Acasă » Noutati » Grădina cu Filme – program IULIE 2023

Grădina cu Filme – program IULIE 2023

Grădina cu Filme – Cinema & More

– proiect CREART aflat la cea de-a 10-a ediție –

8 iunie – 17 septembrie 2023 / Piața Alexandru Lahovari nr. 7


BILETE


Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, a redeschis Grădina cu Filme – Cinema & More din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7. Spațiul propune și în cel de-al 10-lea sezon un program artistic diversificat: proiecții de filme, concerte acustice, spectacole și mult așteptatele sesiuni Q&A cu personalități din industria cinematografică din România, din cadrul programului Seara Filmului Românesc.


Grădina cu Filme, proiect demarat în anul 2014 de CREART, este unul dintre spațiile unice ale Municipalității, care, alături de Teatrelli și de Galeria CREART, reprezintă un hub cultural central al orașului.


Grădina cu Filme s-a impus, de-a lungul celor nouă ediții, drept una dintre cele mai apreciate destinații culturale estivale din centrul Bucureștiului, recreând atmosfera grădinilor de vară dintr-o perspectivă contemporană, printr-un program dedicat artei cinematografice, artei urbane, muzicii, dezbaterilor culturale și artelor spectacolului.


Înainte de toate, Grădina cu Filme – Cinema & More este un spațiu de promovare a producțiilor cinematografice în cele mai diverse forme, prin serile speciale dedicate filmului românesc, program care a devenit deja o tradiție pentru publicul cinefil din București, precum și prin serile dedicate filmelor internaționale și europene.


Seara Filmului Românesc

A doua lună din cea de-a 10-a ediție #GradinacuFilme continuă cu succes unul dintre cele mai cunoscute programe: Seara Filmului Românesc – un reper în programul spațiului, cu dezbateri din lumea cinematografiei autohtone și un program curatoriat de Ileana Bîrsan.

Publicul este invitat să descopere filme românești, alături de criticul de film Ileana Bîrsan, care va susține după fiecare proiecție o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizori, actori, producători sau protagoniști de renume din industria cinematografică românească, implicați în producția peliculelor difuzate în seara respectivă. În luna iulie, publicul va putea viziona filmele „Taximetriști” (în regia lui Bogdan Theodor Olteanu) – difuzat pe 6 iulie, È pericoloso sporgersi (în regia lui Nae Caranfil) – difuzat pe 13 iulie, „Oameni de treabă” (în regia lui Paul Negoescu) – difuzat pe 20 iulie și „Tigru” (în regia lui Andrei Tănase) – difuzat pe 27 iulie, de la ora 21:00.


Seara Filmului Internațional

Programul Grădinii este completat de Seara Filmului Internațional, care reunește, în luna iulie, titlurile „Bullet Train” (în regia lui David Leitch) – difuzat pe 1 iulie, „Amsterdam” (în regia lui David O. Russell) – difuzat pe 7 iulie, „West Side Story” (în regia lui Steven Spielberg) – difuzat pe 15 iulie, „The Kid Who Would Be King” (în regia lui Joe Cornish) – difuzat pe 21 iulie, „Don’t Worry Darling” (regizat de Olivia Wilde) – difuzat pe 28 iulie, și „Uncharted” (în regia lui Ruben Fleischer) – difuzat pe 30 iulie,de la ora 21:00.

Pe 8 iulie va fi proiectat filmul de animație/muzical „Lyle, Lyle, Crocodile” (regizat de Josh Gordon & Will Speck, subtitrat în limba română), iar pe 16 iulie – filmul de animație „Mummies” (în regia lui Juan Jesús García Galocha, dublat în limba română), de la ora 21:00.


Seara Filmului European 

Programul Seara Filmului European cuprinde, în luna iulie, filmele „L’ultima Notte Di Amore” (regizat de Andrea di Stefano) – difuzat pe 9 iulie și Les Goûts et les couleurs(regizat de Michel Leclerc) – difuzat pe 29 iulie, de la ora 21:00.


Proiecție specială ,,FALCON LAKE” și sesiune Q&A

Duminică, 23 iulie, de la ora 21:00, vă invităm la proiecția specială ,,FALCON LAKE”, în regia Charlotte Le Bon (2022), cu Joseph Engel, Monia Chokri, Arthur Igual, Karine Gonthier-Hyndman, Sara Montpetit. Proiecția va urmată de o sesiune de Q&A, alături de psih. Silvia Ciubotaru (Guță), coordonatoarea proiectului In a Relationship, un proiect de psihoeducație pentru adolescenți, cu focus pe sănătatea relațiilor romantice și evitarea abuzurilor relaționale. Mai multe detalii pe https://inarelationship.ro. „Sesiunea de Q&A va porni de la film și curiozitățile sau feedback-ul publicului. Ne propunem să avem o discuție lejeră în răcoarea serii despre cum evoluează identitatea oamenilor odată cu primele iubiri. Adesea, ele sunt închise în amintirile despre o vacanță de vară îndepărtată, dar revizitarea lor poate să aducă multe răspunsuri despre felul în care oamenii trăiesc și înțeleg să iubească, chiar și la mulți ani distanță de adolescență.”


Concerte și spectacole

▪️ Pe 2 iulie, de la ora 20:30, în Grădina cu Filme are loc concertul „Șansonete și șuete” cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și acordeonistul Fernando Mihalache, concert care face parte din Turneul Național Flautul Fermecat, ajuns anul acesta la cea de-a XII-a ediție.

▪️ Pe 14 iulie, de la ora 21:00, vă invităm la spectacolul de muzică și poezie „ȘAPTE”, cu actrița Theodora Stanciu și soprana Arlinda Morava, alături de Arte Qvintet.

▪️ Pe 22 iulie, de la ora 21:00, are loc concertul de lansare a noului album al trupei iarba Fiarelor, numit ,,Slobod”.


Facebookhttp://www.facebook.com/gradinacufilme

Instagramhttp://www.instagram.com/gradina.cu.filme


Bilete disponibile pe Eventbook.ro și la Agenția de bilete CREART din Piața Alexandru Lahovari nr. 7 (în intervalul orarului de funcționare Joi – Vineri 14:00 – 20:00, Sâmbătă – Duminică 17:00 – 20:00).


Consultă AICI regulamentul de participare.


 

Spațiu susținut de: Floors4You, Vetedy Group

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713325846.809 s