Acasă » Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” 2017

Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” 2017

logo FIF

De 11 ani promovăm frumusețea și unicitatea fiecărei națiuni!

 

Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” – ediția a XI-a

30 iunie – 2 iulie 2017

Parcul Cișmigiu

Organizator: Primăria Municipiului București, prin creart  – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București

Ca în fiecare an, festivalul își propune să aducă tradiția autentică în mediul urban prin muzică, dans și artă populară, promovând frumusețea, unicitatea fiecărei națiuni în contextul globalizării și al păstrării identității socio-culturale. Ediția din 2017 celebrează 11 ani de diversitate culturală, reunind în cele trei zile de festival peste 2.000 de artiști, ansambluri românești, ansambluri din străinătate (Coasta de Fildeș, Columbia, Polonia, Serbia, Grecia, Belgia, Germania, Republica Moldova), minorități și comunități (croată, maghiară, ucraineană, romă, germană, poloneză, turco-tătară, greacă, ruși-lipoveni).

Din programul festivalului fac parte o paradă a costumelor populare, spectacole de folclor autentic, un târg de meșteșuguri și produse tradiționale, o zonă dedicată concertelor de folclor reinterpretat – Fân Zone, o secțiune de folclor interpretat de copii, ateliere de creație, teatru pentru cei mici, precum și o zonă gastronomică.

La ediția din 2016 peste 25.000 pe spectatori s-au bucurat de momentele artistice oferite de cei peste 2.000 de artiști sosiți din toate zonele țării și ale lumii.

TVR este în mod tradițional co-producătorul evenimentului, în 2016 existând două transmisiuni în direct pe TVR 1 (25 iunie – 90 minute, 26 iunie – 100 minute), precum și multiple difuzări ulterioare ale înregistrărilor.

Totodată, din anul 2016, Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu” este membru al CIOFF – Consiliul Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice și Artă Tradițională – partener al UNESCO.

Ne găsiți online pe:

www.fifbucuresti.ro

https://www.facebook.com/FIF.MuzicisiTraditiiinCismigiu

https://www.facebook.com/creartpmb

Abonare la Newsletter


Cine ne iubeșteCitește și:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Total time: 1521525525.4895 s