Florilegium – proiect susținut la Londra de Primăria Capitalei prin creart

Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, este partener principal în proiectul „Florilegium: expoziție, lansare de album, conferință și memorial public”, care prezintă biodiversitatea României și care celebrează Centenarul Marii Uniri. Evenimentul este organizat de către Institutul Cultural Român alături de Fundația Prințului de Wales, Ambasada României la Londra, Editura Addison Publications și Clarence House (administrația Prințului Charles).

Proiectul a fost lansat oficial joi, 24 mai, prin vernisajul expoziției de pictură, prezentarea unei instalații artistico – botanice, lansarea albumului „The Transylvania Florilegium”, o conferință academică și o prezentare a parcurilor din București. Primaria Capitalei, prin creart a susținut creația instalației florale, respectiv „Grădina Marii Uniri”, precum și coordonarea curatorială a expoziției „The Transylvania Florilegium”.

A.S.R. Prințul Charles la Institutul Cultural Român din Londra

Alteța Sa Regală Prințul de Wales a fost prezent pe 24 mai, la Institutul Cultural Român din Londra, și a vizitat expoziția de acuarele asociată volumului bibliofil “Transylvania Florilegium”, care celebrează unicitatea și extraordinara diversitate a patrimoniului natural românesc, și pentru a participa la lansarea albumului omonim, apărut în condiții de lux la Editura Addison Publications.

Înaltul oaspete a fost întâmpinat de către E.S. dl. Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit, dna. Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român, dl. Dorian Branea, directorul I.C.R. Londra și de reprezentanții creart, cărora li s-au alăturat Sir Nicholas Pearson și Lady Henrietta Pearson, inițiatorii expoziției și albumului aferent.

Vernisajul expoziției și lansarea volumului au fost completate de o prelegere a dr. John Akeroyd, botanistul A.S.R. Prințul Charles, despre bogăția florei din România, de o expoziție de fotografie digitală având ca temă parcurile din București, precum și de inaugurarea unei instalații botanico-artistice, numită „Grădina Marii Uniri”, în piața Belgrave Square, din apropierea Palatului Buckingham, parte a proiectului Florilegium susținută de Primăria Capitalei prin creart.

Proiectul cultural, unul dintre cele mai vizibile evenimente internaționale din capitala britanică, aflat sub semnul Centenarului Marii Uniri, este realizat de Institutul Cultural Român având ca partener principal Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, alături de Ambasada României la Londra, Fundația „Prințul de Wales”, Editura Addison Publications.

Detalii proiect: https://www.creart.ro/biodiversitatea-romaniei-prezentata-la-londra-in-cadrul-unui-proiect-dedicat-centenarului-marii-uniri/

Abonare la Newsletter


Sunt de acord să primesc newsletterul creart

Cine ne iubeșteCitește și:

Targul Bucurestilor

Primarul General, Gabriela Firea, a vizitat astazi, impreuna cu viceprimarii Capitalei, Tomnita Florescu și Aurelian Badulescu, Targul Bucurestilor, eveniment organizat...

Anunt Important

Din motive independente de voința Teatrelli, suntem nevoiți să anulăm spectacolul „Milionul, nepoatele și milionara”, programat în data de 18 ianuarie 2019. Acest lucru se datorează unor probleme medicale suferite de unul dintre actori.

Contravaloarea biletelor pentru spectacolul anulat va fi restituită astfel:
– cei care au achiziționat bilete online (de pe site-ul bilete.ro) vor primi contravaloarea sumei prin virament bancar;
– cei care au achiziționat bilete de la Casa de bilete Teatrelli (din Piața Lahovari 7) își pot recupera banii prezentând biletul la ghișeu (program: luni – vineri de la ora 13.00 la 19.00 și sâmbătă – duminică de la ora 16.00 – 19.00).

Ne cerem scuze și vă mulțumim pentru înțelegere!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Total time: 1547885876.7054 s