Acasă » Stiri » Am început pregătirile pentru cea de-a V-a ediție a evenimentului „Tradiții și Flori de Sărbători”

Am început pregătirile pentru cea de-a V-a ediție a evenimentului „Tradiții și Flori de Sărbători”

Paștele se apropie cu pași repezi, iar pregătirile pentru această perioadă, care marchează un nou început, nu sunt date uitării. Primăria Municipiului Bucureşti prin creartCentrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, organizează în Parcul Cişmigiu, în perioada 11 – 21 aprilie 2014, cea de-a V-a ediţie a evenimentului cultural „Tradiţii şi Flori de Sărbători”. Acesta își propune să reunescă în centrul capitalei meșteri populari, comercianți și artiști din zone diferite ale țării, precum și diverse activități interactive, prin intermediul cărora să le ofere bucureștenilor și turiștilor ocazia de a lua contact cu datinile, tradițiile și obiceiurile specifice sărbătorilor de Florii și de Paște și, nu în ultimul rând, să-și petreacă timpul liber cu familia. 

Programul manifestărilor va fi cuprins, ca în fiecare an, în intervalul orar 10:00 – 20:00 și va include târg de Paşte, târg și expoziţie de iepuri, plimbări cu ponei, târg şi expoziţie de flori.  Veniți din toate colțurile țării, comercianții și meșterii populari îi vor încânta pe bucureșteni cu produsele lor tradiționale (podoabe lucrate manual, ouă încondeiate și aranajamente florale, obiecte mesteșugărești realizate din ceramică, piatră sau lemn, dar și icoane pictate pe sticlă, decorațiuni și cadouri) și cu gustul și mireasma bucatelor românești. Astfel, într-o atmosferă de sărbătoare, vizitatorii vor putea căuta cadouri pentru cei dragi și afla care este secretul încondeierii ouălor tradiționale de Paște, delectându-se, în același timp, cu muzica și bunătățile din bucătăria românească. 

De asemenea, trecătorii se vor bucura de un program artistic care se va desfăşura în Foişor, unde muzica de promenadă a fanfarei îi va binedispune, transformând parcul într-un loc al bunei dispoziții și poftei de viață. Protagoniștii care vor anima atmosfera pe toată durata evenimentului vor fi artiști și grupuri îndrăgite de public, precum și cvartete și fanfare renumite. Nu i-am uitat nici pe micii vizitatori, cărora le-am pregătit plimbări cu ponei și spectacole interactive cu programe de teatru și muzică, unde se vor distra și vor învăța prin joc

Dacă doriți să vă înscrieți pentru a intra în procesul de selecție dedicat târgului din cadrul evenimentului “Tradiții și Flori de Sărbători” mai aveți timp până pe 17 martie 2014. Înscrierea se va face prin completarea cererii tip pusă la dispoziție de creart și trimiterea acesteia pe adresa de email office@creart.ro sau depunerea personală la secretariatul creart, de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00. Mai multe informații privind înscrierea, precum și formularul de înscriere, pot fi găsite la Rubrica „Evenimente”, Secțiunea „Tradiții și Flori de Sărbători” – Formular de înscriere. 

„Este un eveniment care aduce în peisajul din Parcul Cișmigiu atât momente artistice, cât și obiceiurile din jurul sărbătorilor de Florii şi de Paşte. Invităm bucureștenii să vină împreună cu familia şi le dorim sărbători de primăvară frumoase şi luminoase!”, a declarat Claudia Popa, Directorul creart  Centrului de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.

Traditii si Flori de Sarbatori in faza incipienta

 Crearea afișului pentru eveniment a fost unul dintre primii pași pe care i-am făcut în organizarea ediției de anul acesta a evenimentului “Tradiții și Flori de Sărbători”.  Acesta impresionează prin simplitate și naturalețe, precum și prin tehnica utilizată, rezultatul fiind o replică a unui colț de Cișmigiu într-o atmosferă de sărbătoare. Cine altcineva este mai potrivit pentru a vorbi despre conceptul ce a stat la baza creării acestuia decât ilustratorii care l-au gândit și l-au realizat?

„A ilustra înseamnă a spune povești vizuale”, au declarat Sebastian și Adriana Oprița, artiști din Clubul Ilustratorilor.

„Suntem un cuplu de ilustratori care lucrează în echipă, ne place să creăm imagini inspirate din viata citadină, cu oameni fericiți, natură vie și buna dispoziție care rezultă din micile bucurii zilnice”, au completat aceștia.

 

paste 2

 

Întrebați ce tehnică au folosit pentru a realiza afișul, Sebastian și Adriana au răspuns: „Pentru a realiza afișul pentru “Tradiții și flori de Sărbători” ne-am propus să folosim atât acuarele, cât și tempera, această tehnică rezultând în crearea unor suprafețe mixte, așa cum putem observa și în realitate, uitându-ne, de exemplu, la diferențele de texturi din Parcul Cișmigiu, unde are loc târgul – copacii, florile, ceasul, casele de lemn, trotuarul… etc.”. 

 

 

 

 

 

 

Urmăriți-ne în continuare paginile de Facebook creart și Tradiții și Flori de Sărbători, precum și website-ul creart pentru a fi la curent la ultimele informații privind evenimentul „Tradiții și Flori de Sărbători”!

Add your comment

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1716184366.5417 s