Acasă » Stiri » #iubimarta – Ateliere de creație online pentru copii

#iubimarta – Ateliere de creație online pentru copii

#iubimarta – Ateliere de creație online pentru copii

Joia și duminica, de la ora 11:00

Primăria Capitalei, prin creart, se alătură campaniei #stămacasă, oferind acces gratuit publicului la ateliere de creație pentru copii, care pot fi vizionate online, pe toată durata lunii aprilie.

Atelierele de creație, susținute de trainerul Florina Mitrea, absolventă a Școlii Populare de Artă, vor fi încărcate pe paginile de Facebook Ateliere de creație și creart, în fiecare joi și duminică, de la ora 11:00, începând cu data de 9 aprilie. (www.facebook.com/creartpmb și www.facebook.com/atelierecreart)

Denumite sugestiv, #iubimarta, atelierele vin în sprijinul întregii familii, fiecare membru putându-se, astfel, bucura de timpul petrecut în casă, alături de cei dragi, într-un mod cât mai plăcut. La finalul atelierelor, copiii mici, alături de părinți sau bunici, vor deprinde abilități creative, lucrând pe suporturi variate în tehnici cât mai diverse, care le vor pune în evidență talentul și simțul artistic.

În cadrul atelierelor de pictură, publicul va descoperi secretele de compoziție ale unui tablou, iar la atelierele de artă decorativă va realiza obiecte de decor, folosind materiale pe care le avem cu toții prin casă.

 

Tematică ateliere:

Joi, 9 aprilie – Tema 1: Tablou cu flori și fluturi – pictură cu culori de apă (tempera – guașă) pe carton pânzat . În materialul video se vor prezenta materialele necesare, modul de realizare și finalizarea a unui tablou.

Video: https://www.facebook.com/watch/?v=518578765745767

Duminică, 12 aprilie – Tema 2: Atelier de realizare flori origami – cu ajutorul diagramelor propuse se vor crea 3 modele de flori de primăvară (Boboc de lalea, Floare deschisă de lalea și Floare de Crin)

Video: https://www.facebook.com/watch/?v=1696215630528560

Joi, 16 aprilie – Tema 3: Paștele – confecționarea unui coșuleț din carton pe care îl vom colora, pentru ouăle încondeiate, și realizarea unor modele Pascale cu tehnica șervețelului și cu culori acrilice, pe ouă fierte de găină.

Duminică, 19 aprilie – Tema 4: Hristos a Înviat! Paște fericit! – Realizarea de tablouri și obiecte de decor folosind cojile colorate de la ouăle ciocnite la masa festivă în tehnici mixte și mozaic.

Joi, 23 aprilie – Tema 5: Pictură pe textile – folosirea culorilor acrilice și tehnici de pictură pe materiale textile – ex: tricouri.

Duminică, 26 aprilie – Tema 6: Artă decorativă – realizare de tablouri din obiecte inedite folosind ce avem prin casă: nasturi colorați, scoici și pietricele, fire de ață și bețe frigărui.

Joi, 30 aprilie – Tema 7: Pictarea unor mandale pe farfurii – tehnici de transfer model mandală pe farfurie plată, și pictură cu culori acrilice a unei mandale.

Duminică, 3 mai – Tema 8: Mozaic – realizarea unui tablou cu ajutorul bucăților de mozaic cu tematica flori, păsări, fluturi, soare, lună. Mozaic creat în casă din bucăți de carton diverse culori.

Joi, 7 mai –  Tema 9: Pictură pe sticlă – Realizarea unui tablou pictat pe suport de sticlă, de grosime 3mm, șlefuită, format 18 x 24 cm, cu culori tempera/acrylic – Flori de câmp.

Duminică, 10 mai Tema 10: Modelaj în lut – realizarea unor obiecte mici decorative cu ajutorul pastei modelatoare, în tehnica – amprentare, cu ajutorul frunzelor din copaci și tehnica coil, răsucire de pastă de lut în rulouri subțiri.

Joi, 14 mai Tema 11: Tehnica șervețelului – Realizarea unor modele pe vază de sticlă sau plastic cu ajutorul șerveelelor și a adezivului special pentru tehnica șervețelului.

Duminică, 17 mai Tema 12: Origami – Aranjament flori și fluturi origami pe crenguțe rupte din copaci pentru a fi puse în vaza creată în atelierul anterior.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713057042.982 s