Festivalul etniilor ETNORAMA / 15-17 mai 2015 în Parcul Herăstrău

Diversitate culturală în Parcul Herăstrău

Concerte, expoziții și ateliere tradiționale la prima ediție Etnorama (15-17 mai)

În perioada 15-17 mai, minoritățile etnice le dau întâlnire bucureștenilor în Parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle. Prima ediție a festivalului Etnorama își propune să celebreze diversitatea culturală, oferind etniilor reprezentative din București ocazia de a-și prezenta tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile în cadrul unui program plin de concerte, ateliere de creație sau  piese de teatru.

„Culturile proprii ale etniilor, diversitatea obiceiurilor și a ritualurilor acestora contribuie la îmbogățirea culturii unei națiuni, iar Etnorama își propune să aducă în prim plan farmecul etniilor reprezentative din București, printr-un program extrem de ofertant, care sperăm să cucerească un public cât mai numeros.”, a declarat Claudia Popa – Director creart.

Parcul Herăstrău va vibra pe ritmuri de muzică balcanică, rusească sau nemțească, iar ansambluri de dans și muzică ale minorităților vor delecta publicul în fiecare seară. Sâmbătă și duminică, organizatorii au pregătit bucureștenilor ateliere de meșteșuguri tradiționale, piese de teatru pentru copii, expoziții de costume populare și instrumente tradiționale. Arta culinară este nelipsită din programul Etnorama, o serie de mâncăruri tradiționale vor putea fi savurate în cadrul primei ediții a evenimentului.

Printre artiștii care vor încinge atmosfera la Etnorama se numără Zdob și Zdub, Mihai Mărgineanu, Mahala Rai Banda – o trupă de  muzicanți  rromi care a susținut mai bine de 800 de concerte în peste 30 de ţări, ansamblul grecesc Ellas, ansamblul german Korona, ansamblul minorității aromânilor Pilisterlu sau ansamblul artistic al comunității rușilor- lipoveni din Sarichioi.

Ovidiu Lipan Țăndărică cu Fanfara 10 Prăjini și Stelu Enache vor aduce o explozie de ritm și imaginație pe scena Etnorama.

Intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București, prin Centrul de Creație, Artă și Tradiție – creart și  Asociația pentru Cultură Urbană și Mediu, în colaborare cu Administrația Lacuri Parcuri și Agrement (ALPAB) București.

Sponsor principal: Domeniile Sâmburești

Parteneri media: TV City, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Zile și Nopți, Calendar Evenimente, Cooperativa Tradițională, Cooperativa Urbană, Bigcitylife.ro, Dor de ducă, Orașul Meu, 24 Fun, PR Wave, ÎnFestival, Agenda Liternet, România Pozitivă, IQool, Feeder, Online Gallery, Art Act Magazine, Modernism

Programul evenimentului poate fi consultat pe pagina de Facebook a Asociației pentru Cultură Urbană și Mediu (ACUM) și pe pagina de Facebook creart  – https://www.facebook.com/creartpmb.

Program ETNORAMA 1

Abonare la Newsletter


Sunt de acord să primesc newsletterul creart

Cine ne iubeșteCitește și:

Anunt Important

Casa de bilete Teatrelli este închisă în perioada 26 aprilie – 1 mai 2019. Biletele pentru spectacolele și concertele lunii mai pot fi achiziționate în această perioadă exclusiv online, prin rețeaua Bilete.ro. Pentru înscrierile la cele 2 dezbateri din zilele de 10 și 12 mai vă rugăm ca în această perioadă să ne trimiteți un mail la adresa: casadebilete@creart.ro.

Sărbători fericite!

Vă mulțumim pentru înțelegere și din data de 2 mai vă așteptăm din nou la teatru!

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Total time: 1556271692.3679 s