Acasă » Stiri » Imagini ale feminității, artiste recunoscute și tinere valori la expoziția ,,Girls, girls, girls” găzduită la Galeria creart!

Imagini ale feminității, artiste recunoscute și tinere valori la expoziția ,,Girls, girls, girls” găzduită la Galeria creart!

EPSON MFP imagePrimăria Municipiului Bucureşti, prin creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, va organiza o expoziţie cu titlul „Girls, Girls, Girls”, care se va desfășura în perioada 24 februarie – 20 martie 2014, la Galeria creart, situată în sediul creart, din Piața Lahovari, nr. 7.

În cadrul acestei expoziţii, creart oferă ocazia unor tinere artiste proaspăt absolvente să-și prezinte lucrările. Emanuela Voinescu, Florina Oprescu, Adriana Falub au absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti, departamentul Grafică (din 2013) iar, în prezent, sunt studente la master. Lucrările lor sunt o proiecție a feminității fără a fi, însă, intrusiv-feministe și fără a urma un program precis. Acestea pot fi considerate o oglindă a persoanei lor și reflectă modalitatea în care artistele se văd pe ele însele. În cadrul expoziției ,,Girls, girls, girls” vor mai expune și trei artiste cu experienţă: Amalia Dulhan, Mihaela Paraschivu şi Stela Lie. Aceasta din urmă afirmă despre operele celor trei că sunt ,,Nu neapărat feministe dar mai clar, mai asumat feminine, subtil provocatoare, uneori mai triste, melancolice. Lucrările noastre sunt mai mult pe hârtie, modeste, poate perisabile. Dar şi tridimensionale pentru că nu stiu de ce, încercăm să ieşim din „tablou”, să ocupăm spaţiul, să-l locuim.”

Conf. Univ. UNA Bucureşti Stela Lie, care este și curatorul expoziției, a gândit totul ca o instalație, ca un spațiu de întâlnire al celor șase artiste invitate, pe care publicul pasionat de acest gen de manifestații culturale le poate cunoaște și-și poate confrunta propria viziune asupra feminității cu cea a artistelor.

Vernisajul expoziție va avea loc în data de 24 februarie, de la ora 18:00, la sediul creart din Piața Al. Lahovari, nr. 7. Expoziția va putea fi vizitată zilnic, în perioada 24 februarie – 20 martie, în intervalul orar 10:00 – 18:00.

Add your comment

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1716071091.7119 s