Acasă » Bucharest Christmas Market » Încep spectacolele de sărbători la Bucharest Christmas Market!

Încep spectacolele de sărbători la Bucharest Christmas Market!

Weekendul acesta vor avea loc primele seri de spectacole din cadrul Bucharest Christmas Market, în Piața Universității răsunând colindele și urările de sărbătoare ale ansamblurilor folclorice, artiștilor populari, grupurilor de copii și colindători veniți din toate zonele țării. Pe lângă programul artistic care îi va încânta pe bucureștenii de toate vârstele, începând cu ziua de vineri, 13 decembrie, vizitatorii se pot bucura la târg de prezența lui Moș Crăciun, dar și de experiența oferită de studioul de fotografie Foto Union prin proiectul  „Crăciun cu Îngeri”.

Bucharest Christmas Market îi așteaptă pe bucureșteni să servească un pahar cu vin fiert și să primească darul muzical pe care îl vor oferi, cu drag, toți cei care vor susține spectacole în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, până în data de 28 decembrie 2013. Săptămâna aceasta, vizitatorii se vor bucura de muzica autentică românească în compania artiștilor de muzică populară Irina Capotă, Andreea şi Nicoleta Voica, Dinu Iancu Sălăjanu, Matilda Pascal Cojocăriţa cu Ştefan şi Horaţiu Cigu. Alături de aceștia, vor urca pe scenă vineri, între orele 17:40 și 21:00, Grupul de colindători „Ruguţu’ ”din Maramureş, Grupul de colidători „Lilioara” din Beiuş, Bihor, Ansamblul folcloric „Ciuleandra” din Târgovişte, Ansamblul folcloric „Dor” din Tulcea și Ansamblul folcloric „Timişul” din Timişoara.  În următoarea zi vor susține recitaluri de cântece și colinde strămoșești Ansamblul „Mărginenii de pe Valea Frumoasei” din Căpâlna, judeţul Alba, Ansamblul folcloric „Crişana” din Oradea cu Leontin Ciucur şi Cornel Borza, Ansamblul „Burnasul” din Alexandria, Ansamblul de datini şi obiceiuri „Roua” din Gorj, Ansamblul „Transilvania” din Baia Mare și Grupul de colindători „Rezu”.  Duminică, 15 decembrie, toți cei care vor să sfârșească săptămâna în ritmuri muzicale vor putea asculta Grupul de copii „Mlădiţe Ilfovene” din Clinceni cu Marioara Man Gheorghe, Grupul de colidători „Iza” din Maramureş, Gelu Voicu şi taraful din Teleorman, Marius Ciprian Pop şi Orchestra „Ceteraşii”.

Pentru copii surprizele încep din data de 13 decembrie, când Moș Crăciun, împreună cu spiridușii săi, vor părăsi atelierul din Laponia și vor poposi la Bucharest Christmas Market. La casa sa din cadrul târgului, îmbrăcată în crăciunițe și globulețe, cei care au fost cuminți tot anul vor putea să-l întâmpine cum se cuvine, cu poezii și cântece.

La Casa lui Moș Crăciun, tot în ziua de vineri, în intervalul orar 17:00 – 20:00, se va da startul proiectului „Crăciun cu Îngeri” al studioului de fotografie Foto Union, ce se va derula până la data de 22 decembrie. Aici, pe un fundal cu îngeri ce amintește de sărbătoarea Nașterii Domnului, cei care vin în vizită la Moș Crăciun pot face fotografii într-un decor simbolic. Acestea vor fi prelucrate și postate într-o galerie online de unde părinții le pot descărca. Copiii care vin să-l întâmpine pe Moș Crăciun vor primi în dar o carte de colorat sau de povești.

De asemenea, în cadrul târgului, vizitatorii se pot bucura în continuare de gustul mâncărurilor tradiționale, cârnați, sarmale, fasole și multe alte bunătăți autohtone, de aromele vinului și țuicii fierte, de frumusețea produselor de artizanat, de costume populare dar și de obiecte de decor specifice Crăciunului. Caruselul îi va încânta pe toți cei mici care doresc să se bucure de o călătorie minunată, iar bucureștenii care doresc să aducă bucurii copiilor defavorizați pot face donații de cărți și jucării în cadrul campaniei „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun…”.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Radio ZU, B365, Calendar Evenimente, Șapte Seri și Libertatea.

Add your comment

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1721793263.8639 s