Acasă » Stiri » La workshopul din cadrul Mini Proiect 13 de Crăciun, copiii au învățat să confecționeze decorațiuni din nasturi și fermoare!

La workshopul din cadrul Mini Proiect 13 de Crăciun, copiii au învățat să confecționeze decorațiuni din nasturi și fermoare!

DSC_8735

Sâmbătă, 9 noiembrie, ora 11:00. Sediul creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București a fost animat de prezența copiilor ce au participat la cursul de ,,Reciclare creativă – decorațiuni din nasturi și fermoare’’, desfășurat în cadrul platformei de workshopuri din Mini Proiect 13 de Crăciun, organizat de Creative Arts, împreună cu creart. Nerăbdători să înceapă lucrul, cei mici s-au așeazat, timizi, la măsuțele special amenajate pentru ei. Au devenit dezinvolți imediat ce palmele lor micuțe au atins nasturii, planșele și fermoarele ce așteptau tăcute să fie modelate în forme concrete, lizibile, armonioase. Pentru cei mici, obiectele nu au o funcție definitivă și o întrebuințare singulară, așa că nu le-a fost greu să imagineze brăduți de Crăciun din elemente pe care le regăseau, în mod obișnuit, pe fusta mamei sau a bunicii.

DSC_8700

E fascinant să privești copiii lucrând – totul stă sub semnul jocului, al râsului de copil ce se descoperă pe sine în ipostaza Creatorului care reinventează lumea după propriile reguli și după sistemul personal de referință. Sărbătorile de iarnă se asociază, în sufletul lor, cu imaginea Moșului, cu emoția împodobirii bradului, cu tentația cozonacilor ce dospesc și cu gestul atât de firesc-uman al primitului și oferitului cadourilor. De aceea, pentru ei, Atelierele de Creație nu semnifică doar o modalitate de petrecere a timpului, ci reprezintă spațiul în care realizează cadouri pentru cei dragi, asemenea spiridușilor lui Moș Crăciun. Sâmbăta trecută, aceștia au avut la dispoziție obiectele pe care le regăsești într-o cutie de croitorie (nasturi, fermoare) pentru a construi, sub impulsul creativității specific copilăriei, minunate decorațiuni de Crăciun. Au primit, cu atenție, indicațiile trainerilor și s-au apucat, cu un zâmbet larg în colțul gurii, de treabă. Camera s-a încărcat de atmosfera sărbătorilor și, treptat, brăduleți în miniatură au prins contur în mâinile celor mici, amintindu-ne nouă, celor care i-am privit cu un surâs complice, de Crăciunul copilăriei noastre.

DSC_8683

După trei ore de așezat cu migală și răbdare nasture lângă nasture, simbolurile strădaniei lor –  brăduți și brățări, se întindeau țanțoșe pe masa de lucru, sub privirile emoționate ale copiilor și ale profesorului. Mândri de munca lor, așteptau nerăbdători să împărtășească părinților experiența lor de ,,meșteri’’ din după-amiaza aceea. Și-au admirat unii altora creațiile ca niște artiști veritabili ce își respectă unii altora stilul și viziunea de a înțelege arta. Și-au asumat un rol și l-au jucat până la capăt. Datorită Atelierelor de Creație, anul acesta sărbătorile vor purta amprenta strădaniei lor iar bradul de Crăciun va fi împodobit cu decorațiuni create chiar de ei.  Sâmbăta următoare, la cursul de ,,Handmade – decorațiuni din fetru’’, copiii vor învăța să construiască prăjituri din fetru pentru a conferi bradului de Crăciun un aspect unic! O nouă provocare pe care cei mici o vor accepta cu entuziasm.

DSC_8763

DSC_8684

DSC_8766

DSC_8754

Mai multe detalii despre înscriere găsiți aici.

Vă așteptăm!

Add your comment

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1717038608.7686 s