Acasă » Stiri » iMapp Bucharest 2019

iMapp Bucharest 2019

//for English scroll down

 

iMapp Bucharest 2019 devine

Concursul Internațional de video mapping – Winners League (Liga Câștigătorilor)

8 echipe concurează în ediția a VI-a

 

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează din anul 2014 iMapp Bucharest – unul dintre cele mai mari concursuri internaționale de 3D video mapping, prin care aduce design-ul, arta contemporană și spectacolul direct pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului (a doua cea mai mare clădire administrativă din lume).

De-a lungul celor 5 ediții, festivalul a reunit un public de peste 300.000 de spectatori și a devenit un eveniment de referință pentru specialiștii din industria audiovizuală internațională.

Începând cu anul acesta, iMapp Bucharest devine Concurs Internațional de video mapping – Winners League (Liga Câștigătorilor), invitând în Capitală, pe 21 Septembrie, pe unii dintre cei mai buni artiști de video mapping din lume, respectiv câștigătorii ultimei ediții a renumitelor festivaluri internaționale de profil: Borealis (S.U.A.), Genius Loci Weimar (Germania), Kyiv Light Festival (Ucraina), 1minute projection mapping competition (Japonia), precum și câștigătorii ediției 2019 a  Zsolnay Light Festival (Ungaria), Luz y Vanguardias (Spania), care vor fi anunțați în curând. Celor șase echipe li se vor alătura în competiție câștigătorii Premiului Juriului și Premiului Publicului din cadrul ediției iMapp Bucharest 2018.

Astfel, odată cu cea de-a 6-a ediție, iMapp Bucharest devine liantul scenei de video mapping din întreaga lume, creând, împreună cu cele șase festivaluri partenere, o comunitate a celor care au transformat video mapping-ul într-o formă de artă vizuală emergentă, care se bucură în acest moment de un real succes în diverse domenii de activitate. Totodată, prin această colaborare, ia naștere o platformă internațională care încurajează artiștii să participe la cât mai multe competiții de video mapping și să-și prezinte, astfel, lucrările în cât mai multe colțuri ale lumii. Începând din acest an, obținerea unui premiu la unul dintre festivalurile internaționale de profil, apropie artiștii de video mapping de calificarea în Liga Câștigătorilor – iMapp Bucharest.

Cele 8 lucrări ale participanților vor fi analizate, în seara evenimentului, de către un juriu specializat, alcătuit din importanți reprezentanți ai celor șase festivaluri partenere. La finalul serii, acesta va decide câștigătorul Premiului Juriului, iar publicul își va putea alege, votând printr-un sms, preferatul pentru Premiul Publicului.

__

FESTIVALURI PARTENERE

__

BOREALIS (S.U.A.)

www.borealisfestivaloflight.com

BOREALIS – Festival of Light este un concurs și o expoziție de tehnologie și artă vizuală, care se desfășoară în fiecare an, în octombrie, în cartierul South Lake Union din Seattle, Washington, S.U.A. Festivalul cu intrare liberă oferă o combinație unică de muzică live, artă stradală, instalații de lumini și video mapping, concepute astfel încât să transforme clădirile și spațiile în care se desfășoară într-un univers extravagant al realității virtuale – o pânză urbană pentru povestiri neconvenționale, create de artiști din întreaga lume. În cadrul evenimentului de 4 zile, peste 120.000 de persoane au admirat în 2018 lucrările de artă vizuală.

__

GENIUS LOCI WEIMAR FESTIVAL (GERMANIA)

https://www.genius-loci-weimar.org

Festivalul Internațional pentru  proiecții audiovizuale – Genius Loci Weimar a fost lansat în Germania, în anul 2012, ca parte a inițiativei ”Weimar Summer”. Optim localizat în orașul poeților, muzicienilor și gânditorilor, cunoscut și ca locul de naștere al mișcării Bauhaus, festivalul se află la a opta ediție și a devenit un eveniment cultural de refenință pentru landul Turingia. De-a lungul timpului, festivalul s-a distins prin interacțiunea unor game diverse de genuri artistice abordate, evenimentul reunind proiecții spectaculoase pe fațadele clădirilor, scena Genius Loci LAB, precum și evenimente muzicale și instalații de lumini în spații publice.

Festivalul GENIUS LOCI WEIMAR este rezultatul unui concept unic în întreaga lume, care combină tehnologia digitală cu arta și patrimoniul istoric. Astăzi, festivalul reprezintă o platformă internațională în domeniul video mapping-ului prin intermediul competiției pe care o organizază la fiecare ediție: în fiecare an sunt alese trei fațade de clădiri de patrimoniu, artiștii ale căror lucrări transformă aceste fațade fiind selectați  în urma unui open call.

__

KYIV LIGHTS FESTIVAL (UCRAINA)

https://www.kyivlights.com/en

KYIV LIGHTS FESTIVAL reprezintă trei zile petrecute într-o atmosferă de neuitat, creată de un festival internațional al luminii și al artei media, în capitala Ucrainei. Posibilitățile uimitoare ale tehnologiilor avansate, transformă orașul într-o galerie de artă în aer liber, cu sculpturi colorate de lumină, instalații și proiecții. Artiștii media din diferite țări sunt invitați să transforme clădirea River Port din Piața Poshtova într-un ecran imens, cu proiecții video spectaculoase. Kyiv Lights Festival se aliniază faimoaselor festivaluri ale luminii, care se țin anual în multe capitale ale lumii, devenind o tradiție. Intrarea la festival este liberă.

__

1MINUTE PROJECTION MAPPING COMPETITION (JAPONIA)

http://1minute-pm.com

1minute Projection Mapping Competition este un eveniment internațional și unul dintre cele mai mari concursuri de video mapping din Asia. Competiția a început în 2012, iar de-al lungul timpului, au fost prezentate în cadrul ei numeroase lucrări de artă vizuală din întreaga lume.

1minute Projection Mapping Competition are două caracteristici unice. Una este durata conținutului, fiind cel mai scurt concurs de video mapping din lume, unde fiecare creator trebuie să demonstreze cât mai mult posibil – originalitate, tehnică vizuală, poveste atractivă și idee inovatoare – într-un film cu o durată de mai puțin de 2 minute. O altă caracteristică a acestui concurs este faptul că locul și tema sunt diferite în fiecare an, ceea ce reprezintă o provocare pentru creativii din întreaga lume, numărul lor crescând anual. 125 de participanți din 42 de țări și zone diferite s-au înscris la ultima competiție din Miyazaki, partea de sud a Japoniei.

__

ZSOLNAY LIGHT FESTIVAL (UNGARIA)

https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/en

În doar trei ani, Festivalul de Lumină Zsolnay din Pécs a devenit unul dintre cele mai atractive evenimente din Ungaria, în 2019 evenimentul urmând să se desfășoare între 27 și 30 iunie. Primul și unicul festival al luminii din Ungaria a fost un succes imens în 2018, bucurându-se de peste 75.000 de vizitatori. Și în 2019, evenimentul va combina organic elementele clasice ale unui festival al luminii cu producții de artă stradală, concerte, teatru și spectacole de circ contemporan.

Principala atracție a festivalului este concursul de video mapping Zsolnay Light Art Mapping Competition, unde vizitatorii se pot bucura de modele luminoase tridimensionale, care se mișcă pe fațada monumentală a Catedralei din oraș, creând o lume în care imaginația participanților este cel mai bun ghid, iar curiozitatea – cel mai bun partener de călătorie.

__

LUZ Y VANGUARDIAS (SPANIA)

https://luzyvanguardias.com

În fiecare an, în luna iunie, festivalul Luz y Vanguardias plasează orașul spaniol Salamanca pe scena artistică din întreaga lume, reunind un concurs internațional de video mapping și creațiile unor importanți artiști care folosesc lumina ca materie primă în lucrările lor.

Evenimentul pune în valoare străzile orașului și cele mai emblematice clădiri ale acestui Patrimoniu Mondial UNESCO prin intermediul proiecțiilor de lumini, transformate în lucrări de artă. Astfel, de-a lungul celor patru zile de festival, publicul poate învăța despre cele mai recente tendințe din zona artei vizuale, bucurându-se de istoria și moștenirea universală a orașului Salamanca dintr-o perspectivă total diferită.

Festivalul a fost organizat pentru prima dată în 2016 și a crescut semnificativ până în prezent. În 2018, spre exemplu, a reunit peste 366.000 de persoane și 38 de participanți de zece naționalități diferite.

__

iMapp Bucharest este organizat de Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

De-a lungul celor cinci ediții, iMapp Bucharest s-a bucurat de participarea în finală a unor echipe de artiști de excepție din: Canada, Spania, China, Mexic, Austria, Portugalia, Ucraina, Olanda, Italia, Ungaria, Japonia, Turcia, Germania, Muntenegru, Rusia, Belgia, Franța, Republica Cehă, Polonia și România.

Înaintea concursului de 3D video mapping, pe scena din Piața Constituției urcă, în fiecare an, artiști locali și internaționali de renume, care deschid oficial evenimentul prin concerte electrizante.

În anul 2016, iMapp Bucharest a fost nominalizat în categoria Live Event of the Year, la premiile AV Awards din Londra – renumita competiție internațională care își propune să recunoască și să recompenseze excelența în întreaga industrie audiovizuală, organizată de AV Magazine din Marea Britanie, revistă care de peste 40 de ani domină sectorul editorial audiovizual și este renumită atât în Europa, cât și în afara ei.

www.imapp.ro

https://www.facebook.com/iMappBucharest

 

 

iMapp Bucharest 2019 becomes

The International Video Mapping Competition – Winners League

8 teams compete in the 6th edition

 

Bucharest City Hall, through Creart – Center for Creation, Art and Tradition of Bucharest Municipality, organizes since 2014 iMapp Bucharest – one of the biggest international 3D video mapping competitions, that brings design, contemporary art and ab unforgettable show directly on the 23,000 square meters façade of the Parliament’s Palace (the second largest administrative building in the world), in Bucharest, Romania.

Throughout five editions, the festival brought together audiences of over 300,000 spectators and has become a reference subject for the international audiovisual industry specialists.

Starting this year, iMapp Bucharest becomes the International Video Mapping Competition – Winners League, inviting in the Capital, 0n 21st of September, some of the best video mapping artists in the world who are the winners of the last edition of these famous international festivals: Borealis (U.S.A.), Genius Loci Weimar (Germany), Kyiv Light Festival (Ukraine), 1minute projection mapping competition (Japan), as well as the winners of the 2019 edition of Zsolnay Light Festival (Hungary) and Luz y Vanguardias (Spain) who are about to be announced soon. These 6 teams will be joined by the winners of iMapp Bucharest 2018 edition – Jury Award and Public Award.

Thus, with the 6th edition, iMapp Bucharest becomes the binder of the video mapping scene across the world, creating, together with the 6 partner festivals, a community of those who have transformed video mapping into a form of emerging visual art, which at this moment enjoys a real success in various fields of activity. At the same time, through this collaboration arises an international platform that encourages artists to participate in many video mapping competitions and to present their work in as many corners of the world as possible. Starting this year, winning a prize at one of the international festivals of this genre, brings the video mapping artists closer to Winners League – iMapp Bucharest qualification.

The 8 artworks of the participants will be analysed, in the evening of the event, by a specialized jury, consisting of important representatives of the 6 partner festivals. At the end of the evening, they will decide the winner of the Jury Award and the public will be able to choose the winner of the Audience Award by voting via sms.

__

PARTNER FESTIVALS

__

BOREALIS (U.S.A.)

www.borealisfestivaloflight.com

BOREALIS – Festival of Light is a competition and exhibition of technology and light art that takes place each year, in October, in the South Lake Union neighborhood of Seattle, Washington, U.S.A. The festival is free to the public and features a unique combination of live music, street art performance, lighting art installations and multimedia video mapping, designed to transform landmark buildings and façades into a virtual reality extravaganza – an urban canvas for unconventional storytelling by artists from around the globe. Within the 4-day-long event, more than 120.000 people admired the artworks on site in 2018.

__

GENIUS LOCI WEIMAR FESTIVAL (GERMANY)

https://www.genius-loci-weimar.org

The international GENIUS LOCI WEIMAR Festival for audiovisual projections was launched in 2012 as part of the ”Weimar Summer” initiative. Optimally located in this city of poets, musicians and thinkers, as well as the birthplace of the Bauhaus movement, the festival has become an important cultural event for Thuringia and is now in its seventh edition. Throughout, the festival is distinguished by the interplay of a broad range of artistic genres, the event reuniting the widely appreciated façade projections, the Genius Loci LAB stage featuring up-and-coming artists, as well as music events and the light installations in public spaces.

The GENIUS LOCI WEIMAR Festival is the realisation of a concept that is unique worldwide, combining digital technology with artistic expression and historical heritage. Today, the festival represents an international platform in the field of video mapping, through the competition organized at each edition: annually three façades of heritage buildings are chosen, the artists who create artworks that transform these façades being selected after an open call.

__

KYIV LIGHTS FESTIVAL (UKRAINE)

https://www.kyivlights.com/en

KYIV LIGHTS FESTIVAL stands for three days of unforgettable atmosphere created by an international festival of light and media arts in the Ukrainian capital. The stunning possibilities of advanced technologies turn the city into an open-air art gallery with colourful light sculptures, installations, and projections. Media artists from different countries are invited to transform the River Port building on Poshtova square into a huge screen with spectacular video projections. The Kyiv Lights Festival follows the traditions of famous light festivals that are held annually in many capitals of the world. Admission is free to all festival venues.

__

1MINUTE PROJECTION MAPPING COMPETITION (JAPAN)

http://1minute-pm.com

1minute Projection Mapping Competition is an international competition and one of the biggest mapping contests in the Asian area. The ”1minute Projection Mapping Competition” started in 2012, many great artworks from different corners of world being presented during each edition.

This competition has two unique features. One is the length of content, being the shortest video mapping competition in the world, where each creator is expected to demonstrate originality, visual techniques, attractive stories and innovative ideas within a less than 2 minutes video-artwork.

Another feature of this competition is the fact that the venue and the theme are different each year, which represents a challenge for creative participants worldwide, the number of participants increasing annualy. 125 entries from 42 countries and different areas joined the last competition in Miyazaki, the southern part of Japan.

__

ZSOLNAY LIGHT FESTIVAL (HUNGARY)

https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/en

In mere three years, the Zsolnay Light Festival from Pécs has grown to become one of the most attractive events in Hungary. In 2019, the event will take place between 27th and 30th of June. Hungary’s first and still only light festival was a huge success in 2018, enjoying more than 75,000 visitors. Also this year the event will organically combine the world of light festivals with street art productions, concerts, theatre and contemporary-circus performances.

The main attraction of the festival is the Zsolnay Light Art Mapping Competition, where visitors can enjoy three-dimensional, moving light designs on the monumental façade of the Cathedral from the city, creating a world where the imagination of the public is the best guide and the curiosity – the best travel companion.

__

LUZ Y VANGUARDIAS (SPAIN)

https://luzyvanguardias.com

Every year in June, the festival Luz y Vanguardias places the Spanish city of Salamanca in the spotlight of the national and international art scene by bringing together an international video mapping contest and the creations of renowned artists that use the light as the raw material of their works. The event overlays the streets and the most emblematic buildings of this UNESCO World Heritage Site with art and light projections during four nights. Visitors and residents can walk around the city and learn about the latest artistic trends while enjoying the history and universal legacy of Salamanca from  a different angle. The festival was organized for the first time in 2016 and it has grown significantly every year. In 2018, the festival Luz y Vanguardias gathered more than 366,000 people and 38 participants from ten different nationalities.

__

iMapp Bucharest is organized by Bucharest City Hall, through Creart – Center for Creation, Art and Tradition of Bucharest Municipality.

Throughout five editions, the festival has enjoyed the participation of outstanding finalist teams from: Canada, Spain, China, Mexico, Austria, Portugal, Ukraine, the Netherlands, Italy, Hungary, Japan, Turkey, Germany, Montenegro, Russia, Belgium, France, Czech Republic, Poland and Romania.

Prior to the 3D video mapping competition, local and international renowned artists perform on the stage in Constituției Square, marking the offical opening of the event with electrifying concerts.

In 2016, iMapp Bucharest was nominated in the Live Event of the Year section of the AV Awards from London – a well-known international competition meant to recognize and award excellence across the audiovisual industry, organized by the AV Magazine from the UK, a publication that has been the authority in the field of audiovisual review for more than 40 years and enjoys recognition in Europe and beyond.

www.imapp.ro

https://www.facebook.com/iMappBucharest

 

7 mai 2019

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1718894154.5349 s