice. Un spațiu rezonat de sonurile memorabile de acordeon (re)vizitate de Fernando Mihalache. Evenimentul este transmis în direct de Radio România Cultural.

Scriitorul Dan Mircea Cipariu privește a doua ediție a proiectului Lecturi Șoptite ca pe un dialog muzical și poetic între Marele și Micul Paris, cu revizitări ori recitiri ale unor geografii interioare trăite ori visate de Ioana Crăciunescu, Cătălina Bălan, Bogdan Ghiu și Fernando Mihalache, fiecare dintre ei având o relație biografică, artistică sau poetică cu țara lui Baudelaire, Valéry sau Prévert.


 

Program organizat de Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului București

Co-producător: Radio România Cultural (realizator: Anamaria Spătaru)

Parteneri: AgentiadeCarte.ro, Propagarta.ro, Observator cultural, Amos News

Parteneri în degustare: JIDVEI

Durata spectacolului: 90 de minute

Biletele pot fi achiziționate prin reţeaua Eventbook.ro : BILETE sau de la Agenţia de bilete CREART din Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7


 

IOANA CRĂCIUNESCU este o carismatică actriță de teatru și cinema și poetă. Volumul ei de poezie „Chit sau dublu”, Editura Charmides, a primit Premiul APLER – Cartea de Poezie a anului 2021.

CĂTĂLINA BĂLAN este scriitoare și manager cultural. Prezentă în antologii de poezie și proză din România, Republica Moldova, Franța, Belgia.

BOGDAN GHIU scrie și publică poezie, teorie (și) critică (despre literatură, filosofie, media, artă contemporană, arhitectură, teoria și pedagogia traducerii, politică) și traduceri (peste 70) din filosofia și literatura franceză.

FERNANDO MIHALACHE este primul reprezentat din România în Confederația Mondială de Acordeon și membrul în juriu la Trofeul Mondial de Acordeon. Predă acordeon, muzică de cameră, ansamblu instrumental și acompaniament la UNMB.

DAN MIRCEA CIPARIU este scriitor, jurnalist și manager de proiecte și programe culturale.

 

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1716187751.501 s