Acasă » Stiri » iMapp Bucharest 2019 – Liga Câștigătorilor

iMapp Bucharest 2019 – Liga Câștigătorilor

iMapp Bucharest 2019

Concursul Internațional de video mapping

Winners League (Liga Câștigătorilor)

Tema și echipele finaliste

 

Cu ocazia aniversării a 560 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului,  Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează pe 21 Septembrie 2019, în Piața Constituției, cea de-a VI-a ediție a evenimentului iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari concursuri internaționale de 3D video mapping.

Datorită recunoașterii internaționale, începând cu anul acesta, iMapp Bucharest devine Concursul Internațional de video mapping – Winners League (Liga Câștigătorilor), în urma unui parteneriat semnat cu 6 dintre cele mai importante festivaluri de video mapping din lume: Borealis (S.U.A.), Genius Loci Weimar (Germania), Kyiv Light Festival (Ucraina), 1minute projection mapping competition (Japonia), Zsolnay Light Festival (Ungaria) şi Luz y Vanguardias (Spania). Câștigătorii celor 6 festivaluri, precum şi câștigătorii Premiului Juriului și Premiului Publicului din cadrul ediției iMapp Bucharest 2018, se califică automat  în finala acestui an. Intrarea este liberă.

Facebook event: https://urlzs.com/6Shje

TEMA iMapp Bucharest 2019

Tema ediţiei de anul acesta punctează faptul că iMapp Bucharest evoluează într-o Ligă a  Câștigătorilor de video mapping din întreaga lume, aducând astfel împreună unele dintre cei mai importante festivaluri, artişti şi specialişti în domeniu de pretutindeni, făcând totodată referire şi la aniversarea a 30 de ani de la lansarea serviciului www (World Wide Web), precum şi a posibilităţilor nelimitate pe care acesta ni le-a adus, inclusiv cooperarea şi comunicarea fără graniţe.

O singură hartă. Călătorii diferite.

Descoperiţi lumea video mapping-ului la iMapp Bucharest!

(One Map. Different Journeys

Discover the Video Mapping World at iMapp Bucharest!)

Faţada Palatului Parlamentului din București va deveni pe 21 septembrie harta lumii de  video mapping, fiecare echipă finalistă prezentând propria sa cale de explorare a lumii şi a scenei internaţionale de video mapping.  Fiecare lucrare video va arăta felul în care descoperim aceeaşi lume prin experienţe diferite bazate pe culturile şi percepţiile noastre diferite. Harta lumii rămâne aceeaşi, dar se expandează cu milioanele de feluri în care vedem şi explorăm fiecare continent, regiune, ţară, oraş, colţ, privelişte, rută a lumii. Mai mult, în 2019, se împlinesc 30 de ani de la lansarea serviciului www (World Wide Web). Şi, din moment ce această viziune a conectivităţii universale a făcut posibilă comunicarea fără graniţe, ca de altfel şi călătoria către regiuni diferite şi explorarea culturilor diferite în mediul online şi offline, prima ediţie iMapp Bucharest sub noua denumire de Concurs Internațional de video mapping – Winners League (Liga Câștigătorilor) va face, de asemenea, referire la acest moment esenţial al istoriei noastre comune, care a schimbat cu adevărat lumea.

JURIUL iMapp Bucharest 2019

Pe 21 septembrie 2019 prestaţia celor 8 echipe finaliste va fi analizată de către un juriu internațional din care fac parte distinşi experţi şi reprezentanți de seamă ai artelor vizuale internaţionale (din domeniul artei, comunicării vizuale, media, film etc.) şi care reprezintă festivalurile partenere. Componenţa juriului va fi anunţată pe site (www.imapp.ro) pe 1 septembrie 2019.

De asemenea, publicul va avea posibilitatea şi în acest an să voteze echipa favorită prin SMS, concursul menţinându-şi şi în acest nou format componenta interactivă esenţială.

 

Faceţi cunoştinţă cu echipele finaliste de la iMapp Bucharest 2019!

1minute projection mapping competition (Japonia)

Câştigător: Antaless Visual Design

Alessio Cassaro, CEO-ul Antaless Visual Design lucrează în domeniul animaţiei grafice de mai bine de 10 ani, specializându-se de câţiva ani în video mapping. Specializarea a început ca un hobby, dar s-a îndrăgostit de acest domeniu şi a făcut o carieră din pasiunea sa. A creat vizualuri pentru multe spectacole şi concerte.

„După absolvire am lucrat în multe teatre ca tehnician de sunet, video sau lumini. Ulterior am lucrat pentru câteva companii de video mapping cunoscute în întreaga lume. În 2013 am fondat Antaless Visual Design din dorinţa de a împărtăşi emoţiile mele cu lumea artei vizuale. Am luat parte la numeroase concursuri internaționale și am câștigat câteva premii importante. Momentan îmi urmez cariera, sperând să-mi îmbunătăţesc practica şi să progresez în domeniu.”

Borealis (S.U.A.)

Câştigător – Premiul Publicului: George Berlin Studios

George Berlin Studios este o echipă câştigătoare a numeroase premii, care abordează o estetică unică şi un stil ieşit din comun. În calitate de geniu creator al studioului, George Berlin îşi conduce colegii prin lumea imaginaţiei de dragul creaţiei şi diseminării acesteia. George Berlin Studios invocă experienţe personalizate artistic pentru public, menite a fermeca, atrage şi încânta. Studioul îmbină lumină, culoare, imagine şi sunet, creând tapiserii animate 3D, care par a aduce la viață, spre delectarea mulţimilor, ţesături arhitecturale, printr-un spectacol nemaipomenit.

Genius Loci Weimar 2018 (Germania)

Câştigător: 404.Zero

404.Zero este un proiect artistic care a luat naștere din încercarea de a stabili o redefinire  a dogmelor şi valorilor convenţionale. În 2016, doi artişti şi-au unit forţele pentru a face proiecte care să provoace înţelesul clarităţii în ceea ce priveşte arta modernă generativă. Echipa 404.Zero a participat la festivaluri şi expoziţii în Rusia, Germania, Indonezia, SUA, Coreea de Sud, Japonia.

Kyiv Light Festival 2018 (Ucraina)

Câştigător: MØjØ STUDIO

MØjØ STUDIO este un duo creativ din Lisabona, Portugalia. „Noi creăm experienţe audio-vizuale cu ajutorul tehnologiei avansate, artei şi design-ului. Un amestec între a visa cu ochii deschiși, aritectură, călătorie în timp, detașare temporală şi nebunie disruptivă, o călătorie prin locurile ascunse ale gândirii colective.”

Luz y Vanguardias 2019 (Spania)

Câştigător: Marco Morgese

Marco Morgese lucrează din 2007 în domeniul artelor vizuale. Şi-a început cariera ca VJ în cluburi şi la evenimente. Din 2011, după ce a deprins abilitățile necesare, s-a decis să se dedice video mapping-ului şi generării de conţinut multimedia. El este inspirat de tot ce ochii lui pot vedea și de tot ce imaginația sa poate concepe. A absolvit în 2019 cursurile de New Art Technologies.

Zsolnay Light Festival 2019 (Ungaria)

Câştigător: Michele Pusceddu

Michele Pusceddu este un artist vizual, programator și performer născut în Cagliari, Italia. Absolvent din 2014 al Conservatorului din Cagliari, secția „Music and New Technologies”, Michele s-a specializat în grafică 3D motion, 3D în timp real şi video mapping. A colaborat cu numeroase companii specializate din acest sector, companii de teatru, producţii video şi live performance-uri. Din 2011 a început să se apropie tot mai mult de arta vizuală, iar din 2016 a început să participe la festivaluri de video mapping. A obţinut câteva premii importante, cum ar fi: locul al III-lea la GlowFestival Mapping din Ostuni (Italia), locul al II-lea la Pescara Mapping și locul al II-lea la Festival of Lights Berlin. La mijlocul anului 2017, a intrat în echipa Antaless Visual Design şi, împreună cu Alessio Cassaro, a câştigat alte câteva premii importante, cum ar fi al II-lea loc la Artvision Contest 2017 din Moscova și premiul I la „1 minute projection mapping comptition” din Japonia. La mijlocul anului 2018 a părăsit echipa, continuându-şi cariera pe cont propriu, participând şi câştigând premii la importante festivaluri de video mapping din întreaga lume.

iMapp Bucharest 2018 (România)

Câştigător – Premiul Juriului: René şi Andrzej

René Te Riele şi Andrzej Krawczyk sunt doi motion graphic designeri din Olanda, respectiv Polonia. „Ca echipă ne-am specializat în projection mapping şi am câștigat mai multe premii în domeniu. Ne concentrăm pe idei puternice din punct de vedere conceptual şi care sunt plăcute din punct de vedere vizual.” În 2018 cei doi artişti video mapping au câştigat Premiul Juriului în concursul iMapp bucharest, pentru studioul Vision Impossible din Amsterdam. Anul aceasta, s-au decis să intre în competiție pe cont propriu.

Câştigător – Premiul Publicului: Mindscape Studio

Mindscape Studio e un studio multimedia şi de tehnologie creativă specializat pe video mapping, design de evenimente şi instalaţii interactive. Rezultatul muncii lor le-a adus premii la festivaluri şi evenimente internaționale, cum ar fi: Premiul Publicului la iMapp Bucharest 2018, locul I la Festivalul Spotlight 2018, premiul pentru cel mai bun Mapping Experimental şi cel mai bun VJ la Premiile Artistului Vizual 2018, Premiul Publicului la iMapp Bucharest 2015 (alături de MotionLab Studio din Bucureşti). Oamenii din spatele Mindscape Studio încearcă întotdeauna să-şi depăşească limitele, reuşind imposibilul. Directorii lor de imagine, motion graphic designerii şi specialiştii în tehnologie vor găsi întotdeauna o cale să împlinească visele tuturor. Toate acestea în numele dragostei pentru imagine, culoare, vibraţie şi bineînţeles tehnologie de ultimă generaţie.

Având în vedere evoluția concursului de video mapping într-o Ligă a Câștigătorilor din întreaga lume, cele 8 echipe prezentate mai sus, câștigătoare ale unor festivaluri internaționale de profil, sunt singurele echipe finaliste participante la iMapp Bucharest 2019; nu vor avea loc open call-uri, având în vedere noul statut al evenimentului – Winners League.

Echipele finaliste vor crea animații 3D video mapping cu durata de 4 minute, încercând să impresioneze cu lucrările lor video, proiectate pe fațada Palatului Parlamentului, pe 21 Septembrie 2019.

Urmăriți-ne pe:

www.imapp.ro

www.facebook.com/iMappBucharest

 

English version: https://urlzs.com/1eu3z

 

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1718895112.4919 s