Acasă » Stiri » Grădina cu Filme – Cinema & More 2022 – program iunie

Grădina cu Filme – Cinema & More 2022 – program iunie

Pe 2 iunie se redeschide Grădina cu Filme – Cinema & More

din Piața Alexandru Lahovari nr.7!

-BILETE-


Primăria Capitalei prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, redeschide, în data de 2 iunie 2022, Grădina cu Filme – Cinema & More din Piața Alexandru Lahovari nr. 7, spațiu care propune un program artistic diversificat în cel de-al nouălea sezon: proiecții de filme, concerte acustice (Partizan, Maria Răducanu, Jazú, Bogdan Simion & Lăutarii de mătase), sesiuni Q&A cu personalități din industria cinematografică din România, spectacole de teatru și show-uri de stand-up comedy.


Grădina cu Filme – Cinema & More este un proiect care a reușit să se impună, de-a lungul celor opt ediții, drept una dintre cele mai apreciate locații culturale estivale din centrul Bucureștiului, recreând atmosfera grădinilor de vară într-un spațiu dedicat artei cinematografice, teatrului, muzicii și dezbaterilor culturale.


Înainte de toate, Grădina cu Filme este un spațiu de promovare a producțiilor cinematografice în cele mai diverse forme, prin serile speciale dedicate filmului românesc și filmului european – programe care au devenit deja o tradiție pentru publicul cinefil din București, precum și prin serile dedicate filmelor internaționale.


PROIECȚII DE FILM

Cea de-a noua ediție #GradinacuFilme se desfășoară în perioada 2 iunie – 2 octombrie 2022, de joi până duminică, și continuă cu succes două dintre cele mai cunoscute programe: Seara Filmului Românesc – deja un reper în programul spațiului, cu dezbateri din lumea cinematografiei autohtone și un program curatoriat de Ileana Bîrsan și Seara Filmului European, prin care aduce în prim plan perspective culturale și cinematografice unice, în parteneriat cu institute culturale și ambasade din România.

Publicul este invitat să descopere și în anul 2022 filme românești, alături de criticul de film Ileana Bîrsan, care va susține după fiecare proiecție o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizori, actori, producători sau protagoniști de renume din industria cinematografică românească, implicați în producția peliculelor difuzate în seara respectivă.

Joi, 2 iunie, de la ora 21:00, filmul documentar ,,#newTogether – gânduri despre un nou împreună”, în regia lui Carmen-Lidia Vidu, va deschide seria proiecțiilor din cadrul programului Seara Filmului European. Filmul, proiectat în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac București, invită prietenii Grădinii cu Filme la o sesiune Q&A moderată de Andrei Popov. Filmul Haita noastră”/,, Külön falka (Ungaria, 2021) va fi proiectat pe 16 iunie, de la ora 21:00, iar Gustul foamei”/,,Smagen af sult (Danemarca-Suedia, 2021) va fi proiectat, în parteneriat cu Ambasada Regatului Danemarcei în România, pe 17 iunie, de la ora 21:00.

Programul este completat de Seara Filmului Internațional, care reunește, în prima lună, titlurile Nomadland” – 5 iunie, Dune” – 11 iunie, King Richard” – 12 iunie, ,,Cruella” – 23 iunie și Coco avant Chanel” – 25 iunie, de la ora 21:00.


CONCERTE ACUSTICE

Programul Grădinii cu Filme va oferi și în acest an un mix muzical, din punct de vedere al stilurilor abordate. Pe 3 iunie, trupa Partizan aduce în Grădină rock, industrial, post punk românesc, iar pe 10 iunie, Maria Răducanu ne oferă-n dar, de Ziua Națională a Portugaliei – concertul ,,DOR DE FADO”. În data de 18 iunie, trupa Jazú încântă publicul cu influențe din funk, soul și bossa nova, iar pe 24 iunie – de Ziua Universală a Iei, la concertul Bogdan Simion & Lăutarii de mătase, cântecele culese din toată țara și măiestria instrumentiștilor creează un adevărat cadru de celebrare a #IEI!


TEATRU ȘI STAND-UP COMEDY

Spectacolele de teatru în aer liber nu vor lipsi nici în acest an. În programul lunii iunie se regăsește spectacolul „Scrisori de dragoste”, o producție Teatrelli/CREART, în regia lui Mircea Cornișteanu, cu Cerasela Iosifescu și Claudiu Bleonț, pusă în scenă pe 19 iunie, de la ora 21:00.

An de an, atmosfera relaxantă din Grădină este întreținută de cunoscuți comedianți care aduc pe scenă frânturi amuzante din viața de zi cu zi. Pe 4 iunie, de la ora 20:30, umorul este garantat de Bogdan Mălăele și Victor Băra, care promit un show dinamic și senzațional.


Astfel, vara aceasta, Grădina cu Filme – Cinema & More devine, pe rând, un cinematograf în aer liber, o ,,sală” de concerte acustice unde vor cânta unii dintre cei mai îndrăgiți artiști, un club de comedie prin spectacolele de stand-up comedy și un teatru de vară.


Consultă AICI regulamentul de participare.

Detalii și program pe: https://www.creart.ro/gradina-cu-filme-cinema/

Bilete pe Eventbook.ro (https://eventbook.ro/program/gradina-cu-filme) sau la Casa de bilete CREART din Piața Alexandru Lahovari nr. 7 (Luni-Vineri 14:00-19:00, Sâmbătă – Duminică 16:00-19:00)

Facebookhttp://www.facebook.com/gradinacufilme

Instagramhttp://www.instagram.com/gradina.cu.filme

__

Spațiu susținut de FLOORS4YOU și VETEDY GROUP.

 

Cine ne iubește



Citește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1718824769.3491 s