Acasă » Stiri » Formulare și procedură înscriere la Festivalul Internațional de Folclor și la Festivalul Iei – IEsc 2019

Formulare și procedură înscriere la Festivalul Internațional de Folclor și la Festivalul Iei – IEsc 2019

Regulament de înscriere expozanți

Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”

Ediția 2019

 

Prezentul document oferă informații și instrucțiuni persoanelor care doresc să se înscrie la „Festivalul Internațional de Folclor” în calitate de expozant.

I. Informații eveniment:

Locație: Parcul Izvor

Perioadă: 21 – 23 Iunie 2019

Perioadă de înscriere a dosarelor: 24 aprilie – 17 mai 2019

Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”, ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediție, aduce tradiția autentică în mediul urban prin muzică, dans și artă populară, promovând frumusețea și unicitatea fiecărei națiuni, în contextul globalizării și al păstrării identității socio-culturale. Festivalul redă identitatea satului în spațiul urban și integrează tradiția autentică în marele circuit cultural european, bucurându-se de recunoaștere națională și internațională ca parte a rețelei CIOFF – Consiliul Internațional al Organizațiilor de Festivaluri de Folclor și Cultură Tradițională. Din programul festivalului fac parte: parada costumelor populare, spectacole tradiționale de muzică și dans, târg de meșteșuguri și produse autohtone, zonă gastronomică, cântece și jocuri interpretate de copii, demonstrații de artă meșteșugărească.

Festivalul IEsc – urban, contemporan, românesc (zonă dedicată folclorului reinterpretat în cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”)

În cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București” va avea loc anul acesta evenimentul dedicat Zilei Universale a IeiIEsc, un festival urban, contemporan, românesc, ajuns la cea de-a V-a ediție, ce aduce în centrul atenției promovarea și celebrarea iei, această superbă piesă din portul popular, care a devenit brand de țară și o permanentă sursă de inspirație în varii domenii. În cadrul Festivalului Internațional de Folclor, IEsc va prezenta cum reușesc elementele tradiționale românești să se integreaze în contemporan, printr-o serie de activități artistice, care îmbină latura tradițională cu cea modernă: concerte de folclor reinterpretat, bazar cu ii și accesorii moderne inspirate din folclor, studiouri foto profesionale, colțuri de make-up și hairstyling, proiecție de film românesc, ateliere de creație dedicate motivelor tradiționale și o zonă gastronomică și de relaxare.

II. Detalii despre înscriere

 

 1. Pentru Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”:

Persoanele care se pot înscrie la Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București” pot fi atât persoane fizice, cât și entități juridice, de exemplu: SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociații, Organizații Neguvernamentale.

Pentru participarea în cadrul Festivalului Internațional de Folclor, organizatorul va pune la dispoziție spații de tip căsuțe pentru comercianți. Acestea pot acomoda comercianți pentru categoriile:

a) Produse alimentare:

A1a – Produse alimentare preparate în locația târgului

A2a – Produse alimentare preparate în afara locației târgului

A3a – Stand de cafea și băuturi

A4a – Agricultori

 

b) Produse nealimentare:

B1 – Produse realizate de meșteșugari populari

B2 – Produse realizate de artiști plastici

B3 – Produse handmade

B4 – Produse naturale de îngrijire personală

 

 1. Pentru zona de folclor reinterpretat – Festivalul IEsc – urban, contemporan, românesc:

a) Produse alimentare:

Pentru participarea în cadrul zonei de folclor reinterpretat – Festivalul IEsc din cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”, pentru produsele alimentare, Organizatorul a pregătit spații dedicate van-urilor/rulotelor, pentru categoriile:

A1b – Produse alimentare preparate în locația târgului

A2b – Produse alimentare preparate în afara locației târgului

A3b – Stand de cafea și băuturi

 

b) Produse nealimentare:

Pentru zona de folclor reinterpretat – Festivalul IEsc din cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”, Organizatorul va pune la dispoziție standuri tip căruțe, pentru categoriile:

B1 – Produse realizate de meșteșugari populari

B2 – Produse realizate de artiști plastici

B3 – Produse handmade

B4 – Produse naturale de îngrijire personală

 

Organizatorul își rezervă dreptul de a selecta pentru această categorie doar dintre expozanții admiși pentru Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”, aleși de Comisia de Analiză și Selecție. În acest fel, organizatorul oferă expozanților selectați șansa de a expune în două zone distincte din cadrul festivalului. Participarea în zona de bazar din cadrul IEsc NU percepe costuri suplimentare.

Persoanele care se  înscriu în calitate de expozant la Festivalul Internațional de Folclor – „Muzici și Tradiții în București” și își doresc să expună produse și în cadrul zonei dedicate folclorului reinterpretat, respectiv în cadrul Festivalului IEsc, trebuie să își declare intenția în formularul de înscriere, bifând caseta „Îmi doresc să expun produsele și în cadrul IEsc”, de la pagina 3 a formularului pentru categoria produse nealimentare.

Expozantul trebuie să aibă în vedere un stoc suficient de produse, care să acopere atât un spațiul tip căsuță din zona Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”, cât și un stand tip căruță din zona Festivalului IEsc.

 

III. Condiții obligatorii de înscriere:

 • Entitățile juridice: SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociații, Organizații Neguvernamentale care doresc să se înscrie la „Festivalul Internațional de Folclor”, trebuie să fie înregistrate la Registrul Comerțului de cel puțin 6 luni. De asemenea, entitățile juridice trebuie ca în ultimele 6 luni să fie înregistrate ca fiind active în domeniul comercial pe care doresc să-l desfășoare în cadrul evenimentului.
 • Pentru toate categoriile de produse alimentare este obligatoriu ca expozanții să fi participat la cel puțin două evenimente out-door (în aer liber), criteriu exemplificat prin fotografii, dar și prin descrierea acestor participări în formularul de înscriere.
 • Expozanții care doresc să participe la „Festivalul Internațional de Folclor” (atât la categoriile alimentare cât și nealimentare) sunt obligați să folosească materiale biodegradabile pentru vânzarea produselor comercializate (pungi biodegradabile).
 • Înscrierea se realizează prin completarea formularului de înscriere corespunzător categoriilor vizate și transmiterea tuturor documentelor solicitate de către Organizator. Alte solicitări scrise, fără prezența formularului, conduc la ineligibilitatea solicitantului de a intra în procesul de înscriere și selecție.

 

Solicitanții trebuie să anexeze formularului de înscriere următoarele documente:

Pentru SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociații și ONG-uri:

 • Copie a cărții de identitate a administratorului/președintelui;
 • Certificat de Înregistrare Fiscală (CUI);
 • Certificat Constatator din care să rezulte obiectul principal de activitate care să coincidă cu specificul de activitate ce urmează să fie desfășurată în cadrul evenimentului, dar și codul CAEN de comercializare a produselor prin standuri piețe și chioșcuri (pentru produse alimentare codul CAEN 4781, iar pentru produse nealimentare codul CAEN 4789);
 • Documentul de Înregistrare emis de către Direcția de Sănătate Veterinară ce trebuie să fie în conformitate cu activitatea pe care urmează să o desfășoare în cadrul evenimentului (pentru toate produsele alimentare)
 • Certificate de calitate/garanție și buletine de analiză ale produselor (pentru toate categoriile de produse alimentare);
 • Minim 5 și maxim 10 fotografii ale produselor;
 • Minim 5 fotografii ale standului de la un eveniment anterior;
 • Minim 5 și maxim 10 fotografii ale locului /atelierului/laboratorului de producție;
 • Statutul Asociației/ ONG-ului (unde este cazul);
 • O declarație prin care să fie prezentat modul în care prezența Asociației/ONG-ului este benefică misiunii și cauzei susțiunite de aceasta (conform statutului).

Pentru Persoane Fizice:

 • Copie a cărții de identitate;
 • Carnet de meșteșugar / Diplomă care să ateste studii în arte plastice (pentru produse nealimentare);
 • Atestat de producător (pentru produse alimentare)*;
 • Minim 5 și maxim 10 fotografii ale produselor;
 • Minim 5 fotografii ale standului de la un eveniment anterior;
 • Minim 5 și maxim 10 fotografii ale locului /atelierului/laboratorului de producție;

* Atenție!! Persoanelor fizice care doresc să participe cu produse alimentare prezentând în dosarul de înscriere un Atestat de producător, le va fi permisă înscrierea doar cu alimente primare produse în gospodăria proprie. Nu vor fi înscrise persoanele fizice care vor dori să participe cu produse procesate fără a prezenta un Document de Înregistrare emis de Direcția Sanitară Veterinară.

Formularul de înscriere, alături de toate documentele solicitate, trebuie depuse fizic la sediul Creart din Piața Alexandru Lahovari nr.7, de luni până vineri, în intervalul orar 12:00-17:00, sau transmise pe adresa de e-mail targ@creart.ro până la data de 17 mai 2019 – ora 17:00.

Pentru a evita marcarea mail-urilor ca spam de către filtrele creart vă rugăm ca dimensiunea acestora sa nu depășească 20 Mb. De asemenea vă rugăm ca în cazul în care arhivați documentele acestea să fie arhivate ca fișiere .RAR sau să urcați întregul conținut pe platforma de transfer wetransfer.com

Persoane de contact: Elena Matei și Diana Tîrziu

Atenție!!  Este obligația solicitantului să se asigure că documentele transmise au fost recepționate de Organizator.

Pe site-ul Creart vor fi centralizate și afișate numele tuturor solicitanților ce s-au înscris, datele fiind actualizate la fiecare 24 de ore.

Procesul de selecție va începe după încheierea perioadei de înscriere comunicată oficial de către Creart.

 

IV. Completarea formularului de înscriere

În funcție de produsele cu care solicitantul dorește să participe, acesta trebuie să completeze formularul pentru produse alimentare sau formularul pentru produse nealimentare.

Formularele conțin mai multe sub-categorii, însă solicitantul are obligația să se încadreze doar într-o singură sub-categorie dintre cele menționate.

Câmpurile de completat din formular care conțin simbolul * sunt obligatorii.

Solicitantul trebuie să completeze clar și concis întrebările deschise ce fac referire la descrierea produselor și să se asigure că a transmis toate informațiile necesare pentru ca Organizatorul să înțeleagă activitatea pe care o va desfășura.

 

V. Comisia de Analiză și Selecție: 20 –23 mai 2019

Selecția va fi realizată de către o Comisie de Analiză și Selecție alcătuită conform prevederilor de organizare internă ale creart.

În cazul în care Comisia are îndoieli asupra calității sau veridicității produselor din modul în care au fost prezentate în formularul de înscriere, aceasta își rezervă dreptul să plaseze solicitantul înscris într-o altă categorie, să semnaleze materialele false sau să respingă dosarul.

Comisia își rezervă dreptul de a accepta un solicitant în cadrul evenimentului doar cu anumite produse prezentate în formularul de înscriere al acestuia. În funcție de specificul evenimentului și de numărul solicitanților ce doresc să comercializeze același tip de produse, comisia își rezervă acest drept astfel încât să poată oferi publicului o paletă de produse cât mai diversificată și de o calitate superioară.

Produse nealimentare

Având în vedere valorile artistice promovate de către Creart și din dorința de a oferi publicului o gamă de produse calitative, al căror prim caracter este reprezentat de unicitate și originalitate, aplicanții care propun spre comercializare produse care vor respecta specificul și tematica evenimentului, vor avea întâietate.  Analiza se va face la nivelul fiecărei categorii de produse.

Criterii de analiză și selecție:

 • Originalitatea și expresivitatea produselor
 • Unicitatea produselor
 • Gradul de inovație și creativitate
 • Materialele folosite în realizarea produselor
 • Tehnica folosită în realizarea produselor
 • Autenticitatea și apartenența la un anumit curent sau zonă
 • Analiza standului din cadrul unui alt eveniment
 • Analiza activității aplicantului într-un alt eveniment organizat de Creart (dacă a mai participat)
 • Modul de prezentare al produselor – împachetarea produsului
 • Modul de oferire a produsului către client: dacă expozantul oferă clientului pungă personalizată sau alt material personalizat pentru împachetare în urma achiziționării unui produs
 • Gama de prețuri ale produselor
 • Evaluarea Organizatorului din cadrul unor evenimente anterioare și punctajul obținut (unde este cazul)
 • Video-ul de prezentare (acolo unde există)

Produse alimentare

Analiza va fi făcută la nivelul fiecărei categorii de produse, evaluând aplicația fiecărui solicitant din categoria respectivă.

În funcție de numărul solicitanților, de specificul evenimentului și de posibilitățile de organizare,  pot fi selectați doar un anumit număr de expozanți din fiecare categorie.

Criterii de analiză și selecție:

 • Statutul aplicantului: producător sau comerciant
 • Documentele care atestă sursa de proveniență a materiei prime și a ingredientelor folosite
 • Apartenența la o anumită zonă a produselor
 • Tehnici specifice folosite în prepararea produselor
 • Analiza standului din cadrul unui alt eveniment / Analiza van-ului
 • Analiza activității aplicantului într-un alt eveniment organizat de Creart (dacă a mai participat)
 • Etichetarea produselor
 • Ambalarea produselor
 • Gama de prețuri ale produselor
 • Prezentare unor certificate de conformitate, de calitate sau garanție a produselor finite
 • Buletine de analiză ale produselor
 • Evaluarea Organizatorului din cadrul unor evenimente anterioare și punctajul obținut (unde este cazul)
 • Video-ul de prezentare (unde este prezent).

În data 23 mai vor fi publicate pe site-ul www.creart.ro  listele provizorii, atât cu solicitanții admiși, cât și cu cei respinși.

 

VI. Comisia de Soluționare a Contestațiilor: 27 – 28 mai 2019

În urma selecției realizate de Comisia de Analiză și Selecție, aplicanții declarați respinși pot depune contestații DOAR ÎN SCRIS în data de 24 mai 2019.

Solicitanții trebuie să completeze un formular de contestație care va fi pus la dispoziție de Creart odată cu afișarea listelor provizorii a expozanților admiși/respinși. Pentru a fi validă contestația, formularul de contestație trebuie depus fizic la secretariatul Creart, în intervalul orar 10:00 – 16:00, doar în data de 24 mai 2019 sau trimis la adresa de e-mail targ@creart.ro până la ora 16:00 în data de 24 mai 2019.

Atenție!! Nu vor fi admise documente opționale, suplimentare, ce vin în completarea dosarului depus în procesul de înscriere inițial.

Comisia de Soluționare a Contestațiilor este alcătuită conform prevederilor de organizare internă ale Creart, întrunirea acesteia având loc în perioada 27 – 28 mai 2019.

Aplicanții care vor depune contestație, indiferent de rezoluția Comisiei de Soluționare a Contestațiilor, vor primi răspuns în scris la aceasta pe adresa de email care a fost completată în formularul de înscriere. Persoanele care nu au adresă de e-mail vor putea să se prezinte la sediul Creart pentru a ridica răspunsul la contestație.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe site-ul www.Creart.ro, în data de 28 mai 2019.

 

VII. Taxa de participare

Expozanții au obligația contractuală de a achita taxa de participare stabilită de Consiliul de Administrație al Creart. În taxa de participare sunt incluse următoarele servicii achiziționate de Creart în folosul expozanților: căsuță (costuri de montare/demontare/întreținere), pază, electricitate, salubrizare, strângere apă menajeră (pentru produsele alimentare), promovare, ș.a.

Taxa de participare trebuie achitată înainte de începerea evenimentului, în baza facturii emise de Creart și diferă în funcție de tipul produselor comercializate, astfel:

a) Produse nealimentare

Festivalul Internațional de Folclor
B1 – Produse realizate de meșteșugari populari500 de lei
B2 – Produse realizate de artiști plastici700 de lei
B3 – Produse handmade700 de lei
B4 – Produse naturale de îngrijire personală700 de lei

ATENȚIE! Pentru zona de folclor reinterpretat – Festivalul IEsc, comercianții cu produse nealimentare vor fi selectați din cei admiși deja pentru participarea la Festivalul Internațional de Folclor (vezi capitolul II. Pct. 2 din prezentul Regulament). Organizatorul nu percepe o taxă suplimentară pentru dispunerea celui de-al doilea stand cu produse nealimentare din cadrul zonei IEsc.

 

b) Produse alimentare:

Festivalul Internațional de FolclorIesc – Urban, Contemporan, Românesc
A1a – Produse alimentare preparate în locația târgului2.500 de leiA1b – Produse alimentare preparate în locația târgului2.000 de lei
A2a – Produse alimentare preparate în afara locației târgului1.500 de leiA2b – Produse alimentare preparate în afara locației târgului1.500 de lei
A3a – Stand de cafea și băuturi1.000 de leiA3b – Stand de cafea și băuturi1.000 de lei
A4a – Agricultori700 de lei

 

Taxele aplicate categoriilor de produse alimentare A1a/b, A3a/b includ un consum maxim de 15kw putere instalată, această limită neputând fi modificată. Pentru restul categoriilor (alimentar si nealimentar) limita de consum este de 4kw.

 

DESCARCĂ FORMULARUL PENTRU PRODUSE NEALIMENTARE – AICI

 

DESCARCĂ FORMULARUL PENTRU PRODUSE ALIMENTARE – AICI

 

DESCARCĂ REGULAMENTUL DE ÎNSCRIERE EXPOZANȚI – AICI

 

 

Cine ne iubeșteCitește și

Subscribe to our newsletter

* = required field
creart
Total time: 1721901139.8142 s