Acasă » Stiri » Grădina cu Filme se redeschide în Piața Alexandru Lahovari nr. 7!

Grădina cu Filme se redeschide în Piața Alexandru Lahovari nr. 7!

Vineri, 4 iunie 2021, CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București redeschide Grădina cu Filme – Cinema & More, unul dintre spațiile alternative ale hub-ului cultural din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, printr-un concert al trupei byron!

Grădina cu Filme – Cinema & More a reușit să se impună, de-a lungul celor șapte ediții, drept una dintre cele mai apreciate locații culturale estivale din centrul Bucureștiului, propunându-și să recreeze atmosfera grădinilor de vară într-un spațiu dedicat artei cinematografice, teatrului, muzicii și dezbaterilor culturale.

Înainte de toate, Grădina cu Filme este un spațiu de promovare a producțiilor cinematografice în cele mai diverse forme, prin serile speciale dedicate filmului românesc și filmului european – programe care au devenit deja o tradiție pentru publicul cinefil din București, alături de serile filmului de dans și serile filmelor internaționale premiate.

Ediția a opta va avea loc între 4 iunie și 3 octombrie 2021, de marți până duminică, și va continua două dintre cele mai cunoscute programe: Seara Filmului Românesc, cu dezbateri din lumea cinematografiei autohtone și un program curatoriat de Ileana Bîrsan și Seara Filmului European, continuând colaborarea cu institute culturale și ambasade din România. Grație acestor parteneriate, Grădina cu Filme aduce în prim plan perspective culturale și cinematografice unice. Tot în parteneriat cu institute culturale și ambasade se va desfășura și proiectul Seara Filmului de Dans, dedicat în această ediție unor coregrafe care au marcat scena performativă internațională: Martha Graham, Sasha Waltz, Noa Wertheim (Vertigo), Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas). Nu vor lipsi nici filmele internaționale premiate la cele mai importante festivaluri și evenimente de specialitate.

Ca în anii precedenți, programul actualei ediții va fi completat de concerte acustice, spectacole de teatru, improvizație și stand-up comedy, astfel încât publicul bucureștean să se poată bucura de activități culturale de diverse tipuri în spațiul outdoor Grădina cu Filme – Cinema & More. O noutate a acestui sezon vor fi două open call-uri, unul dedicat spectacolelor de teatru independente (luna iulie) și un alt open call dedicat trupelor muzicale aflate la început de drum, programul desfășurându-se sub genericul „New Band in Town” (luna august).

Pentru că Seara Filmului Românesc constituie un reper în programul Grădinii cu Filme, publicul va fi invitat pe 5 iunie, de la ora 21:00, la proiecția filmului „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc“, în regia lui Radu Jude, care a câștigat premiul „Ursul de Aur” pentru cel mai bun film în cadrul celei de-a 71-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. După proiecție, regizorul Radu Jude va purta o conversație cu spectatorii, moderată de criticul de film Ileana Bîrsan. Cel de-al doilea film al ediției se înscrie în categoria Serii Filmului European, aducând publicului multipremiata producție „Încă un rând”/”Another Round”, în regia lui Thomas Vinterberg, cu Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen etc.

Tot în luna iunie, Grădina cu Filme – Cinema & More va fi partener al Festivalului Cinefemina și va găzdui toate proiecțiile din cadrul acestei prime ediții. Cinefemina este un omagiu adus femeilor din industria cinematografică (regizoare, scenariste, producătoare) care au contribuit prin munca lor la transformarea industriei într-un loc care promovează egalitatea de gen. Festivalul este realizat cu participarea a 9 membri EUNIC (Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Delegația Valonia – Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Goethe, Institutul Polonez) și va aduce în prim plan 8 creații cinematografice.

Nu în ultimul rând, Grădina cu Filme face parte, în acest an, din programul Romanian Design Week, printr-un eveniment conex dedicat fashion designer-ului Bianca Popp, prezentă în spațiul din Lahovari în cadrul unui artist talk și al unui fashion-show performance care îmbină designul vestimentar cu lumea teatrului.

__

Programul și regulamentul Grădinii cu Filme – Cinema & More sunt disponibile accesând website-ul CREART.

*Bilete/rezervări – pe pagina https://eventbook.ro/hall/gradina-cu-filme și la casa de bilete CREART din Piața Alexandru Lahovari nr. 7.

,,Grădina cu Filme – Cinema & More” este un proiect al Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – CREART, serviciu public aflat în subordinea Primăriei Capitalei.

__

*Vă rugăm să consultați Regulamentul Grădinii cu Filme – Cinema & More înainte de a achiziționa/rezerva bilete: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/

Pagina de Facebook: www.facebook.com/gradinacufilme

Pagina de Instagram: www.instagram.com/gradina.cu.filme

__

Vă rugăm să țineți cont de faptul că, în conformitate cu normele în vigoare, accesul în Grădina cu Filme – Cinema & More este permis doar persoanelor care:

  • prezintă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;
  • prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol. Regulamentul va fi actualizat de îndată ce se vor modifica măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

__

Spațiu susținut de FLOORS4YOU și VETEDY GROUP.

 

 

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1719203308.6607 s