Acasă » Stiri » Invitație la Colțuri de București – 20 septembrie 2015

Invitație la Colțuri de București – 20 septembrie 2015

Weekendul acesta începe sărbătoarea capitalei!

Zilele Bucureștiului 2015

 

Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție vă invită să participați, în perioada 18-20 septembrie, la marea sărbătoare a orașului care marchează 556 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului.

Timp de trei zile creart propune o călătorie în timp prin intermediul unor evenimente culturale dar și de divertisment ce vă vor prezenta un București al schimbărilor, pornind din perioada interbelică a Micului Paris, până în era digitală, a proiecțiilor de video-mapping.

Și în acest an creart găzduiește proiecția filmului „Colţuri de Bucureşti”, inițiat și regizat de Vlad Trandafir, un proiect video cultural care îşi propune să scoată la lumină afectivităţile bucureştenilor pentru locurile care definesc peisajul urban şi care au ajuns să alcătuiască fondul intim al oraşului, „chipul” lui mai profund.

Regizorul Vlad Trandafir intervievează oameni simpli şi personalităţi, povestind despre emoţiile pe care le provoacă diferite zone din capitală, locuri de care sunt legaţi afectiv prin prisma întâmplărilor trăite aici. Se dorește, astfel, reconstituirea unei hărți intime a capitalei și nu a unui ansamblu de obiective turistice, oferindu-le celor care vizionează prilejul să cunoască și să îndrăgească Bucureștiul.

Iubitori de București, precum Radu Paraschivescu, Eugen Istodor, Ioana Pârvulescu, Claudiu Teohari, Cristian Radu, Paul Ipate, Vlad Eftenie au fost o parte dintre cei care au contribuit la colecția de confidențe întâmplate în „colțuri” de București.

Anul acesta îi veți putea vedea pe Oana Moraru, Paul Ipate, Mihail Neamțu, Mario D. Barangea, Radu Paraschivescu, Alex Ștefănescu, Neagu Djuvara, Eugen Istodor, Toader Paleologu în interviurile care vor fi proiectate pentru publicul larg în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Bucureştiului, la Grădina cu Filme – Cinema & More din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7, pe 20 septembrie 2015.

Detalii pe www.colturidebucuresti.net.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713035408.107 s