Acasă » Noutati » Grădina cu Filme – program AUGUST 2023

Grădina cu Filme – program AUGUST 2023

Grădina cu Filme – Cinema & More

– proiect CREART aflat la cea de-a 10-a ediție –

8 iunie – 17 septembrie 2023 / Piața Alexandru Lahovari nr. 7


BILETE


Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, a redeschis Grădina cu Filme – Cinema & More din Piața Alexandru Lahovari, nr. 7. Spațiul propune și în cel de-al 10-lea sezon un program artistic diversificat: proiecții de filme, concerte acustice, spectacole și mult așteptatele sesiuni Q&A cu personalități din industria cinematografică din România, din cadrul programului Seara Filmului Românesc.


Grădina cu Filme, proiect demarat în anul 2014 de CREART, este unul dintre spațiile unice ale Municipalității, care, alături de Teatrelli și de Galeria CREART, reprezintă un hub cultural central al orașului.


Grădina cu Filme s-a impus, de-a lungul celor nouă ediții, drept una dintre cele mai apreciate destinații culturale estivale din centrul Bucureștiului, recreând atmosfera grădinilor de vară dintr-o perspectivă contemporană, printr-un program dedicat artei cinematografice, artei urbane, muzicii, dezbaterilor culturale și artelor spectacolului.


Înainte de toate, Grădina cu Filme – Cinema & More este un spațiu de promovare a producțiilor cinematografice în cele mai diverse forme, prin serile speciale dedicate filmului românesc, program care a devenit deja o tradiție pentru publicul cinefil din București, precum și prin serile dedicate filmelor internaționale și europene.


Seara Filmului Românesc

A treia lună din cea de-a 10-a ediție #GradinacuFilme continuă cu succes unul dintre cele mai cunoscute programe: Seara Filmului Românesc – un reper în programul spațiului, cu dezbateri din lumea cinematografiei autohtone și un program curatoriat de Ileana Bîrsan.

Publicul este invitat să descopere filme românești, alături de criticul de film Ileana Bîrsan, care va susține după fiecare proiecție o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizori, actori, producători sau protagoniști de renume din industria cinematografică românească, implicați în producția peliculelor difuzate în seara respectivă. În luna august, publicul va putea viziona filmele „CAZUL INGINERULUI URSU” (regia: Liviu Tofan și Șerban Georgescu) – difuzat pe 3 august„Marocco” (regia: Emanuel Pârvu) – difuzat pe 10 august, SCURTMETRAJE DE LA TIFF – difuzate pe 17 august, SCURTMETRAJE ROMÂNEȘTI DESPRE COPII – difuzate pe 24 august și „Topografia hazardului” (regia: Eva Pervolovici) – difuzat pe 26 august, de la ora 21:00.


Seara Filmului Internațional

Programul Grădinii este completat de Seara Filmului Internațional, care reunește, în luna august, titlurile „Late Night” (regia: Nisha Ganatra) – difuzat pe 11 august„Blinded by the Light” (regia: Gurinder Chadha) – difuzat pe 13 august, „See How They Run” (regia: Tom George) – difuzat pe 19 august, „Black Adam” (regia: Jaume Collet-Serra) – difuzat pe 20 august„Where The Crawdads Sing” (regia: Olivia Newman) – difuzat pe 25 august, de la ora 21:00. Pe 6 august va fi proiectat filmul de animație „Turning Red” (regizat de Domee Shi, dublat în limba română), de la ora 21:00.


Seara Filmului European 

În cadrul programului Seara Filmului European vom difuza, în parteneriat cu Institutul Francez, pe 12 august, de la ora 21:00, filmul ,,Les 2 Alfred” (regia: Bruno Podalydès).


Concerte și spectacole

➡️ Pe 18 august, de la ora 20:30, în Grădina cu Filme are loc concertul „Maria lu’ Tănase”, cu Marius Mihalache (țambal), Arabela Nicolau (voce), Lorin Mihalache (tobe) și Nicolae Băran (bas).

➡️ Pe 27 august, de la ora 21:00, vă invităm la spectacolul „Work in Progress”, cu Eva Danciu, Mariana Gavriciuc.

➡️ Pe 31 august – Ziua Limbii Române, de la ora 20:00, ne vedem la recitalul poetei și prozatoarei Nora Iuga, care va fi urmat de proiecția documentarului „De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin”, regizat de Carla Teaha. Moderator: Dan Mircea Cipariu.

 


Facebookhttp://www.facebook.com/gradinacufilme

Instagramhttp://www.instagram.com/gradina.cu.filme


Bilete disponibile pe Eventbook.ro și la Agenția de bilete CREART din Piața Alexandru Lahovari nr. 7 (în intervalul orarului de funcționare Joi – Vineri 14:00 – 20:00, Sâmbătă – Duminică 17:00 – 20:00).


Consultă AICI regulamentul de participare.

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1713540541.6068 s